krypto

Hvorfor have en konto på flere kryptobørser?

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Selvom et stigende antal danskere er begyndt at handle med kryptovalutaer, er det få, der har gjort sig mange tanker om sikkerheden ved disse digitale værdier. For med høj volatilitet kan du opleve voldsomme kursændringer i kryptovalutaer som Bitcoin, Ripple og LiteCoin, ligesom du gør på en almindelig børs. Der er dog en væsentlig forskel, der kan give udfordringer, hvis du skal sælge dine digitale værdier i et hæsblæsende tempo. 

For mens der handles aktier gennem omfattende infrastruktur på tværs af landegrænser, er det ofte private virksomheder med langt mere sårbar it-infrastruktur, der køber og sælger kryptovalutaer. Dette bringer os tilbage til titlen på denne artikel – nemlig hvorfor man skal have en konto på flere kryptobørser samme tid.

Hvordan opbevarer du dine kryptovalutaer?

En af de store udfordringer med kryptovalutaer sammenlignet med andre investeringer er, at de kan blive udsat for hacking. Dette har fået mange til at vælge en hardwarepung (wallet) til opbevaring af deres nøgler og diverse coins. En hardwarepung er bogstaveligt talt en fysisk tegnebog, der giver dig mulighed for at gemme kryptovalutaer offline. 

Hardwarepunge tilbyder dog en anden unik fordel, der får flere og flere til at bruge dem til at gemme deres kryptovalutaværdier. Når du bruger sådan en pung, er dine værdier mobile, sammenlignet med når de står på en kryptobørs. I praksis betyder det, at du kan tage dine værder med til en anden børs, hvis du ønsker at sælge dem der, hvilket giver øget fleksibilitet, samt bedre sikkerhed. 

Vi har set flere tilfælde, hvor øget pres på salget gennem de største kryptovalutabørser har ført til, at servere er kollapset, og man ikke har kunnet sælge sine coins. Hvis du derimod har dine værdier i en hardwarepung, kan du tage værdierne med til en af ​​de andre børser og nemt sælge dine værdier der i stedet. 

Sådan fungerer en hardwarepung

De fleste af os har en pung med kreditkort, kørekort og måske nogle mønter i lommen, når vi er udendørs. Ligesom en traditionel tegnebog fungerer, kan du bruge en hardwarepung til at tage dine digitale aktiver med dig uden at skulle være tilsluttet et netværk. 

En hardwarepung fungerer som opbevaring til dine nøgler, hvilket betyder, at du til enhver tid kan flytte digitale værdier fra et sted til et andet. Det er disse nøgler, der er sårbare over for hacking, og din hardwarepung vil derfor udgøre sikker opbevaring offline. På denne måde har du mulighed for at overføre dine værdier mellem forskellige konti på forskellige kryptobørser, samtidig med at du er godt beskyttet mod hackere og andre tyve. 

Find de bedste kryptobørser

Formålet med at have flere konti hos forskellige børser er, at de skal give mulighed for at sælge ud af dine digitale aktiver på trods af stor efterspørgsel på markedet generelt. Derfor er det vigtigt at finde de bedste udbydere, der tilbyder stabile tjenester og et godt udvalg af kryptovalutaer, du kan handle med. For at gøre denne jagt lidt nemmere, har vi fundet nogle af de bedste kryptobørser til dig, der ønsker at have konti hos flere kryptobørser samtidig. 

Her har vi taget højde for, at det skal være muligt at overføre kryptovaluta fra en hardwarepung, og at der skal være veletablerede virksomheder, der har været igennem stormen før. Vi har også vurderet nogle af de virksomheder, der er særligt velegnede for danskere, og som er godkendt/reguleret af det danske finanstilsyn. Disse giver en ekstra mulighed for at bruge NemID i stedet for et almindeligt brugernavn + adgangskode, hvilket øger sikkerheden for dine coins yderligere. 

De bedste kryptobørser 2023

CoinbaseCoinbase er en USA-baseret handelsplatform, der tilbyder en brugervenlig løsning til begyndere, og et mere avanceret system til dig, der aktivt ønsker at handle kryptovaluta. Virksomheden er licenseret i flere forskellige lande og betragtes som en af ​​verdens førende kryptobørser inden for sikkerhed og compliance. De har også en række spændende funktionaliteter og muligheden for at knytte et VISA-kort til din eWallet. 

Binance – Ud fra handelsvolumen er Binance den største kryptobørs i verden. Den har en omsætning på 668 milliarder dollars om måneden, men den har også et af de største udvalg af produkter og tjenester til rådighed for kunderne. Virksomheden tilbyder blandt andet kryptobørs, mæglertjenester, P2P-netværk, egne applikationer, eWallet og mulighed for at knytte et VISA-kort til dine kryptoværdier. 

Firi – Af de nordiske tjenester har Firi med sine mere end 40.000 kunder det største udbud. Børsen har en omsætning på NOK 1,1 milliarder og understøtter både Vipps og BankID. Firi er registreret hos Finanstilsynet og tilbyder en løsning til forenklet skatteindberetning af kryptovalutaer til SKAT. 

NBX – Den seneste tilføjelse på denne liste er NBX (Norwegian Block Exchange) som blev grundlagt af Bjørn Kjos i 2018. Virksomheden tilbyder en kryptobørs, der er registreret hos det norske finanstilsyn, og har til hensigt at gøre kryptovaluta tilgængelig & sikker for alle. En unik tjeneste hos NBX er deres Ledger Vault, som gør det muligt at forsikre værdier, når de opbevares hos NBX. 

Vigtigt at huske, når du vælger kryptobørser

Når du vælger kryptobørser som en del af din sikkerhedsplan, er det vigtigt at huske at gå efter veletablerede aktører med en stærk infrastruktur. Formålet med at have flere konti er, at du har mulighed for at sælge, trods højt pres i markedet. Sørg derfor for, at du vælger børser, der gør det muligt at overføre værdier fra en hardwarepung hurtigt og nemt og har tilstrækkelig handelsvolumen til at klare tung trafik. En kombination af store og mindre børser kan derfor være en god idé, så der sikres alternativer, hvis der skulle opstå problemer undervejs.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.