generic

Køb Stellar (XLM): En hurtig og nem trin-for-trin guide

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Transaktioner på tværs af landegrænser har længe været plaget af høje omkostninger, men det er noget, som en række forskellige kryptovalutaplatforme har forsøgt at gøre noget ved. Blandt de mest populære af disse finder du Stellar-platformen, der er udviklet af Stellar Development Foundation. Stellar har til hensigt at levere en platform, der ved hjælp af sin interne valuta Lumen (XLM) leverer omkostningseffektive alternativer til traditionelle transaktioner.

Dette har vist sig at være et projekt, mange anser for lovende, hvilket også har haft stor indflydelse på Lumens forløb. For dig som investor kan dette give en spændende mulighed for at eksponere din portefølje for kryptovaluta, men så skal du vide, hvordan du investerer i kryptovaluta

På denne side har vi derfor samlet alt, hvad du skal vide om at købe Stellar (XLM) i en simpel trin-for-trin guide. 

Om Stellar

Stellar er et betalingsnetværk udviklet af Stellar Development Foundation. Platformen bruger blockchain-teknologi, og tillader brugen af ​​den interne kryptovaluta Lumen (XLM) som betalingsmiddel. Visionen bag projektet er at tilbyde et sikkert og enkelt alternativ til traditionelle værdioverførsler på tværs af landegrænser.

For brugerne har det resulteret i en lynhurtig overførsel, hvor der opkræves langt lavere gebyrer, end traditionelle banker gør. Dette er hurtigt blevet en populær kryptovaluta, og Lumen (XLM) er en af ​​de bedst ydende altcoins i de seneste år. Mønten er i øjeblikket vurderet til lidt over $1 milliard, hvilket gør den til en af ​​de største ud fra markedsværdi. 

Stellar er blevet en populær mulighed for at overføre penge på tværs af landegrænser og er i dag udviklet en platform, hvor både pengeinstitutter og private kan deltage. Alt dette bygger på deres XLM kryptovaluta (Lumen), som har gjort dette til et populært udgangspunkt for langsigtede investorer. Vi vil derfor se nærmere på, hvordan du kan deltage i denne vækst og tilføje Stellar til din langsigtede portefølje. 

Køb Stellar (XLM) på 4 nemme trin

En væsentlig årsag til, at investorer søger kryptovaluta, er den måde, kryptovalutaer åbner op for nye muligheder i en meget traditionel industri. Det er dog nok også rimeligt at sige, at de enorme afkast kan friste selv den mest konservative investor til at overveje kryptovaluta. På trods af dette ved mange stadig ikke, hvordan de skal investere i kryptovaluta.

Vi har derfor taget et kig på, hvordan du hurtigt og nemt kan købe kryptovaluta på blot fire trin:

  1. Du skal først have adgang til en markedsplads, hvor kryptovaluta handles – her anbefaler vi Coinbase som den mest fordelagtige mulighed for danske investorer. 
  2. Dernæst skal du oprette en konto på den relevante markedsplads. Heldigvis behøver du ikke en VPS-konto som med aktier, så det burde gå relativt hurtigt. 
  3. Så snart din konto er klar til brug, skal du overføre de penge, du har tænkt dig at handle for. Her anbefaler vi, at du aldrig overfører mere, end du har råd til at miste. 
  4. Du er nu klar til at handle med dine foretrukne kryptovalutaer!

Det lød ret enkelt, ikke? Er du stadig i tvivl, har vi gennemgået processen lidt mere detaljeret nedenfor. 

Sådan køber du Stellar (XLM): Trin-for-trin

Der er mange ligheder i den måde, du køber kryptovaluta og aktier på, men der er også en væsentlig forskel, som investorer bør kende. Aktier og aktiemarkedet er reguleret af myndigheder over hele verden, mens kryptovalutaer er ureguleret. For dig som investor betyder det, at enhver kan tilbyde en platform, hvor der handles kryptovaluta.

Det betyder dog også, at en række skruppelløse aktører er dukket op på markedet de seneste år. Vi anbefaler derfor, at du handler med de veletablerede aktører, som har et godt ry og historie. For danske investorer kan det være platforme som Binance, Coinbase og Firi. Vores favorit blandt disse er Coinbase, og det er denne, vi vil bruge som udgangspunkt for vores guide. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Hvad vi synes om ved Coinbase

Coinbase er en alt-i-en-platform, der tilbyder en række tjenester og produkter som kryptohandel, kryptobørs og krypto-wallet. Coinbase tilbyder avancerede funktioner til erfarne mæglere, samtidig med at de er meget brugervenlige for begyndere. Priserne er højere end mange andre internationale platforme. Til gengæld har du et stort udvalg af kryptovalutaer og -produkter. Dette er til gavn for aktive tradere, der ønsker så mange tjenester som muligt på en platform. Sikkerheden er også meget høj med alle licenser til lovlig drift i USA.

Fordele

  • star iconBrugervenlig
  • star iconHøj sikkerhed
  • star iconBred vifte af produkter, kryptovalutaer og tjenester
  • star iconLicenseret og børsnoteret i USA

Ulemper

  • star iconValutagebyr
  • star iconHøje priser

Trin 1: Opret din konto

Når du har fundet den platform, du ønsker, er det tid til at oprette en konto. I Coinbases tilfælde kan dette nemt gøres fra deres hjemmeside ved at klikke på “Kom i gang” øverst til højre. Dette åbner et nyt vindue, hvor du bliver bedt om at oprette et brugernavn, en adgangskode og indtaste din e-mailadresse.

Du skal derefter indtaste nogle mere grundlæggende personlige oplysninger, før du afslutter med en bekræftelse af din e-mailadresse. Før du springer til næste trin, anbefaler vi, at du fuldfører KYC-processen, dette vil spare dig for yderligere problemer i fremtiden. 

Trin 2: Indbetal penge

Selvom du har en verificeret Coinbase-konto, mangler der noget vigtigt. Din konto vil have 0 kr. stående, så du må vælge bankoverførsel, PayPal eller betalingskort som indbetalingsmetode.

Vores erfaring er, at de to sidstnævnte er de bedste muligheder, da bankoverførsler ofte kan tage unødvendigt lang tid. Det er også værd at bemærke, at minimumsbeløbet for betalingskort og PayPal kan variere – mens bankoverførsler som minimum ofte skal være et højere beløb. Husk at tjekke de specifikke minimumsbeløb på Coinbase, da de kan ændre sig over tid.

Trin 3: Køb Stellar (XLM) med Coinbase

Så snart pengene er klar på din konto, er du klar til at foretage din første investering med Coinbase. Dette er en ret enkel proces, og det første, du skal gøre, er at finde søgefeltet øverst på skærmen efter at have logget ind.

Her skriver du i dette tilfælde XLM eller Stellar – begge vil virke. Tryk derefter på Stellar, som kommer op i søgefeltet. Dette fører dig til købssiden hos Coinbase. Her finder du nogle grundlæggende informationer, samt kurser og historie.

Vælg derefter Køb øverst til højre, så åbner du transaktionsvinduet. Her angiver du, hvor meget du vil investere i Stellar, inden du bekræfter investeringen med knappen nederst på din skærm. Tillykke – du har nu købt din første kryptovaluta med Coinbase!

NB: Vi anbefaler, at du overfører dine kryptovalutaer til en kryptopung ,da dette vil beskytte dem bedre mod tyveri. 

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.