generic

Sådan køber du en Tesla-aktie: Simpel trin-for-trin-vejledning

Tesla er hurtigt blevet en folkeaktie, som investorer over hele verden ønsker at eje, men hvad skal du egentlig gøre for at købe en Tesla-aktie? I denne guide har vi udarbejdet en trin-for-trin guide til, hvordan du hurtigt og nemt køber aktier i Tesla fra Danmark. 

Aktier har længe været et populært alternativ til opsparingskontoen, men mange er usikre på, hvordan man handler udenlandske aktier. Derfor har vi udarbejdet denne enkle guide, der viser, hvordan du køber Tesla-aktier online. Her er målet at tage dig igennem alle trin fra valg af mægler til selve handlen, hvilket betyder, at vi har meget at gå igennem. 

Hvis du vil lære mere generelle aktiekøb, kan du læse vores opdaterede guide for nybegyndere. Her gennemgår vi alt, hvad der omhandler køb og salg af aktier online for nybegyndere, så du er bedst muligt klædt på til at blive investor. Ønsker du derimod at fortsætte med denne guide, vil vi antage, at du allerede ved, hvad køb og salg af aktier indebærer. 
Formålet med denne guide er at vise dig, hvordan du køber Tesla-aktier så hurtigt og nemt som muligt med en simpel handelsplatform. I denne guide tager vi udgangspunkt i eToro, som er vores anbefalede handelsplatform for aktiehandel online. Hvis du vil lære mere om eToro, kan du læse vores anmeldelse her.

Køb Tesla-aktier i 4 nemme trin

Takket være moderne teknologi kan du nemt købe aktier ved at følge fire nemme trin. Nedenfor viser vi dig hvordan. 

 1. Det første, du skal gøre, er at vælge en onlinemægler – her anbefaler vi eToro på grund af lav kurtage og gebyrer. 
 2. Herefter overfører du de penge, du ønsker at handle for, til din valgte onlineægler. 
 3. Find den aktie, du vil købe (i vores tilfælde Tesla)
 4. Vælg, hvor meget du vil handle for, og gennemfør transaktionen. 

Lyder det ikke nemt? Nedenfor tager vi dig gennem hele transaktionen trin for trin. 

Sådan køber du en Tesla-aktie: Trin-for-trin

For at kunne handle aktier skal du have adgang til en aktiekonto hos en mægler. Her kan du ganske vist vælge at bruge din almindelige bank, men almindelige banker er ofte meget dyre for småsparere. Vi anbefaler derfor, at du vælger en onlinemægler til personlig brug. Disse tilbyder ofte handel med en række aktier til meget lavere kurtage, og ingen kan slå eToro på netop dette. 

Selskabet tilbyder kurtagefri handel på en række aktier, hvilket betyder, at du ikke skal bruge din opsparing på afgifter. eToro er derfor vores foretrukne onlinemægler, og den vi vil bruge, når vi skal illustrere, hvordan man handler aktier i denne guide. Når det er sagt, så findes der en række alternativer til eToro, men de fleste har højere omkostninger, uden at du får noget klart større udbytte af deres platform. 

Det vigtigste punkt at overveje, når du vælger en onlinemægler, er, hvad du vil handle med. Der er stor forskel på, hvad forskellige platforme tilbyder, hvilket afgør, hvilke værdier du kan investere penge i. Hvis du eksempelvis kun vil handle med nordiske aktier, kan banken ofte tilbyde en glimrende platform. Vil du derimod have adgang til aktier, kryptovalutaer, Forex og lignende – ja, så skal du ofte finde en lidt mere avanceret handelsplatform. 

Trin 1: Vælg en onlinemægler at handle hos

Som vi allerede har nævnt, skal du have en aktiekonto, før du kan handle aktier. Her er tilmeldingsprocessen hos forskellige aktører lidt varierende, men det tager sjældent mere end et par minutter. Den simple forklaring på, hvorfor vi har brug for sådan en konto, er, at vi skal have et sted at opbevare vores aktier. Du kan bruge banken, der så opretter en individuel VPS-konto til dig, men det tager ofte et par dage.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

 • star iconIntet mæglergebyr
 • star iconBrugervenlig
 • star iconStort netværk af erfarne tradere
 • star iconFunktionen CopyTrading
 • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

 • star iconUdbetalingsgebyr
 • star iconValutagebyr

Vores anbefaling er derfor at bruge eToro, da denne handelsplatform tilbyder en indskudskonto for aktier. Det betyder, at du kan være klar til at handle aktier inden for få minutter, og ikke skal vente på, at banken godkender din ansøgning. Det er også værd at bemærke, at vi fandt gebyrer fra 1-350,- per handel hos forskellige banker i Danmark, mens eToro tilbyder kurtagefri handel med aktier. På den måde kan din opsparing gå til at investere i aktier, frem for at skulle bruge penge på gebyrer i banken. 

Når det er sagt, ønsker vi, at Investikon skal være en så gennemsigtig informationskilde som muligt. Derfor har vi listet de kriterier, vi overvejer forskellige handelsplatforme på, nedenfor. 

Ud fra disse kriterier er der især to handelsplatforme, der skiller sig ud i Danmark. Dette er eToro og Nordnet. Begge disse platforme tilbyder nem handel med aktier for danskere, men eToro kommer lidt bedre ud af konkurrencen med kurtagefri handel (mod 29,- hos Nordnet). Vi tager derfor udgangspunkt i eToro, når vi gennemgår resten af denne guide. 

Trin 2: Opret en konto hos eToro

Når du har valgt en handelsplatform, er det tid til at oprette en handelskonto. Vores valg var eToro, så vi ønsker at oprette en konto på denne handelsplatform. Det er godt at bemærke, at selve registreringsprocessen hos forskellige aktører kan være lidt varierende, så her skal du tage højde for processen på den platform, du endte med at vælge. 

Registreringsprocessen hos eToro er meget enkel og tog os kun et par minutter. Det første, du skal gøre, er at gå til deres hjemmeside. Her finder du knappen Start Med At Investering i nederste venstre hjørne. Hvis du klikker på knappen, vil du blive ført til en registreringsformular, der beder om grundlæggende personlige oplysninger. Her indtaster du dit navn, telefonnummer, email og fødselsdato. 

Når du har gennemført denne registrering, vil du modtage en e-mail fra eToro. Dette er for at bekræfte din adresse. Klik på linket i e-mailen, og din konto er klar til brug. Vi anbefaler, at du gennemfører KYC-processen, før du fortsætter, så du ikke behøver at gøre dette senere. Dette er en proces, der har til formål at bekræfte din identitet. Du skal derfor uploade et godkendt ID (kørekort, pas, nationalt ID-kort) eller oplyse dit personnummer. eToro anmoder om dette for at overholde europæiske love, samt for at forhindre, at din identitet bliver misbrugt til hvidvaskning af penge. 

Trin 3: Overfør penge til din konto

 

Når du har gennemført hele registreringen af din konto, er det tid til at overføre penge til eToro. Det er de penge, du har tænkt dig at købe aktier for. Her er det i orden kun overføre penge, du faktisk har råd til at tabe. Vi anbefaler derfor, at du undgår at optage lån eller anvender kredit til at handle med aktier. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

For at overføre penge til eToro kan du vælge mellem PayPal, bankkort og bankoverførsel. Vi anbefaler, at du bruger en af de to første, da en bankoverførsel ofte tager flere dage, før pengene går ind på din konto. Det er også værd at bemærke, at en bankoverførsel har et minimumskrav på $500, mens du kan overføre $50 eller mere med PayPal og betalingskort. 

Når du har valgt, hvilken metode du vil bruge, overfører du det relevante beløb til din eToro-konto. 

Trin 4: Tid til at købe Tesla-aktier

Nu har vi oprettet en konto, overført penge og bekræftet vores identitet. Dermed er vi klar til at gennemføre selve transaktionen. På dette tidspunkt vil vi normalt anbefale, at du laver omfattende research og finder aktier, der passer til din portefølje, men da vi skal købe Tesla-aktier, dropper vgi det i denne omgang.

Det første, du skal gøre, hvis du ikke allerede er logget ind, er at logge ind på din eToro-konto. Dette bringer dig til eToro-dashboardet. Øverst på denne side vil du se et søgefelt, her indtaster du Tesla (eller enhver anden aktie du ønsker at købe).

Når du søger på aktien, kommer den frem i menuen, og du trykker blot på det relevante logo (i vores tilfælde Tesla). Dette fører dig videre til handelssiden for den relevante aktie. På denne side finder du lidt information om virksomheden, samt hvad andre investorer på eToro synes om virksomheden. Du finder også en Handl-knap øverst til højre, og det er den, vi skal bruge nu. 

Når du trykker på Handl, bliver du ført videre til et nyt vindue. Her oplyser du, hvor meget du vil handle for. Vores klare anbefaling her er, at du ikke investerer alle pengene i én aktie, men i stedet forsøger at opbygge en veldiversificeret portefølje. Dette vil gøre det langt mindre volatilt. 

Trin 5: Sælg aktier

Det sidste trin, du bør vide noget om, er, hvordan man sælger aktier. Her bliver det stort set samme proces som ved køb af aktier, men du skal ikke slå selskaberne op. Du kan skal blot gå ind i din portefølje og vælge sælg derfra. Dette åbner automatisk transaktionsvinduet for eToro og lader dig angive, hvor meget du vil sælge. 

Sammendrag

Der er meget at tænke over, når du handler dine første aktier, men et af ​​de vigtigste punkter er uden tvivl en god onlinemægler. Her anbefaler vi, at du bruger eToro, og i denne guide har vi vist, hvor nemt det er at handle aktier med eToro. Ønsker du at sammenligne platforme, kan vi anbefale Nordnet som en god kandidat til dette.

Selvom eToro uden tvivl er den bedste i forhold til omkostninger, tilbyder Nordnet en glimrende løsning til småsparere. Her finder du adgang til en række forskellige aktier, simple handelsløsninger og mulighed for at oprette automatisk opsparing. 

Til sidst vil vi fremhæve vigtigheden af lave omkostninger. Det gælder især for dig, der handler for små mængder hver gang. Mange onlinemæglere i Danmark tilbyder et udvalg af udenlandske aktier, men disse har ofte høje gebyrer forbundet med transaktionen. Det kan hurtigt resultere i, at dine sparepenge går til gebyrer, ikke opsparing. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.