generic

Køb af NFT’er: En komplet guide for begyndere

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

NFT’er eller digital kunst, som det ofte omtales, har vist sig at være en lukrativ investering for mange investorer. En af de ting, der har gjort NFT-investeringer så populære, er muligheden for nemt at omsætte dem. De kan købes og sælges ligesom kunst, men som digitale filer er de langt mere tilgængelige end traditionelle oliemalerier og fotografier. 

En NFT indeholder en unikt token, der er knyttet til blockchainen. Dette gør det muligt at spore ejerskab, sælge dem på markedspladser og ikke mindst se deres historik. Dette kan dog være et kompliceret marked bevæge sig på. Derfor har vi udarbejdet denne guide, der dækker alt, hvad du behøver at vide om NFT’er. 

Er du klar til at investere i NFT’er? Læs videre for at se, hvordan du kommer i gang!

Hvad skal du bruge for at købe en NFT?

En ting, som er vigtig at være opmærksom på, er, at NFT’er er stærkt knyttet til blockchainen, hvilket betyder, at du skal bruge kryptovaluta for at købe NFT’er. Der er et par forskellige kryptovalutaer, der kan bruges her, men Ethereum eller Ether er uden tvivl den mest populære. Det skyldes, at Ethereum-blockchainen danner meget af grundlaget for smarte online kontrakter, hvilket også har sikret kryptovaluta en vital plads i det decentraliserede univers. 

Flere markedspladser og kryptovaluta-platforme har dog opgraderet deres løsninger til at omfatte smarte kontrakter, så man i dag kan bruge flere andre valutaer. Nogle af de kryptovalutaer, der i dag kan bruges til at købe NFT er; Polygon, Solana og Binance. Men selvom disse kan bruges, vil vi fokusere på Ethereum i denne guide. 

Dette valg skyldes ganske enkelt, at Ether er det mest udbredte betalingsmiddel for NFT, og en valuta anerkendt af alle de store markedspladser. Du vil også undgå konverteringer og ekstra omkostninger, så længe du bruger Ether. Vores klare anbefaling til begyndere er derfor at holde sig til Ethereum, men vil du udforske andre muligheder, er det godt at vide, at disse findes. 

Sådan køber du en NFT: Trin for trin

Selve investeringen i NFT er ret ligetil, men der er nogle forberedende trin, du skal have på plads først. Vi vil derfor se nærmere på, hvordan du kan købe NFT i seks simple trin. Hvis du allerede har Ethereum, kan du springe direkte til trin 2 for at købe NFT. Er du derimod helt ny inden for NFT og kryptovaluta, skal du først købe kryptovaluta. Vi vil derfor tage dig igennem hele processen, fra køb af Ethereum til en færdigindkøbt NFT. 

Trin 1: Køb Ethereum

Som vi nævnte tidligere, skal du bruge Ethereum for at købe NFT. Hvis du ikke allerede har Ethereum i din pung, skal du først købe dette. Her anbefaler vi, at du vælger en simpel platform som Coinbase, der giver dig mulighed for at investere i en række forskellige kryptovalutaer. Nedenfor kan du se, hvordan du køber Ethereum via Coinbase i tre nemme trin. 

Trin 1.1: Opret en konto hos Coinase

Den første ting, du skal gøre, er at gå til Coinbase-webstedet. Her finder du en knap Get started. Tryk på denne for at starte registreringsprocessen. Denne proces tager kun et par minutter, og du vil blive bedt om at angive grundlæggende personlige oplysninger. Så snart du er færdig med dette, vil du modtage en e-mail til bekræftelse. Derefter skal du gennemføre KYC-processen, en proces, der har til formål at verificere din identifikation. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Hvad vi synes om ved Coinbase

Coinbase er en alt-i-en-platform, der tilbyder en række tjenester og produkter som kryptohandel, kryptobørs og krypto-wallet. Coinbase tilbyder avancerede funktioner til erfarne mæglere, samtidig med at de er meget brugervenlige for begyndere. Priserne er højere end mange andre internationale platforme. Til gengæld har du et stort udvalg af kryptovalutaer og -produkter. Dette er til gavn for aktive tradere, der ønsker så mange tjenester som muligt på en platform. Sikkerheden er også meget høj med alle licenser til lovlig drift i USA.

Fordele

 • star iconBrugervenlig
 • star iconHøj sikkerhed
 • star iconBred vifte af produkter, kryptovalutaer og tjenester
 • star iconLicenseret og børsnoteret i USA

Ulemper

 • star iconValutagebyr
 • star iconHøje priser

Dette gøres for at forhindre nogen i at misbruge din identitet, eller at kriminelle forsøger at hvidvaske penge gennem Conbases system. For at fuldføre dette skal du uploade et godkendt ID-kort såsom pas eller kørekort, eller oplyse dit personnummer til Coinbase. 

Trin 1.2: Foretag en indbetaling

Når du har gennemført KYC-processen, er din konto klar til brug. Du vil nu være i stand til at foretage din første indbetaling. Pengene, du overfører, er det beløb, du vil købe Ethereum for. Du kan vælge, om du vil overføre med banktransaktion, kort eller bruge PayPal. Vi anbefaler kort eller PayPal, da disse vil blive krediteret din konto med det samme, mens en bankoverførsel kan tage 1-3 hverdage at sende. 

Trin 1.3: Køb Ethereum

Når pengene er gået ind på din konto, er det tid til at købe Ethereum. Så kan du søge på Ethereum i søgefeltet øverst på skærmen. Her vælger du Ethereum og klikker på Buy. Vælg derefter det beløb, du vil købe kryptovaluta for. Tillykke, du har købt dine første Ethereum-mønter!

Trin 2: Opret en tegnebog

Hvis du er kommet her, antager vi, at du har Ethereum klar, og du skal derfor bruge en kryptopung. Selvom du kan købe og sælge kryptovaluta uden en kryptopung, skal du bruge en, hvis du vil købe NFT. Det er her, din NFT bliver gemt, så download en kryptopung. Vores anbefaling er MetaMask, da dette er en simpel tegnebog, der er kompatibel med de fleste markedspladser. 

Kom godt i gang med MetaMask

Alt, du behøver for at komme i gang med MetaMask, er at gå til deres hjemmeside og vælge Download. Følg derefter de enkle instruktioner, der vil tage dig gennem oprettelsen af ​​din kryptopung.  

Trin 3: Overfør Ethereum til din tegnebog

Nu begynder det at ligne noget. Du har købt din første kryptovaluta, og du har en kryptopung klar. Så er det tid til at overføre Ethereum til din pung. Det gør du nemt ved at vælge Import tokens nederst på MetaMask siden, når du er logget ind på din pung. Så skal du indtaste den tegnebogsadresse, som du finder på din Coinbase-konto. 

Kan du ikke finde adressen?:

 1. Åbn din Coinbase-konto 
 2. Gå til portefølje og vælg din Ethereum
 3. Vælg ‘Send’, og indtast den tegnebogsadresse, du fik på siden ’tilføj-token’ hos MetaMask. Du kan også vælge at scanne QR-koden, som automatisk indtaster den rigtige adresse for dig. NB: Sørg for at have den rigtige adresse, før du fortsætter. 
 4. Når du er sikker på, at den rigtige adresse er indtastet, bekræfter du transaktionen. 
 5. Din Ethereum vil nu blive sendt fra Coinbase til din MetaMask-pung. 

Trin 4: Vælg en NFT-markedsplads

Nu er alt klar til at købe en NFT, men først skal vi finde en NFT-markedsplads. En række forskellige platforme og markedspladser er dukket op her for nylig, men vi anbefaler OpenSea. Dette er en af de største og mest etablerede platforme, og den er kompatibel med de fleste tegnebøger – inklusive MetaMask. 

Ønsker du derimod at finde din egen markedsplads eller sammenligne forskellige muligheder, har vi samlet nogle punkter, du bør bruge i din vurdering.

Trin 5: Tilslut din pung til markedspladsen

Nu, hvor din Ethereum er i din pung, og du har fundet den markedsplads, du vil bruge, er det tid til at forbinde dem. Dette er en ret simpel proces på de fleste markedspladser og vil sjældent tage mere end et par minutter. Med OpenSea er alt, du skal gøre at vælge Connect Wallet og følge de få trin, der er skitseret. Hvis du har valgt at bruge MetaMask og OpenSea, er du klar til at handle indenfor kort til. 

Trin 6: Find og køb NFT

Du er nu klar til at købe NFT. Vi anbefaler dog, at du tager dig tid til at lære markedet at kende, så du ikke ender med at købe en NFT, der er nul værd. NFT’er er et digitalt kunstmarked, så her er det vigtigt at vide, hvad du skal købe, og hvad du bør undgå. For jer, der køber jeres første NFT, kan I holde jer til de mere populære kollektioner, samt læse op på, hvad de forskellige kunstnere har produceret tidligere. Omfattende analyse af NFT-markedet falder uden for denne guide, men du vil finde en række nyttige ressourcer til dette online. 

Hvorfor skal du investere i NFT’er?

Mange mennesker er skeptiske over for at investere i digitale aktiver såsom kryptovalutaer og NFT’er, men der kan være en række fordele ved sådanne investeringer. Vi kan selvfølgelig påpege glæden ved at have en fed NFT-kollektion, men da dette er en økonomiblog, ville et økonomisk aspekt være bedre egnet. Her kan både NFT og kryptovaluta pege på et vildt afkast de seneste år, noget som sjældent er set på andre markeder. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

En af de ting, der har gjort NFT’er så populære, er, at der kort sagt er et mere tilgængeligt kunstmarked. Tidligere skulle man have de rigtige kontakter, millioner af kroner og sikker opbevaring for at købe kendte kunstnere. Nu skal du bare have en kryptopung og noget Ether. At NFT-markedet stadig er i sin vorden, har også ført til, at mange stadig kan få adgang til markedet med relativt små investeringer. 

Nu er der ganske vist en risiko forbundet med at købe og sælge NFT’er, men med god research og forståelse for risikoen kan dette hurtigt blive en attraktiv investering. Når det er sagt, kan investering i NFT’er være meget flygtigt, så her er det vigtigt at holde tungen lige i munden. 

Hvad skal du tænke på, før du køber en NFT?

Der er næppe tvivl om, at der er en vis risiko forbundet med investeringer i NFT, men det kan også vise sig at være en god investering. Det er med andre ord din egen risikovillighed, der ofte afhænger af, om dette er en passende investering for dig eller ej. Vi vil derfor se nærmere på nogle punkter, du bør overveje, før du investerer i digital kunst, såsom NFT’er. 

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.