ethereum

Køb Ethereum (ETH) i Danmark

1

Bedste skandinaviske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.7%/0.7% (Maker/Taker)

Udvalg: 9+ mønter

Prøv Firi

Handel medfører risiko for tab af kapital.

2

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

3

Bedst i forhold til udvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Udvalg: 500+ mønter

Prøv Binance

Handel medfører risiko for tab af kapital.

4

Bedst for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøgletal

Gebyrer: 0% - 0.26% per handel

Udvalg: 90+ mønter

Prøv Kraken

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

5 super nemme trin for 2023

Er du i tvivl om, hvordan man køber Ethereum? I denne vejledning forklarer vi trin-for-trin, hvad du skal gøre for at købe ETH på eToro og andre pålideligt kryptobørser.

I skrivende stund er Ethereum den næststørste kryptovaluta i verden. Mange tradere mener, at ETH er den “næste Bitcoin”. Det tog knap to år for ETH at toppe med en kraftig stigning på så meget som 1600%. 

Trods den store vækst er der mange, der tror, at prisen vil fortsætte med at stige. Det er fordi Ethereum er mere af en kryptovaluta. Der er også en platform og en løsning, der åbner op for mange forskellige tjenester og digitale netværk.

Bedste kryptobørs til at købe Ethereum

Nu hvor vi har set på, hvorfor mange køber Ethereum, er det næste spørgsmål, hvor man kan købe ETH. Her får du et overblik over de fem bedste kryptobørser i Danmark til at købe kryptovalutaen på. Vi har blandt andet overvejet følgende kriterier for at udarbejde denne liste:

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det er dine behov og præferencer, der skal afgøre, hvilken af børserne, du skal vælge. Du kan læse mere om, hvordan du finder den bedste kryptobørs her.

Sådan køber du Ethereum på Firi i 5 trin

Vi har valgt at bruge Firi som eksempel i vores guide om, hvordan du køber Ethereum. Det har vi gjort, fordi principperne er meget ens på tværs af handelsplatforme. Du vil kunne bruge vores guide, selvom du vælger at købe ETH på en anden kryptobørs. Navnene på linksene og selve layoutet kan dog variere, afhængigt af den platform du bruger.

En anden grund til, at vi bruger Firi som eksempel, er ganske enkelt fordi, platformen er så populær og brugervenlig. Mange begyndere starter med Firi, fordi det er en brugervenlig og sikker platform, der er registreret hos Finanstilsynet. Gebyrerne er lave, og du kan bruge værktøjer, der er tilpasset danske brugere. Du kan for eksempel godkende bankoverførsler gennem din netbank.

Vores Firi-erfaringer er, at denne platform fungerer lige så godt for både nye og erfarne kryptoinvestorer. Registreringsprocessen er meget brugervenlig, og i de fleste tilfælde vil det kun tage et par minutter at oprette en brugerkonto. 

Andre foretrækker internationale platforme med større muligheder for professionelle og avancerede brugere. Coinbase er et godt eksempel på en international handelsplatform med et stort udvalg. Der er også nogle, der godt kan lide at bruge skandinaviske kryptobørser som Firi med værktøjer, der forenkler selvangivelsen.

Trin 1: Opret en brugerkonto på Firi

logo

Bedste skandinaviske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.7%/0.7% (Maker/Taker)

Udvalg: 9+ mønter

Prøv Firi

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Hvad vi synes om ved Firi

Firi er særligt tilpasset det skandinaviske marked med værktøjer til at indsende forenklede selvangivelser og evnen til at integrere platformen med din bank. Du kan betale og registrere dig ved hjælp af NemID/MitID. Gebyrerne er højere end på mange internationale kryptobørser, men du slipper for at betale valutagebyrer. Platformen er tilgængelig på desktop, tablet og mobil. Vi synes også rigtig godt om, at der er en avanceret version til avancerede brugere og en forenklet version til begyndere.

Fordele

 • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
 • star iconRigtig god kundeservice
 • star iconTilpasset det skandinaviske marked
 • star iconIntegreret med danske banker og NemID/MitID
 • star iconForskellige versioner til nye og erfarne tradere
 • star iconForenklet selvangivelse

Ulemper

 • star iconHøje gebyrer
 • star iconBegrænset udvalg

Opret en bruger ved hjælp af MitID (eller e-mail)
En af fordelene ved at Firi er registreret i Danmark er muligheden for at bruge MitID til at oprette en bruger. Det betyder, at danskere på få minutter kan få adgang til Firi og begynde at investere i de mest populære kryptovalutaer. Andre brugere må benytte en registreringsproces med e-mail.

Trin 2: Indsæt penge for at købe ETH

Tryk på den store knap, hvor der står “Tilføj penge” for at indsætte penge. Nu vises et vindue, der forklarer, hvad man skal gøre, ligesom på billedet. Billedet viser, hvordan dette vindue ser ud, hvis du vil købe Ethereum med VISA eller Vipps. Du vælger det ønskede beløb og udfylder dine oplysninger.

Bemærk, at du ikke kan bruge kort, der er tilhører andre. Af sikkerhedsmæssige årsager kan  du kun bruge dine egne bankkort. Hvis indbetalingen af en eller anden grund ikke godkendes, vil du inden for et lille minut modtage en mail om dette.

Trin 3: Søg efter Ethereum

Det næste trin er at finde Ethereum på Firi. Den hurtigste måde er at bruge søgefeltet, hvor du blot skriver “Ethereum” og trykker søg. Alternativt kan du bruge menuen: Find → Krypto → Ethereum.

Trin 4: Køb Ethereum

Klik på ETH for at købe Ethereum. å skal du trykke på “Køb”. Så åbnes et separat vindue, hvor du kan vælge det ønskede beløb, du vil købe. Du vil også kunne sælge Ethereum her, hvis du allerede har ETH i din portefølje. Tryk på “Åbn handel”, når du er tilfreds.

Trin 5: Overfør dine værdier til en kryptowallet

Sidst men ikke mindst skal du beslutte, hvor du vil gemme din krypto. Selvom det i dag er mindre risikabelt at opbevare dine værdier inde på selve kryptobørsen end tidligere, anbefaler vi stadig at bruge en kryptowallet.

Opbevar ETH sikkert 

Der er mange løsninger og apps til digitale kryptovalutaer. Eksempelvis har Firi deres egen tjeneste/software, der også kan downloades til din mobil. Dette er meget praktisk for dig, der kun bruger Firi, da du har alt, hvad du behøver samlet på én platform.

Der vil dog altid være en vis risiko for phishing og hacking ved brug af digitale løsninger. Mange vælger derfor at bruge hardware til at opbevare kryptovalutaer på en sikker måde. Adgangen til dine midler opbevares ganske enkelt på en fysisk enhed, så risikoen forbundet med digitale løsninger elimineres.

Vi anbefaler, at de bruger hardware til at opbevare de fleste af dine værdier. Denne løsning er også bedst for dig, der køber ETH, til at opbevare ETH på længere sigt. Software (digital crypto wallets) er på den anden side mest praktisk til aktivt køb og salg af krypto.

logo

Bedste skandinaviske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.7%/0.7% (Maker/Taker)

Udvalg: 9+ mønter

Prøv Firi

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Du kan for eksempel have et vist beløb i den digitale kryptowallet til aktiv handel, mens du sikrer størstedelen af dine værdier på en fysisk enhed. Du kan læse mere om kryptowallets ved at klikke her.

Andre måder at købe ETH på

Firi tilbyder en bred vifte af betalingsmetoder til at købe ETH. Du vil se en liste over muligheder, når du trykker på betalingsmetode. Herfra kan du vælge, hvordan du vil købe Ethereum, baseret på dine personlige præferencer. Vi vil nu se nærmere på de forskellige metoder, så du ved hvad der er bedst for dig.

Køb Ethereum med VISA, Maestro eller Mastercard

Der er mange fordele ved at købe Ethereum med VISA. Metoden er meget tryg og sikker. Ikke mindst er den meget hurtig. Det går som regel kun et minut, før du har pengene på din Firi-konto, klar til at blive brugt på kryptovaluta.

Du skal dog være opmærksom på det valutagebyr, der betales, når du indsætter danske kroner. Dette er typisk for alle internationale kryptobørser. Du kan generelt kun undgå dette gebyr, hvis du vælger at bruge en dansk kryptobørs til at købe ETH.

Køb ETH med bankoverførsel

Du skal også betale et valutagebyr når du køber ETH med bankoverførsel, hvis du overfører fra en dansk bankkonto med danske kroner. Bankoverførsel er ikke desto mindre en hurtig og bekvem måde, som godkendes i din netbank.

Du kan vælge mellem løsninger som f.eks Trustly og RapidTransfer. Begge disse tjenester er meget brugt blandt danske netbanker, og du har hurtigt pengene på Firi. RapidTransfer har en indbetalingsgrænse på $5.500, mens Trustly har en indbetalingsgrænse på $40.000.

Køb Ethereum med digitale tegnebøger

Digitale tegnebøger (eller wallets, om du vil) som PayPal og Skrill er en god mulighed for dig, der hyppigt køber og sælger i fremmed valuta. For eksempel kan du hæve penge i USD og derefter opbevare de amerikanske dollars på din konto hos PayPal. Når du senere indbetaler pengene til Firi, kan du så overføre i USD for at undgå valutaomkostninger.

Bemærk venligst, at du ikke kan vælge Skrill, første gang du indsætter penge hos Firi. Det er kun muligt at bruge Skrill som betalingsmetode, når du har en allerede godkendt indbetalingsmåde på platformen.

Hvad er Ethereum, og hvorfor vælger mange at investere i ETH?

Før vi forklarer, hvordan man køber Ethereum trin-for-trin på kryptobørser som Firi, det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad Ethereum egentlig er. Ethereum er en teknologi, der bruges af kryptovalutaen ether. Kryptovaluta kaldes også ETH. Begreberne kan være forvirrende, da mange mener kryptovalutaen og ikke teknologien, når de siger Ethereum.

I denne artikel vil vi forklare, hvordan man køber kryptoen, ikke hvordan man bruger teknologien. Det er dog vigtigt at nævne, at mange vælger at arbejde med Ethereum på grund af teknologiens langsigtede potentiale. Grundlæggeren Vitalik Buterin havde et ønske om at videreudvikle teknologien bag Bitcoin til at omfatte mere end blot transaktioner, hvilket han ser ud til at lykkes med.

Udviklerne af Ethereum kan skabe smarte kontrakter og applikationer uden risiko for nedetid eller svindel. Det betyder, at brugerne har mere kontrol over online data og økonomi uden at skulle bekymre sig om tredjeparter. Apps og netværk er dermed decentraliserede, og det gælder, uanset om det er økonomiske eller sociale netværk.

Hvorfor køber folk ETH?

Ethereum bruges til finansielle transaktioner over hele verden, ligesom enhver anden kryptovaluta. Nogle køber Ethereum for at handle online eller overføre penge til venner, mens andre ønsker at investere i ETH for at tjene penge på kryptovaluta.

Som vi allerede har nævnt, vælger mange at investere i Ethereum, fordi de har tillid til deres apps og selve teknologien. De vil sikre sig midler og værdier, og de vil vente og se, hvor populær teknologien kan blive i fremtiden. Det er dog umuligt at forudsige, hvad fremtiden bringer, og der er altid en risiko forbundet med denne form for spekulation.

Andre vælger at købe ETH, mens prisen er lav for så at sælge, når prisen er høj. Denne form for handel indebærer en høj risiko for tab, men har også potentiale for høj profit. Vi anbefaler, at du er meget opmærksom på prisudviklingen over tid. Du bør aldrig investere mere, end du har råd til at tabe.

Hvis du køber Ethereum på eToro, vil du kunne se tilbage på de seneste års tendenser. Tryk på Ethereum enten gennem din portefølje eller ved at søge efter ETH. Vælg derefter statistik. Nu kan du vælge det ønskede tidsrum og få værdifuld information om blandt andet afkast.

Skal jeg købe Ethereum med eller uden mæglertjenester?

Du kan købe Ethereum på kryptobørser, hvor kryptobørsen fungerer som mægler. Det er den løsning, vi anbefaler til de fleste. Det er en tryg og sikker løsning, der mindsker risikoen for svindel. Du får også adgang til mange praktiske værktøjer, der gør det nemt at komme i gang med kryptovaluta.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

En anden mulighed er at købe ETH direkte fra andre brugere via såkaldte P2P-netværk. P2P står for ”peer-to-peer”, altså bruger-til-bruger. Det er dog vigtigt at vide præcis, hvad du foretager dig, da du f.eks. selv skal forhandle prisen.

Binance er et godt eksempel på en decentral platform, der tilbyder både mæglertjenester og P2P-netværk. Her vil du kunne vælge den ønskede måde at købe krypto efter behov, formål og vidensniveau, takket være et stort udvalg af produkter og tjenester.

Kort fortalt: Sådan køber du Ethereum i Danmark trin-for-trin

Vi har nu dækket en masse information i vores guide om, hvordan du køber

Ethereum på kryptobørser i Danmark. Vi vil nu opsummere de fem trin meget kort, så du selv ved, præcis hvad du skal gøre: 

 1. Opret/Registrer konto
 2. Indsæt penge
 3. Søg efter ETH
 4. Køb ETH
 5. Overfør til kryptowallet

Læs gerne de andre guides, du finder på vores websted, mens du er
her. Så er der kun tilbage at ønske dig held og lykke med at købe og sælge
Ethereum.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.