generic

Køb af Polkadot (DOT): En trin-for-trin guide for nybegyndere

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Polkadot er blevet en af de mest omtalte kryptovalutaer på markedet siden lanceringen i 2020. Denne popularitet har også gjort det til en attraktiv investering, men hvordan kan investorer købe Polkadot? Det er præcis, hvad vi skal se nærmere på i denne artikel! 

Her har vi samlet alt, hvad du behøver at vide for at tilføje Polkadot (DOT) til din portefølje. Vi tager dig igennem hele processen fra valg af kryptobørs til selve købet af Polkadot. Hvis dette lyder nyttigt, så er du helt sikkert kommet til det rigtige sted.

Klar til at købe Polkadot? Lad os tage et kig på, hvordan det gøres!

5 bedste kryptobørser at købe DOT

Før du kan købe Polkadot eller enhver anden kryptovaluta, skal du have adgang til en kryptobørs. Det er markedspladser, der handler med forskellige kryptovalutaer, som Københavns Fondsbørs gør med traditionelle aktier. For selvom kryptovalutaer er decentrale, så handles de primært på børser. 

For at gøre det så nemt som muligt, har vi inkluderet en oversigt over de fem bedste kryptobørser, som tilbyder Polkadot, øverst i denne artikel. Her finder du en nordisk favorit i form af Firi (norsk), men også flere internationale valg. Hvilken du skal vælge er normalt baseret på dine egne præferencer, og du kan finde mere om hver enkelt i vores anmeldelser. 

Hvad er Polkadot?

Polkadot er software, der har til formål at opbygge et globalt netværk af computere, der driver en kryptovaluta. Dette netværk vil så give brugerne mulighed for at starte deres egne kryptovalutaer baseret på dette netværk. På denne måde kan vi sige, at Polkadot er en direkte udfordrer til andre kryptovalutaer såsom Ethereum, Cosmos og EOSIO. 

Polkadot er dog den absolut nyeste af disse, da den blev lanceret så sent som i 2020. Polkadot er udviklet af Gavin Wood, Peter Czaban og Robert Habermeier. Førstnævnte var central for udviklingen af Ethereum og har en baggrund som forsker hos Microsoft. Både Wood og Czaban har vigtige roller i Web3 Foundation, den organisation, der er ansvarlig for drift og salg af DOT-tokens. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

  • star iconIntet mæglergebyr
  • star iconBrugervenlig
  • star iconStort netværk af erfarne tradere
  • star iconFunktionen CopyTrading
  • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

  • star iconUdbetalingsgebyr
  • star iconValutagebyr

Hvorfor investere med eToro?

Som vi nævnte i indledningen, er der en række forskellige platforme, du kan købe Polkadot med i Danmark. Vi har dog valgt at anbefale eToro, og det er ikke uden grund. Dette er en platform, der er tilgængelig i mere end 140 forskellige lande og kan pege på mere end 20 millioner aktive brugere. 

Udover dette tilbyder eToro en række smarte funktionaliteter, som gør platformen meget brugervenlig. Vi har også valgt at fremhæve, at platformen er helt gratis at bruge, og de transaktionsgebyrer, de opkræver fra deres kunder, er langt lavere end dem, man finder hos mange konkurrenter. 

Alt i alt er eToro måske ikke den mest avancerede løsning, men den er uden tvivl den mest brugervenlige. Derfor har vi set det som den bedste mulighed for vores begynderguide til investering i kryptovaluta

Sådan køber du Polkadot (DOT): Trin-for-trin guide

For at illustrere, hvor nemt det er at investere i Polkadot (DOT) tokens ved hjælp af eToros handelsplatform, har vi sammensat processen i en trin-for-trin guide. Formålet med dette er at give dig et godt indblik i, hvad du kan forvente, men også hvad der kræves for at investere i kryptovaluta.

Mange investorer er tilbageholdende med at investere i krypto, da de har en opfattelse af, at dette er meget kompliceret. Det er noget, vi ønsker at ændre ved hjælp af vores guide. 

Trin 1: Opret en eToro-konto

Den første ting, du skal bruge, er en brugerkonto på eToro. Vi viser dig derfor, hvordan du opretter en sådan konto på få minutter. Først skal du besøge eToros hjemmeside, den kan findes her. 

Når du er på hjemmesiden, finder du en en grøn knap Start Med At Investere eller Start investing – alt efter hvilket sprog du har valgt. Hvis du klikker på denne, starter du registreringsprocessen. Her bliver du først bedt om at oprette et brugernavn og adgangskode, og derefter indtaste din e-mailadresse. 

Herefter vil eToro bede om lidt mere personlige oplysninger såsom navn, alder, land og telefonnummer. Sørg for at indtaste de korrekte oplysninger her, da det vil være vigtigt for verifikationen senere. Når du er færdig med dette, bliver du bedt om at bekræfte din e-mail. Det gør du via det link, som eToro har sendt dig på e-mail under registreringen. Denne e-mail bør komme inden for få sekunder, men kan også tage et par minutter afhængigt af din e-mail-udbyder. 

Du er nu klar til at bruge din eToro-konto, men vi anbefaler, at du gør en sidste ting, før du fortsætter. eToro er forpligtet til at udføre en KYC-proces, før du kan hæve penge fra din konto igen. Dette er fint at få gjort så hurtigt som muligt, så du behøver ikke tænke på dette senere. 

Trin 2: Overfør penge 

Efter KYC-processen er din konto klar til brug, men der mangler et vigtigt element. Saldoen på din konto vil højst sandsynligt være nul, hvilket betyder, at du ikke har nogen penge at handle for. Du skal derfor overføre penge til din eToro-konto, og her har du tre forskellige valgmuligheder.

eToro tilbyder bankoverførsel, bankkort og PayPal som indbetalingsmetoder i Danmark. Her anbefaler vi, at du bruger en af de to sidstnævnte, da bankoverførsler kan tage unødvendig lang tid og have et højere indbetalingskrav end de andre metoder. 

For eksempel kan du indbetale $50 med et betalingskort eller PayPal, men hvis du vælger bankoverførsel, er minimumskravet $500. Derudover kan der gå 3-5 hverdage ved bankoverførsler, før pengene vises på din konto, så det er en ineffektiv metode. 

Trin 3: Søg efter Polkadot (DOT)

Nu hvor pengene er blevet krediteret din konto, og din bruger er blevet bekræftet, er du klar til at handle. Da denne guide handler om at købe Polkadot, vil vi naturligvis vise dig, hvordan du finder dette hos eToro. 

Du kan nemlig vælge to forskellige metoder til at finde ud af i udvalget af aktiver, der er tilgængelige hos eToro. Du kan enten bruge søgefeltet, du finder øverst i dit brugerpanel, eller du kan gennemse kategorierne. 

Hvis du bruger søgefeltet, kan du nemt søge på DOT, som er den kryptovaluta, der bruges på Polkadot-netværket. Resultatet vil så dukke op i søgefeltet, og du klikker blot på det søgeresultat, der kommer frem. 

Den anden metode, der vises ved at vælge find i navigationen til venstre. Derefter går du til crypto som vil tage dig til det store udvalg af kryptovalutaer som eToro tilbyder handel i. Her scroller du ned og finder Polkadot (DOT)

Trin 4: Køb Polkadot (DOT)

Når du klikker på Polkadot vil dette tage dig videre til informationssiden for Polkadot hos eToro. Dette svarer til det for aktier og vil indeholde nogle grundlæggende oplysninger om instrumentet. 

I vores tilfælde går vi videre til at købe Polkadot. Det gør du ved at vælge Handelsknappen, som du finder øverst til højre på denne side. Et transaktionsvindue åbnes nu. 

Her oplyser du, hvor meget du vil handle Polkadot for (sørg for, at der er dækning for beløbet på din konto). Når du har valgt beløbet, skal du trykke på åbn handel. Dette starter handlen, og du har købt din første Polkadot!  

Trin 5: Hold Polkadot (DOT) sikkert 

Der er konstant nyhedsartikler om, at forskellige depoter for kryptovalutaer er blevet hacket, hvilket betyder, at sikker opbevaring af dine digitale aktiver er afgørende. En fejl, mange begyndere begår, er, at de kun efterlader krypto på handelskontoen for den kryptobørs, de bruger. 

Det er noget vi sjældent anbefaler, så her bør du anskaffe dig en kryptopung. Disse fungerer som sikre lagringsmetoder for dine private nøgler, så kryptovalutaer ikke går tabt. 

Der er et stort udvalg af løsninger her, men for dig, der ønsker en nem og sikker platform, har eToro sin egen pung til kryptovaluta. Som kunde hos eToro kan du bruge denne, så du ikke skal overføre kryptovaluta frem og tilbage til diverse leverandører. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

eToro er en multi-asset platform, der tilbyder både investering i aktier og kryptoaktiver samt handel med CFD’er. Bemærk venligst, at CFD’er er komplekse instrumenter og har en høj risiko for hurtigt at tabe penge på grund af gearing. 68 % af investorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater. Den præsenterede handelshistorik er mindre end 5 hele år og er muligvis ikke tilstrækkelig som grundlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste leveret af eToro (Europe) Ltd., som er autoriseret og reguleret af Cyperns Securities and Exchange Commission. Investering i kryptoaktiver er ureguleret i nogle EU-lande og Storbritannien. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare. eToro USA LLC tilbyder ikke CFD’er og giver ingen repræsentationer og påtager sig intet ansvar med hensyn til nøjagtigheden eller fuldstændigheden af ​​indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved at bruge offentligt tilgængelige ikke-entitetsspecifikke oplysninger om eToro.

Hardware wallet

En anden mulighed for dig, der ønsker at beskytte dine digitale valutaer, er såkaldte hardware wallets. Disse er kort sagt en memory stick eller ekstern harddisk med kompliceret kryptering. Sådan en pung giver dig mulighed for at gemme dine digitale valutaer offline, så de er fuldstændig afskærmet mod potentielle dataangreb online. 

En ulempe ved dette er, at du selvfølgelig skal huske den adgangskode, du har brugt til dette. Skulle du være så uheldig at miste din private nøgle, vil du have en pung fuld af værdigenstande, som ingen kan hente.

Sammendrag

Trods kun to år på markedet er Polkadot hurtigt blevet en populær investering. Vi har derfor kigget nærmere på, hvordan du kan købe Polkadot, og hvilke platforme der egner sig bedst til dette i Danmark. Her konkluderede vi, at eToro var den mest alsidige platform – der tilbyder både brugervenlighed og et godt udvalg af underliggende aktiver. Vi har derfor illustreret, hvordan handelsprocessen foregår ved hjælp af eToros platform som en del af denne guide.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.