krypto

XRP-kurs

Realtidskurser og grafer til analyse

Kryptovaluta har været en glimrende investering for mange, men det kan være svært at vide, hvad der påvirker valutakursen undervejs. Derfor har vi udarbejdet denne guide, der handler om XRP-kurser, så du kan få en bedre forståelse af, hvad der påvirker kryptovalutaens kurs. Vi vil også se nærmere på, hvad Ripple (XRP) er for noget, hvordan du kan analysere forløbet, og hvilke udsigter det har for fremtiden. 

Her vil det være vigtigt at pointere, at altcoins som XRP og Ethereum er meget volatile, hvilket betyder, at investeringer i kryptovaluta kan svinge kraftigt. Du bør derfor sætte dig grundigt ind i hver enkelt valuta, du overvejer at investere i, ligesom du ville gøre med aktier. Selvom alle falder ind under kategorien altcoins, betyder det ikke, at alle har den samme funktion. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Almindelige køb af kryptovaluta falder dog uden for emnet for denne guide, men vi kan anbefale vores ‘køb kryptovaluta‘-guide til dig, der ønsker at lære mere om dette. 

Hvad er Ripple?

Ripple (XRP) er en af ​​de største kryptovalutaer i verden, men det er også vigtigt at skelne denne valuta fra virksomheden Ripple. Sidstnævnte er en privat virksomhed, der udvikler løsninger til banker og finansielle virksomheder, hvor XRP Ripple er et af deres produkter. Denne kryptovaluta blev lanceret i 2012 og har haft en vision om at være både hurtigere og billigere at bruge end Bitcoin. 

Dette opnås ved, at Ripple fungerer som mægler mellem forskellige valutaer, både fiat og kryptovaluta. Enhver kan nemt skifte mellem XRP og andre valutaer og derefter gennemføre globale transaktioner på så lidt som 3-5 sekunder. Når det er sagt, er det vigtigt at bemærke, at Ripple Labs (virksomheden) ikke ejer XRP Ripple. Dette er en decentraliseret valuta med open source. På den anden side har Ripple Labs størstedelen af ​​de tilgængelige tokens i Ripple blockchain, hvilket har ført til diskussioner om, hvorvidt virksomheden har indflydelse på XRP-kurser eller ej. 

Ripple kan derfor opsummeres som følger:

Hvad påvirker kursudviklingen på XRP?

XRP-kurser og andre kryptovalutaer er som bekendt meget volatile, og med det mener vi, at de kan gå op og ned med høj frekvens. Det er dog netop denne volatilitet, der har gjort kryptovalutamarkedet til en attraktiv investering for mange. Vi vil derfor se nærmere på nogle af de faktorer, der har mulighed for at påvirke udviklingen af ​​XPR-kurser, samt hvad du bør følge med i, når du investerer i kryptovaluta. 

Medier

Den mest almindelige årsag til, at kursen på forskellige kryptovalutaer svinger kraftigt, er forskellig medieomtale. Det gælder især negativ omtale, som ofte fører til kraftige fald i kursen på en kryptovaluta. Sådanne omtaler kommer ofte fra offentlige myndigheder, der stiller spørgsmål om regulering eller lignende foranstaltninger på kryptovalutamarkedet. 

En sådan omtale kan dog også føre til kraftige prisstigninger, noget vi har set flere eksempler på med MeMe Coins. Især Dogecoin oplevede en periode med kraftige prisstigninger, da milliardæren Elon Musk nævnte mønten på sin Twitter-konto. Tilsvarende så vi en positiv kursudvikling i Bitcoin, når store virksomheder som BlackRock, Aker, JP Morgan m.fl. har åbnet op for investeringer i kryptovaluta. 

Teknologisk udvikling

En anden vigtig grund til, at kursen på forskellige valutaer udvikler sig op eller ned, er teknologiske gennembrud. Det så vi især tydeligt, da Ethereum introducerede muligheden for smarte kontrakter i blockchainen, hvilket åbnede op for en helt ny dimension inden for decentral økonomi. Vi har set lignende udviklinger i Ripple XRP-kursen, da virksomheden lancerede sin RippleNet-løsning. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Dette gjorde det nemmere at handle med værdier ved hjælp af Ripple, hvilket igen havde en positiv effekt på mønternes værdi. Vi forventer, at denne udvikling fortsætter i den nærmeste fremtid, så her bliver det stadig spændende at følge med i, hvilke muligheder blockchains byder på i fremtiden. 

DeFi

Ideen om decentral finansiering opstod i kølvandet på finanskrisen, men tog for alvor fart, da Ethereum introducerede smarte kontrakter. Dette er en vision om at give brugerne kontrol over det finansielle system, hvilket kan gøre det muligt at låne, belåne, overføre penge, samt spore ejere ved hjælp af tokens knyttet til en blockchain. 

I dag er der allerede flere gode eksempler på, hvordan DeFi har fundet sin plads i det moderne finansielle system. Et godt eksempel er RippleNet, som bruges af store banker som Santander og American Express. Dette system bruger protokoller og tokens fra Ripples netværk til at overføre penge til hele verden på kun 3-5 sekunder. Derudover fungerer det med alle typer fiat, så det er bredt tilgængelig for alle, der ønsker at bruge det. 

Udbud og efterspørgsel

Sidst men ikke mindst bestemmes XRP-kursen på de forskellige decentrale børser. Her vil udbud og efterspørgsel være den vigtigste faktor for, hvordan kursen bevæger sig. Denne model ligner den, vi kender fra f.eks. Københavns Fondsbørs,hvor kursen er mødepunktet mellem, hvad en investor er villig til at betale for en aktie, vejet mod, hvad en sælger er villig til at sælge den for. Selvom kryptobørser og kryptovalutaer er decentraliserede, gælder det samme princip for denne handel. 

Hvordan vil kursen på XRP ændre sig?

Medmindre du har en krystalkugle, vil det være svært at forudsige, hvordan en kurs vil udvikle sig i fremtiden, men de fleste har et positivt syn på kursen på Ripple (XRP). Meget af dette skyldes, at nye brugere og banker konstant bliver knyttet til RippleNet-systemet, hvilket igen øger likviditeten af ​​tokens i blockchainen. 

Ripple har også den fordel, at der ikke mines nye mønter, da det nuværende loft allerede er nået. Det betyder, at prisen i mange tilfælde holder sig mere stabil, end hvor der stadig forekommer mining. Det betyder også, at Ripple ikke har den udfordring med energiforbrug, som ofte kommer fra mining. 

Når det er sagt, er vi kommet til det rigtige tidspunkt til at indsætte en ekstra ansvarsfraskrivelse. Her hos Investikon ønsker vi at tilbyde den bedste information til investorer, men vores artikler skal aldrig tolkes som investeringsrådgivning. Sørg altid for at lave din egen research og foretage dine egne vurderinger, før du investerer, og invester aldrig mere, end du har råd til at tabe. Husk, at der altid er en risiko forbundet med at investere, og du risikerer at blive påført tab. 

Med denne ansvarsfraskrivelse og begge fødder placeret solidt på jorden kan vi derfor forsøge at foretage en lidt mere fremadrettet vurdering. Ripple XRP har gjort en række ting rigtigt, og vi er meget positive over, at RippleNet konstant tilknyttes store finansielle institutioner. De lave omkostninger og gebyrer forbundet med at bruge Ripple XRP er også en positiv faktor, som har været med til at gøre XRP til en af ​​de mest værdifulde valutaer på markedet. Vores syn på Ripple er derfor, at der er tale om en teknologi, der har et godt potentiale for fremtiden, men meget af dette har formentlig allerede påvirket kursen. 

Hvordan analyserer man XRP-kursen?

Når du investerer i Ripple XRP, vil kurs og historik være vigtige pejlemærker. Det kan sjældent betale sig at købe i toppen, men den høje volatilitet kan også give gode købsmuligheder med kort varsel. Derfor kan det være en god idé at have kursalarmer, der gør det nemt at opdage sådanne bevægelser. 

Her kommer TradingView ind i billedet som et godt værktøj, du kan bruge til analyse. TradingView giver dig mulighed for at se komplet historik, oprette dine egne diagrammer og bruge teknisk analyse til at følge kursudviklingen. Dette er et særligt godt værktøj til dig, der skal beskæftige dig med aktiv handel med kryptovalutaer, da du undervejs får et godt overblik over kursudviklingen på forskellige kryptovalutaer. 

Vi vil også fremhæve Coinbase og Firi som gode platforme, der tilbyder lignende værktøjer til deres kunder. Coinbase giver adgang til et komplet værktøj med en række instrumenter, mens Firi til gengæld tilbyder både en forenklet og en avanceret platform. Sidstnævnte er bedst egnet til tradere, da den giver bedre dybdegående information og realtidskurser. 

Sammendrag

Når man kortlægger Ripple (XRP) valutakurser, er det vigtigt at have de rigtige værktøjer. Det er også vigtigt at vide, hvad der ligger bag den enkelte valuta. Derfor har vi kigget nærmere på, hvad du bør vide om Ripple og virksomheden, der udvikler valutaen, samt hvor du kan finde de bedste værktøjer. Vi har også set på, hvad der kan føre til pludselige kurssændringer såsom negativ omtale, regulatoriske tiltag, udbud og efterspørgsel osv. 
Vi er også kommet med forslag til nogle gode platforme, som du kan bruge til aktiv analyse af og trading med Ripple. Til sidst vil vi fremhæve vigtigheden af ​​at læse op på forskellige kryptovalutaer. Disse er lige så unikke som aktier, hvilket betyder, at hver mønt har et formål, hensigt og anvendelsesområde. En veldiversificeret portefølje af kryptovalutaer bør derfor baseres på altcoins på tværs af forskellige kategorier, så den bedst mulige eksponering opnås.