generic

Skanska-aktier: En hurtig og nem købsguide for nybegyndere

Det nordiske ejendomsmarked har længe været en attraktiv investering for langsigtede afkast, men prisfastsættelsen af ejendomsselskaber er sket i overensstemmelse hermed. Det har betydet, at mange vælger alternativ eksponering, og det er her bygherrer og entreprenører kommer ind som en spændende mulighed. 

På det nordiske marked er der nogle større entreprenører, som kan give attraktive afkast til investorerne, og Skanska er netop sådan en virksomhed. Denne artikel vil derfor diskutere lidt mere om Skanska-aktier, samt hvordan du kan købe disse til din portefølje. Skanska som virksomhed er langt mere end blot en entreprenør, og det er det, der gør dem til en attraktiv investering. 

Undrer du dig over, om Skanska-aktier er noget for din portefølje? Læs videre for at få en bedre forståelse af, hvad denne virksomhed virkelig kan tilbyde. 

Hvad er Skanska? 

Skanska er en af ​​nordens største og førende entreprenører med en lang historie som projektudvikler. Virksomheden har faktisk været til stede i Norge siden 1906 og har i dag næsten 4.000 ansatte i Norge. Den norske del af virksomheden udspringer af virksomheden Ing. F. Selmer – denne virksomhed blev derefter, gennem en række opkøb, fusioner og strukturering, det, vi i dag kender som Skanska Norge, en del af den svenske koncern Skanska AB.Skanskas historie i Danmark går tilbage til 1931, hvor entreprenørfirmaet C.G. Jensen blev grundlagt. I 1961 overtog Skanska aktiemajoriteten. Senere opkøbtes flere selskaber, og navnet ændredes til Skanska Danmark.

For investorer har Skanska i flere år været en attraktiv kilde til direkte afkast, da de har stået for en række store projekter både i Danmark og udlandet. Sammenlignet med andre virksomheder i branchen er Skanska på internationalt plan, hvilket gør dem mindre eksponerede over for det lukkede nordiske marked. For dem, der ønsker eksponering til dette marked, kan Skanska derfor være en mere international og diversificeret virksomhed at sætte penge i. 

Noget af det, der har gjort Skanska til et interessant investeringsobjekt, er deres mange specialister og datterselskaber i Danmark og i udlandet. Virksomheden har en række forskellige virksomheder i sin organisation, hvilket giver dem flere ben at stå på i nedgangstider. Nogle af disse, der kan være værd at bemærke er;

Hvorfor bør man overveje at investere i Skanska-aktier?

Som vi allerede har illustreret med ovenstående liste, tilbyder Skanska eksponering til en række forskellige brancher – alt sammen i én aktie. Virksomheden er en af de største entreprenører i Norge, men de ejer også en række andre virksomheder. Det betyder, at Skanska kan tjene penge på projekter, som ikke er direkte tilført deres egen forretning. 

Derudover er virksomheden af en sådan størrelse, at de tilbyder stabile direkte afkast til deres investorer. Selskabets B-aktier (som er noteret på Nasdaq Stockholm) har i skrivende stund et direkte afkast på 6,30 % eller 7,5 kr.per aktie. I et økonomisk landskab, hvor renten på opsparing er på et historisk lavt niveau, kan dette afkast være et attraktivt alternativ for langsigtede investorer. 

Skal du betragte Skanska som en investering, er det godt at vide, at virksomheden har langsigtede ejere. Det svenske Industrivärden AB og Lundberg-koncernen er majoritetsejere af selskabet. Selvom der er tale om to forskellige virksomheder, er de begge kontrolleret af den samme svenske familie. Dette sikrer langsigtet ejerskab og forudsigelighed for investorer, der ønsker at overveje Skanska til deres portefølje. 

Sådan køber du Skanska-aktier: Trin-for-trin

Hvis du har forsøgt at købe aktier i 90’erne, husker du måske, at det var en krævende proces. Ikke alene skulle du vente i telefonkø ved mæglerskranken, men du skulle få en børsmægler til at sælge eller købe de aktier, du ønskede på dine vegne. Heldigvis er teknologien nået langt siden da, og de fleste vil i dag handle aktier gennem inversteringplatforme. 

Udvalget af investeringsplatforme er vokset kraftigt de seneste år, men en der længe har været populær i Danmark er eToro. Denne platform giver dig mulighed for at handle aktier fra en række forskellige lande helt uden kurtage. Det betyder, at du kan få mere ud af dine penge og dermed mere effektive investeringer. Som udgangspunkt for denne guide vil vi derfor bruge eToro-processen til at illustrere, hvordan du kan købe Skanska-aktier. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

  • star iconIntet mæglergebyr
  • star iconBrugervenlig
  • star iconStort netværk af erfarne tradere
  • star iconFunktionen CopyTrading
  • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

  • star iconUdbetalingsgebyr
  • star iconValutagebyr

Trin 1: Opret en eToro-konto

For at bruge eToros platform online eller i appen, skal du bruge en eToro-konto. Du kan nemt oprette dette ved at fuldføre deres registreringsproces. For at starte dette, vælg opret konto i applikationen, eller tilmeld dig nu på deres hjemmeside. Du vil herefter blive bedt om at indtaste dit navn, din e-mailadresse og din alder, samt oprette et brugernavn og adgangskode til platformen. 

Når du har gjort dette, vil du modtage en e-mail fra eToro, hvor du bliver bedt om at bekræfte din adresse. Så snart du har gjort dette, vil kontoen være klar til brug. Vi anbefaler dog, at du gennemfører KYC-processen, før du fortsætter – da det sparer dig tid senere. 

Trin 2: Overfør penge til din konto

For at kunne handle aktier med eToro skal du have penge på din konto. Du kan nemt overføre dette ved at bruge en af de tre indbetalingsmetoder eToro tilbyder i Danmark – bankkort, PayPal og bankoverførsel. Vi anbefaler, at du bruger en af ​​de to førstnævnte, da disse har et minimumsindskud på $50, mens bankoverførsel på den anden side kræver et minimumsbeløb på $500. 

Det er også godt at bemærke, at en bankoverførsel kan tage flere dage, før beløbet bliver krediteret din konto, hvilket kan betyde store ændringer på aktiemarkedet, inden du kan investere. Du bør også sikre dig, at der ikke opstår unødvendige omkostninger, hvis du vælger en af de forskellige betalingsmetoder. 

Trin 3: Køb Skanska-aktier med eToro

Når pengene er klar på din konto, kan du endelig købe Skanska-aktier, som du ønsker. Dette er relativt nemt med eToro, og alt du skal gøre er at søge efter Skanska eller bruge SKA B (Ticker) i søgefeltet øverst på din skærm. 

Så kommer Skanska frem i rullemenuen og du klikker på virksomheden. Du er nu på en informationsside om selskabet og aktien. Her finder du blandt andet mere om historiske resultater, udbytter og ikke mindst andre eToro-investorers syn på aktien. 

Hvis du ønsker at købe aktien, skal du vælge Handel-knappen øverst til højre for at åbne transaktionsvinduet. Her angiver du, hvor meget du ønsker at investere i Skanska, samt eventuel gearing og stop-loss, hvis dette er relevant for din position. Du gennemfører derefter transaktionen ved at vælge Åben handel nederst på siden. 

Trin 4: Sammensæt en portefølje 

Du har nu købt dine første Skanska-aktier, men dette er umiddelbart en dårligt diversificeret portefølje. Heldigvis tilbyder eToro handel med mere end 2.000 forskellige aktier, så mulighederne er mange. Vi anbefaler, at du sammensætter en diversificeret portefølje, hvor du vælger forskellige virksomheder fra forskellige sektorer. På denne måde vil din portefølje opleve mindre volatilitet, og du er bedre forberedt på dårlige tider. 

Et dårligt eksempel på diversificering ville være en portefølje bestående af Skanska, MT Højgaard A/S og NCC Construction A/S. Selvom der er tale om tre forskellige virksomheder, er de alle entreprenører. Skulle der ske noget på entreprenørmarkedet, vil din portefølje derfor blive hårdt ramt. 

En bedre diversificeret portefølje kunne derfor for eksempel bestå af Skanska, Telenor, Danske Bank og Maersk. Det er fire meget forskellige virksomheder, der driver forskellige forretninger. Skulle der opstå dårlige tider i en af ​​disse sektorer, er det usandsynligt, at det vil påvirke de øvrige aktier i din portefølje.

eToro er en multiasset-platform, som tilbyder både investering i aktier og handel med CFD’er.

Vær opmærksom på, at CFD’er er komplekse instrumenter og kommer med en høj risiko for at tabe penge hurtigt på grund af gearing. 77 % af detailinvestorkonti taber penge, når de handler CFD’er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko for at tabe dine penge.

Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater. Den præsenterede handelshistorik er mindre end 5 komplette år og er muligvis ikke tilstrækkeligt som grundlag for investeringsbeslutninger.

Copy Trading er ikke ensbetydende med investeringsrådgivning. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er udsat for risiko.

eToro USA LLC tilbyder ikke CFD’er og giver ingen garantier og påtager sig intet ansvar for nøjagtigheden eller fuldstændigheden af indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved hjælp af offentligt tilgængelige ikke-entitetsspecifikke oplysninger om eToro.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.