krypto

Køb Ripple (XRP) i Danmark

1

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovaluta er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

2

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

3

Bedste skandinaviske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 6+ mønter

Prøv Firi

Handel medfører risiko for tab af kapital.

4

Bedst i forhold til udvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Udvalg: 500+ mønter

Prøv Binance

Handel medfører risiko for tab af kapital.

5

Bedst for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøgletal

Gebyrer: 0% - 0.26% per handel

Udvalg: 90+ mønter

Prøv Kraken

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Komplet guide for begyndere i 2023

Vil du gerne købe Ripple, men er i tvivl om, hvordan du kommer i gang? Vi viser dig, hvordan her i vores enkle trin-for-trin guide til, hvordan du køber Ripple/XRP. Du får også tips om den bedste kryptobørs til at købe XRP, samt hvordan du opbevarer krypto på en sikker måde.

Bedste kryptobørser til at købe Ripple (XRP)

Her finder du en oversigt over 5 bedste kryptobørser til at købe Ripple på. Det her er en generel guide til, hvordan du vælger den bedste platform ud fra vigtige faktorer som sikkerhed, gebyrer og brugervenlighed. 

Dine personlige præferencer vil også være vigtige, når du skal beslutte, hvad der er den bedste platform til at købe XRP på for dig. Firi vil eksempelvis være et godt alternativ til dig, der ønsker at købe Ripple på en skandinavisk kryptobørs. Derimod er eToro et godt valg for dig, der gerne vil have mange valgmuligheder og samtidig lære mere om investering.

Du kan læse mere om, hvorfor du bør have en konto på flere kryptobørser her.

Sådan køber du Ripple (XRP) på eToro i 5 trin

Vi har valgt at bruge eToro som eksempel i vores trin-for-trin guide til, hvordan du køber Ripple. Grunden til, at vi valgte eToro som eksempel, er, at platformen er meget populær i Danmark. Den er et sikkert og godt valg for de fleste. 

Det er dog personlige præferencer, der bør være afgørende for, hvilken platform du vælger at bruge til at købe XRP.

Selve fremgangsmåden er ret ens på tværs af de forskellige kryptobørser. Platformene er nok lidt anderledes opbygget med forskellige navne på links, men principperne er stort set de samme. Du vil derfor også få en god forståelse for, hvordan du køber XRP på andre kryptobørser, når du læser denne guide.

Sådan køber du XRP på eToro trin-for-trin

Uanset hvor du vælger at købe XRP, bør du have en forståelse af den platform, du bruger. Du bør også sætte dig ind i, hvilke tjenester og funktioner du har til rådighed. Derfor vil vi gerne fortælle dig lidt om eToro, inden vi går i gang med de praktiske trin til, hvordan du køber Ripple.

eToro er en populær, international kryptobørs, der er reguleret og licenseret, herunder af Finanstilsynet. Sikkerheden er meget høj, og du får et stort udvalg af sikre betalingsmåder stillet til rådighed. Gebyrer og afgifter er også meget konkurrencedygtige. En af de største fordele ved eToro er imidlertid CopyTrading-funktionen. 

CopyTrading giver dig mulighed for at kopiere porteføljen hos erfarne tradere, som klarer sig godt. Platformen er bygget som et socialt netværk, hvor du kan diskutere strategier og lære af andre. Erfarne tradere har mulighed for at tjene ekstra ved at tilbyde støtte til nye tradere. Platformen kan tilpasses efter viden og færdigheder med en selvstændig version til professionelle.

Trin 1: Opret brugerkonto

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

 • star iconIntet mæglergebyr
 • star iconBrugervenlig
 • star iconStort netværk af erfarne tradere
 • star iconFunktionen CopyTrading
 • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

 • star iconUdbetalingsgebyr
 • star iconValutagebyr

Den første ting, du skal gøre for at købe XRP på eToro, er at oprette en brugerkonto. Du kommer hurtigt i gang ved at oprette et brugernavn og en adgangskode. Derefter skal du udfylde din profil med flere oplysninger for at øge indbetalingsgrænsen. 

eToro stiller dig en række spørgsmål for bedre at kunne tilpasse platformen til dine behov. Visse funktioner er forbeholdt professionelle eller meget erfarne tradere. Du kan dog gå videre til de mere avancerede funktioner i eToro, efterhånden som du lærer og bliver mere tryg ved, hvad du foretager dig.

Du skal dog også bekræfte din identitet og adresse for helt at fjerne indbetalingsgrænsen. Det gør du ved at uploade billeder af dit pas, bankkort eller kørekort. Du skal uploade en kopi af en nylig elregning for at bekræfte din adresse.

Trin 2: Indbetal penge på eToro

Det næste du skal gøre for at købe Ripple på eToro, er at indsætte penge på din konto. Du finder linket “Indbetal penge” i menuen. Du skulle nu få en menu til at vælge betalingsmetode.

Som du kan se på billedet, kan du vælge mellem mange pålidelige og sikre betalingsmetoder på eToro. Vi anbefaler dog at købe Ripple med VISA eller PayPal for at komme hurtigt i gang. I så fald er det kun et spørgsmål om minutter, før du har midlerne til rådighed på din konto.

Trin 3: Søg efter XRP

Så skal søge efter XRP på eToro. Du kan enten bruge søgefeltet øverst på webstedet eller trykke dig frem i menuen. Hvis du sidder på en laptop og vil trykke dig frem, skal du vælge Find → Krypto → XRP.

Trin 4: Køb XRP

Tryk på XRP for at købe Ripple. Vælg derefter det ønskede beløb for at starte handlen. Du er nu den stolte ejer af XRP på eToro. Som du kan se på billedet, kan du øverst vælge, om du vil købe eller sælge XRP. Det er nyttigt at vide, hvis du senere vil sælge Ripple/XRP.

Trin 5: Opbevar Ripple (XRP) sikkert

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at opbevare Ripple trygt og sikkert. Selvom Ripple ikke er udbredt til privat brug, skal du stadig sørge for, at midlerne er sikre og tilgængelige. Mange vælger at have kryptoen stående på kryptobørsen, men vi vil nu forklare, hvorfor du bør overføre dine penge til en digital wallet.

eToro er en multi-asset platform, der tilbyder både investering i aktier og kryptoaktiver samt handel med CFD’er. Bemærk venligst, at CFD’er er komplekse instrumenter og har en høj risiko for hurtigt at tabe penge på grund af gearing. 68 % af investorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater. Den præsenterede handelshistorik er mindre end 5 hele år og er muligvis ikke tilstrækkelig som grundlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste leveret af eToro (Europe) Ltd., som er autoriseret og reguleret af Cyperns Securities and Exchange Commission. Investering i kryptoaktiver er ureguleret i nogle EU-lande og Storbritannien. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare. eToro USA LLC tilbyder ikke CFD’er og giver ingen repræsentationer og påtager sig intet ansvar med hensyn til nøjagtigheden eller fuldstændigheden af ​​indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved at bruge offentligt tilgængelige ikke-entitetsspecifikke oplysninger om eToro.

Sådan opbevarer du XRP sikkert

I de senere år er det blevet muligt at gemme krypto på kryptobørser. Vi anbefaler ikke denne metode, da kryptobørser tidligere er blevet hacket og tømt for midler. Selvom sikkerheden er blevet forbedret, er kryptowallets det sikreste valg i dag.

eToro og mange andre kryptobørser har deres egne digitale wallets, som du kan bruge. Digitale løsninger vil dog altid indebære en risiko for hacking eller phishing. Det er dog stadig en praktisk løsning, især hvis du aktivt køber og sælger krypto.

Alternativt kan du bruge en hardware wallet. Det er en løsning, der anses for at være blandt de mest sikre. Password/adgangen gemmes på en fysisk enhed, som er uden forbindelse til netværket. Dette er et godt valg til dig, der ønsker at sikre dine midler på længere sigt.

Du kan læse mere om kryptowallets her for at finde den bedste mulighed for dig.

Andre måder at købe XRP på 

Indtil videre har vi fortalt om, hvordan man køber Ripple på regulerede kryptobørser med mæglertjenester. Med det mener vi, at kryptobørsen selv fungerer som mægler. Alternativet er at købe og sælge kryptovaluta direkte fra/til andre brugere gennem såkaldte P2P-netværk (peer-to-peer/bruger-til-bruger).

Vi anbefaler dog de fleste at bruge kryptobørser, da der er større risiko forbundet med P2P-netværk. Du skal selv forhandle med andre brugere på P2P-netværket, og det er vigtigt at have et godt kendskab til, hvad du laver for at undgå at blive snydt. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Du skal også have en digital wallet for at handle direkte med andre brugere. Det er nemmere at komme i gang på en kryptobørs, da du kan indsætte danske kroner for at købe XRP. De fleste kryptoplatforme har et stort udvalg af betalingsløsninger. Vi vil nu se nærmere på de mest brugte betalingsmetoder.

Forskellige betalingsmetoder til at købe Ripple (XRP)

Uanset hvilken betalingsmetode du vælger, skal du sørge for, at løsningen er sikker. Vi anbefaler kun pålidelige platforme, der bruger meget sikre løsninger. Hvis du vælger en anden kryptoplatform til at købe XRP, end dem du finder her, bør du selv foretage grundig research.

Du skal også være opmærksom på, at de forskellige betalingsløsninger har forskellige indbetalingsgrænser. For eksempel har bankoverførsel via RapidTransfer en maksimumgrænse på $5500 og Trustly har en maksimumgrænse på $40.000.

Sådan køber du Ripple (XRP) med VISA

Det er hurtigt at købe Ripple med VISA, Mastercard eller Maestro. Godkendelsen tager kun et par minutter, og du vil blive informeret via e-mail, hvis betalingen mislykkes. Det er af sikkerhedsmæssige årsager ikke muligt at indsætte penge fra kort, der står i andres navn.

Sådan køber du XRP ved bankoverførsel

Nogle mennesker foretrækker at købe Ripple via bankoverførsel eller netbank. eToro giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige muligheder som f.eks. RapidTransfer. RapidTransfer er en populær metode til øjeblikkelige transaktioner, og løsningen understøttes af næsten 200 banker verden over. En anden mulighed er at bruge Trustly til at overføre penge med det samme via din netbank.

Princippet er meget ens, uanset hvordan du overfører fra banken. Du skal vælge den ønskede metode fra menuen inde i eToro. Indtast det ønskede beløb. Derefter skal du vælge din bank fra en liste over muligheder og indtaste de korrekte oplysninger. Betalingen skal godkendes i din netbank.

Sådan køber du XRP med eWallets som PayPal og Skrill

Vælg hvilken eWallet du vil bruge og tryk fortsæt. Du vil nu blive omdirigeret til din ewallet-konto for at logge ind og gennemgå transaktionen. Tryk på “betal”, når du er tilfreds, og du er sikker på at oplysningerne er korrekte. Du skal dog være opmærksom på at der kan gå et stykke tid før pengene er på din eToro-konto.

At købe XRP med eWallets som PayPal er nyttigt, hvis du f.eks. har USD stående, da du i så fald kan undgå valutagebyrer. eToro giver dig mulighed for at vælge mellem mange forskellige valutaer, men du skal betale et valutagebyr, når du indsætter penge fraforetager danske bankkonti.

Hvad er forskellen på Ripple og XRP?

Hvad er Ripple? Og hvad er forskellen på Ripple og XRP?” er spørgsmål, vi ofte hører. Forståeligt nok kan der være en vis forvirring omkring emnet. Selve navnet “Ripple” bruges til at henvise både til en kryptovaluta og et betalingsnetværk.

Hvad er Ripple?

Ripple Labs udviklede RippleNet tilbage i 2012. RippleNet er et åbent distribueret protokol/betalingsnetværk, der giver dig mulighed for at udføre globale transaktioner straks og stort set uden gebyrer. Infrastrukturen er decentral, hvilket betyder,. at der ikke er nogen specifik enhed/myndighed, der administrerer betalingsprotokollen. 

Den finansielle sektor og mange banker, heriblandt Bank of America og Santander, blev hurtigt begejstrede over løsningen. RippleNet gør det muligt for store organisationer og banker at overføre penge hurtigt og sikkert, uanset beliggenhed. Hver transaktion tager knapt fire sekunder, og transaktionsomkostningerne er meget lave.

Hvad er XRP?

Ripple XRP er den kryptovaluta, der bruges på betalingsnetværket RippleNet. Kryptovalutaen blev hovedsageligt udviklet til den finansielle sektor og banker. XRP er i konstant brug i netværket, men den eksisterer kun i dette netværk. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

XRP fungerer som en slags mægler mellem forskellige typer valutaer, herunder kryptovalutaer. Den bruges også til at dække overførselsgebyrer. Ripple har ikke desto mindre opnået popularitet blandt krypto-tradere, selvom den ikke er udbredt til privat brug.

Bør jeg investere i Ripple?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at XRP er blandt de mest volatile kryptovalutaer på markedet. Ikke desto mindre er det populært at købe Ripple, primært blandt dem der ønsker at investere i systemet og som kan modstå risikoen forbundet med volatile investeringer.

Mange tror på selve systemet bag RippleNet, og de ønsker at investere i et netværk, der kan blive meget vigtigt for store, globale finansielle institutioner i den kommende tid. Bare vær opmærksom på, at dette er antagelser, og der er ingen garantier.

Høje udsving betyder dog, at du kan købe, mens prisen er lav for senere at sælge, når prisen er høj. Det åbner op for ret store overskud. Du bør aldrig investere mere, end du har råd til at tabe, da der er en høj risiko forbundet med sådan handel. Vi anbefaler, at du sætter dig grundigt ind i kursbevægelser og prisfaktorer, inden du køber XRP.

Kryptobørserne tilbyder værktøjer og statistik, så du kan følge med i udsvingene. For eksempel kan du på eToro vælge “statistik” under hver af de forskellige kryptovalutaer for at se udsving flere år tilbage. Du kan se et eksempel på udsvingene i de seneste seks måneder på billedet herunder.

Kort oversigt: hvorfor og hvordan man køber Ripple (XRP) trin-for-trin

Ripple/XRP er en anderledes kryptovaluta og er hovedsageligt beregnet til finansielle institutioner. XRP er ikke rettet mod privat brug, men er bestemt interessant for dem, der er nysgerrige efter at vide, hvordan RippleNet-systemet kan udvikle sig på sigt.

Ripple er også en populær mulighed blandt kryptotradere, der aktivt køber og sælger krypto. Det er muligt at bruge de høje kursudsving til at købe og sælge på gunstige tidspunkter, selvom der er en meget høj risiko forbundet med det.

Vi har nu redegjort for en masse om, hvordan du køber Ripple på eToro og andre kryptobørser for dig, der synes det virker spændende. Du har også fået værdifuld indsigt i, hvordan du beskytter dine midler bedst muligt ved at vælge den rigtige kryptowallet. 

Til sidst vil vi kort opsummere, hvordan du køber XRP i 5 trin:

 1. Opret/Registrer brugerkonto
 2. Indbetal penge
 3. Søg XRP
 4. Køb XRP
 5. Overfør kryptoen til et sikkert sted

Så er der kun tilbage at ønske dig held og lykke med at købe og sælge Ripple.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.