generic

Kraken-erfaringer: Er Kraken stadig et godt alternativ i 2023?

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Kraken er en populær kryptovalutabørs, der tilbyder handel i mere end 120 forskellige valutaer. Her kan du købe og sælge med lave, konkurrencedygtige gebyrer. Markedspladsen har længe været betragtet som en af de største i verden, men i forhold til de andre på markedet, hvor godt et alternativ er Kraken egentlig?

Det er præcis, hvad vi vil svare på i vores omfattende anmeldelse af Kraken. Her vil vi se på fordele og ulemper ved platformen, hvordan brugeroplevelsen er, og ikke mindst hvilke valutaer du kan handle med. 

Vil du vide mere om Kraken? Læs vores opdaterede Kraken-erfaringer. 

Om Kraken

Kraken er en kryptomarkedsplads, der blev etableret allerede i 2011. Virksomheden har hovedkontor i San Francisco, men har også kontorer i en række forskellige lande rundt om i verden. En af de ting, der hurtigt gjorde Kraken til et populært alternativ, var, at både institutionelle og private investorer kan bruge platformen. 

Platformen kommer i to forskellige varianter, hvor du får en grundlæggende Kraken-platform, samt en Kraken Pro til mere erfarne tradere. På sidstnævnte kan du handle med marginer og futures, noget den enklere variant ikke tilbyder. Oven i dette kan Kraken tilbyde stakingi en række forskellige mønter, så denne platform er velegnet til både nye og erfarne investorer. 

logo

Bedst for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøgletal

Gebyrer: 0% – 0.26% per handel

Udvalg: 90+ mønter

Prøv Kraken

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Hvad vi synes om ved Kraken

Kraken er en platform, der er designet til erfarne tradere med avancerede funktioner som marginhandel og høj gearing på op til 50 %. Dette er en af de ældste og mest respekterede kryptobørser i verden med sin egen kryptobank, god likviditet og stor handelsvolumen. Du kan købe både fiat- og kryptovaluta. Kraken startede i 2011 med det formål at tilbyde en professionelt drevet kryptobørs. De tilbyder meget høj sikkerhed. Mange europæiske kunder foretrækker også Kraken på grund af muligheden for at foretage indskud via SEPA-overførsel.

Fordele

  • star iconGod likviditet og handelsvolumen
  • star iconLave gebyrer
  • star iconAvancerede funktioner
  • star icon50X gearing
  • star iconKundeservice via live chat 24/7

Ulemper

  • star iconLidt kompliceret for begyndere
  • star iconValutagebyr

Fordele ved Kraken

Ulemper ved Kraken

Brugeroplevelse

Noget af det har gjort Kraken til et populært valg blandt både nye og erfarne tradere, er det faktum, at de tilbyder to forskellige platforme. Du kan vælge basisversionen Kraken, men hvis du vil have adgang til mere avancerede muligheder såsom futures og margin, så skal du bruge Kraken Pro. Vi vil derfor tage et kig på begge dele som en del af denne anmeldelse. 

Kraken: Basic 

Som nybegynder vil Kraken Basic være et godt udgangspunkt. Her verificerer du din konto og kan straks begynde at handle i forskellige valutaer. En fordel her er, at du kan koble en bankkonto til platformen, hvilket gør det utrolig nemt at overføre penge. 

Vi har modtaget flere tilbagemeldinger om, at brugere fra Kraken har oplevet tyveri af kryptovaluta, så vi anbefaler, at du aktiverer to-faktor autentificering så hurtigt som muligt. På den måde sikrer du dine værdier langt bedre. 

Kraken: Pro

Kraken Pro er muligheden for dig, der leder efter en kraftfuld trading-platform. Her får du langt mere information, mulighed for at handle på margin og ordredybde. En fordel ved Kraken Pro er, at deres handelsplatform er tilgængelig både på mobilen og i browseren. 

Hvis du aktivt trader, vil Kraken Pro være et bedre alternativ. Det skyldes, at gebyrerne på denne variant er langt lavere, så du sparer hurtigere spread-omkostningerne. Det kan derfor være værd at lære den lidt mere avancerede Pro-version, hvis du har tænkt dig at bruge Kraken på længere sigt. 

Udvalg: hvad kan du købe hos Kraken?

Med et udvalg på mere end 120 forskellige mønter, vil du højst sandsynligt finde det, du leder efter hos Kraken. Her vil udvalget variere lidt fra land til land, men nogle af dem, du finder i udvalget, er blandt andet:

logo

Bedst for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøgletal

Gebyrer: 0% – 0.26% per handel

Udvalg: 90+ mønter

Prøv Kraken

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Sikkerhed

Selvom din Kraken-konto burde være sikker for cyberkriminelle, så vi anbefaler kraftigt, at du bruger to-faktor login. De har også en unik evne til at generere forskellige koder til forskellige opgaver, hvilket yderligere styrker sikkerheden.

Du kan for eksempel oprette en kode til login, en til udbetalinger og en til trades. Skulle du være i tvivl om, hvorvidt din konto eller adgangskode er kommet på afveje, kan du også låse den, så der ikke kan foretages ændringer (herunder transaktioner). 

NB: Der har været nogle tilfælde, hvor Kraken-konti er blevet hacket, og det er der desværre lidt, du kan gøre ved. Transaktioner med kryptovalutaer er endelige, hvilket betyder, at hvis nogen overfører digitale aktiver fra din konto, så er der ikke meget, markedspladsen kan gøre ved det. Sørg derfor for, at du har gode sikkerhedsrutiner, uanset hvilken kryptovalutabørs du bruger. 

Kundeservice

Kraken tilbyder 24/7 kundeservice gennem live chat, telefon og e-mail. Man kunne tro, at der var lang ventetid her, men da vi indsendte en test, gik der godt 20 minutter, før vi fik svar. Her er det dog værd at bemærke, at der er lidt forskellig feedback på kundeservice hos Kraken. 

Nogle kunder har rapporteret, at det tager lang tid at få svar, men også at de kæmper for at få Kraken til at indløse låste midler. Det har vi ikke selv oplevet, men det er værd at bemærke ved en samlet vurdering. 

Sådan åbner du en konto

For de fleste mennesker, der har åbnet en bankkonto eller en netmæglerkonto, vil processen hos Kraken være genkendelig. Processen er relativt hurtig, men du skal have nogle oplysninger let tilgængelige. Virksomheden er forpligtet til at gennemgå en KYC-proces, så du skal være parat til at give alle personlige oplysninger. 

Du kan starte registreringen på Krakens hjemmeside, eller gennem deres app. Her vil du først blive bedt om generelle oplysninger som navn, telefonnummer og cpr.nr. Dette vil sikre, at din identitet ikke bliver misbrugt, eller at kryptovaluta bruges til hvidvaskning af penge. 

Derefter skal du bekræfte din konto. Her skal du først bekræfte din e-mail ved at bekræfte det link eller kode, de sender dig. Upload derefter et godkendt billed-id-kort. Det kan du ganske vist vælge IKKE at gøre, men så vil du opleve begrænsninger på, hvilke funktioner du har adgang til. 

Konklusion

Kraken er en fremragende platform for langsigtet opsparing og investering i kryptovaluta. Her får du adgang til mere end 120 forskellige mønter, samt mulighed for at handle futures og marginer. Vores vurdering er, at der er tale om en god platform, der tilbyder brugervenlig handel for kunder over hele verden. 

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.