generic

Købe Solana (SOL): En trin-for-trin guide til nybegyndere

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Vil du udvide din portefølje ved at købe Solana, men ved ikke, hvor du skal starte? Så er du kommet til det rigtige sted! Vi har udarbejdet en omfattende guide, der indeholder alt, hvad du behøver at vide om Solana-kryptovalutaen. Her vil vi introducere dig til Solana, vise dig, hvor det kan betale sig at handle og ikke mindst komme med nogle brugbare tips.

Inden vi går videre til, hvad Solana egentlig er for noget, er det vigtigt at vide, hvor man kan købe Solana. 

Bedste kryptobørser til at købe Solana

Kryptovalutaer handles på samme måde som aktier, idet de handles på børser. Der er dog dukket et bredt udvalg af børser op på markedet, hvilket gør det svært at vide, hvor man skal handle. Øverst i denne artikel har vi derfor præsenteret, hvad vi anser for at være de fem bedste kryptobørser at handle Solana på. 

Her spiller ganske vist personlige præferencer en rolle, men formålet med din investering vil også være vigtigt. Hvis du for eksempel vil bruge en nordisk kryptobørs, så vil Firi være et godt udgangspunkt (den er norsk). Ønsker du det største udvalg, vil Binance eller CoinBase dog være gode kandidater. Ønsker du derimod en kombination af udvalg og lave omkostninger, så vil eToro være et godt valg. 

Som udgangspunkt for denne guide har vi valgt at bruge eToro i vores trin-for-trin gennemgang. Det er dog godt at bemærke, at proceduren vil være forholdsvis ens, uanset hvilken kryptobørs du vælger. 

Hvad er Solana?

Solana er en blockchain-platform, der først blev introduceret i 2017. Formålet med denne platform var at hoste skalerbare, decentraliserede applikationer. Systemet er open source og drives i øjeblikket af Solana Foundation, der har hovedkontor i Genève. Selve blockchainen er på den anden side udviklet af Solana Labs, en San Francisco-baseret virksomhed. 

Det er blandt andet evnen til at køre et stort antal transaktioner med meget lave omkostninger, der har gjort Solana så attraktiv. Her har de arbejdet aktivt med tiltag, der omfatter Ethereum – en rival med samme vision og formål. I dag betragtes Solana som en af de største kryptovalutaer baseret på værdi, og havde i 2021 en markedsværdi på svimlende 66 milliarder dollars.

Hvorfor investere med eToro?

eToro har længe været en af de mest populære onlinebørser i Danmark, og det er ikke uden grund. Denne online platform giver adgang til mere end 2000 forskellige aktiver, der inkluderer aktier, kryptovalutaer, ETF’er, råvarer og valutaer. Virksomheden betragtes også som den største sociale handelsplatform i verden med over 20 millioner brugere i 140 forskellige lande. 

Virksomheden har længe haft fokus på brugervenlighed og lave omkostninger, så her kan du handle kurtagefrit i et stort udvalg af aktiver. eToro er reguleret af Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC), hvor de har licens nr. 109/10. 

For jer, der skal handle med kryptovaluta, vil eToro være et godt udgangspunkt. De tilføjer konstant nye valutaer til deres handelsløsning, men de er også kompatible med et stort udvalg af kryptovalutaer. Dette kombineret med de forskellige funktioner, de tilbyder, har gjort, at dette hurtigt er blevet en favorit hos mange. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

  • star iconIntet mæglergebyr
  • star iconBrugervenlig
  • star iconStort netværk af erfarne tradere
  • star iconFunktionen CopyTrading
  • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

  • star iconUdbetalingsgebyr
  • star iconValutagebyr

Sådan køber du Solana (SOL): Trin-for-trin guide

Som vi allerede har nævnt, har vi til hensigt at bruge eToro som kryptobørsen i vores guide. Det skyldes dels, at platformen er meget populær i Danmark, men også at de tilbyder en utrolig brugervenlig løsning. Her kan du hurtigt, sikkert og nemt handle i et stort udvalg af kryptovalutaer med ekstremt lave omkostninger. 

Selvom vi anbefaler eToro, vil proceduren for at købe Solana (SOL) være ens for de fleste aktører. 

I de næste afsnit vil vi vise dig, hvordan du nemt kan handle Solana med eToro i nogle få trin. Fremgangsmåden vil være nøjagtig den samme, hvis du ønsker at investere i andre kryptovalutaer, der er tilgængelige hos eToro, så følg med. 

Trin 1: Opret en eToro-konto

Før du kan bruge eToros handelsplatform, skal du have en konto. Det er heldigvis ikke noget, der tager lang tid, og du kan gennemføre registreringsprocessen på få minutter. Den første ting, du skal gøre, er at gå til eToro-webstedet.

Her finder du en knap Start Med At Investere eller Start investing – alt efter hvilket sprog du har valgt. Dette vil starte registreringsprocessen hos eToro. Først bliver du bedt om at oprette et brugernavn, en adgangskode og indtaste din e-mail. 

Når du har udfyldt dette, vil du blive ført videre til en formular, der beder om flere personlige oplysninger. Her indtaster du dit navn, alder og nationalitet. Som onlinemægler er dette information, som eToro er forpligtet til at indsamle. Når du har udfyldt disse formularer, vil du blive bedt om at bekræfte din konto. 

Dette gøres ved at modtage en e-mail fra eToro (tager normalt kun et par sekunder). Denne e-mail indeholder et link, som du bare klikker på. Du vil derefter blive ført tilbage til eToros side og oplyst om, at din adresse nu er blevet bekræftet. 

Før du fortsætter til næste trin, anbefaler vi, at du fuldfører KYC-processen for eToro. Dette er en proces, der har til formål at forhindre hvidvask af penge og online identitetstyveri. Alt, du skal gøre, er at uploade et godkendt ID-kort, der bekræfter din identitet over for eToro. 

Trin 2: Overfør penge 

Nu har du en eToro-konto klar til brug, men der mangler stadig noget væsentligt. For at kunne investere i kryptovaluta skal du have midler til rådighed på din konto. Du skal derfor overføre penge til din konto, før du kan begynde at købe Solana. 

Her tilbyder eToro et par forskellige metoder, så du kan vælge den, du foretrækker. I dag omfatter disse bankoverførsel, PayPal og bankkort. Vores erfaring er, at de to sidstnævnte er at foretrække, da bankoverførsel kan tage op til 5 dage, og du pålægges et gebyr. 

Der er også nogle forskelle i minimumsbeløbet forbundet med disse betalingsmetoder. PayPal og bankkort har en minimumsgrænse på $50 (svarende til omkring 350 kroner), mens bankoverførsel har en minimumsgrænse på $500 (svarende til omkring 3500 kroner). 

Trin 3: Ansøg om Solana (SOL)

Når pengene er blevet krediteret din konto, er du klar til din første investering. Da denne guide har til hensigt at købe Solana, er det selvfølgelig det, vi skal gøre. Det første, du skal gøre, er at logge ind på din eToro-konto, hvis du ikke allerede har gjort det. 

Så har du to forskellige muligheder. Du kan enten søge på Solana ved at bruge søgefeltet i midten af siden (brug derefter ticker SOL), eller du kan gå til kryptovalutasiden. Du kan finde dette ved at gå til Find i venstre menu, og derefter vælge krypto. Her finder du en oversigt over de forskellige valutaer, der er tilgængelige hos eToro. I vores tilfælde vælger vi SOL. 

Trin 4: Køb Solana 

Nu, hvor vi har fundet Solana hos eToro, er det tid til at gennemføre den faktiske handel. Så klikker vi blot på Solana. Dette fører os til vinduet, hvor du starter handlen. Her indtaster du, hvor meget du vil købe for (beløb) og trykker derefter på åbn handel. Det er også godt at bemærke, at det samme vindue vil blive brugt, hvis du ønsker at sælge dine Solana-mønter efterfølgende. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Trin 5: Hold Solana (SOL) sikker 

Sidst men ikke mindst skal du have en sikker måde at opbevare dine digitale aktiver på. Da kryptovalutaer ikke er knyttet til navne, men kun en hovedbog – kan de i værste fald blive hacket. Du har derfor brug for en pålidelig pung, der kan beskytte dine værdigenstande. Mange begyndere vælger at efterlade dem på kryptobørsen, men ønsker man ekstra sikkerhed, bør de flyttes til en digital pung.

eToro er en multi-asset platform, der tilbyder både investering i aktier og kryptoaktiver samt handel med CFD’er. Bemærk venligst, at CFD’er er komplekse instrumenter og har en høj risiko for hurtigt at tabe penge på grund af gearing. 68 % af investorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater. Den præsenterede handelshistorik er mindre end 5 hele år og er muligvis ikke tilstrækkelig som grundlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste leveret af eToro (Europe) Ltd., som er autoriseret og reguleret af Cyperns Securities and Exchange Commission. Investering i kryptoaktiver er ureguleret i nogle EU-lande og Storbritannien. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare. eToro USA LLC tilbyder ikke CFD’er og giver ingen repræsentationer og påtager sig intet ansvar med hensyn til nøjagtigheden eller fuldstændigheden af ​​indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved at bruge offentligt tilgængelige ikke-entitetsspecifikke oplysninger om eToro.

Sikker opbevaring af Solana (SOL)

Selvom de fleste kryptobørser tilbyder muligheden for at gemme dine kryptovalutaer direkte hos dem, er det ikke noget vi anbefaler til investorer. Hvis en platform skulle blive udsat for computerangreb eller hacket, kan du i værste fald risikere, at dine værdier forsvinder. 

Derfor vil det altid være bedre at have dem gemt i en digital kryptopung. Disse fungerer i praksis som krypterede harddiske, hvor du kan opbevare dine private nøgler uden risiko for tyveri. Hvis du vil være helt sikker, er der også flere muligheder, som er helt offline, et endnu mere sikkert alternativ. 

eToro tilbyder sin egen tegnebog, der er tilgængelig for brugerne, men du kan også vælge at bruge en separat løsning. Det er dog praktisk at have en pung, der allerede er knyttet til eToro, så du nemt kan købe mere eller sælge dit varelager. 

Sammendrag

Solana er i dag en af de 10 største kryptovalutaer i verden baseret på markedsværdi, hvilket har gjort det til et populært investeringsobjekt. I denne guide har vi derfor kigget nærmere på, hvordan du kan handle Solana, samt hvad du bør tænke over, inden du køber kryptovaluta som investering. Vi har også set på, hvilke kryptobørser der bedst muliggør sikker handel med Solana i Danmark. 

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.