krypto

Køb Cardano (ADA) i Danmark

1

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovaluta er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

2

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

3

Bedste skandinaviske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.5/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 6+ mønter

Prøv Firi

Handel medfører risiko for tab af kapital.

4

Bedst i forhold til udvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Udvalg: 500+ mønter

Prøv Binance

Handel medfører risiko for tab af kapital.

5

Bedst for erfarne tradere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.1/5

Nøgletal

Gebyrer: 0% - 0.26% per handel

Udvalg: 90+ mønter

Prøv Kraken

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Trin-for-trin guide til at købe ADA

Vil du gerne købe Cardano i Danmark, men er usikker på, hvordan du gør? Hvis ja, er du kommet til det rigtige sted. Her er en enkel trin-for-trin guide til, hvordan du køber ADA med eksempler og screenshots. 

Vi ser også på, hvor og hvorfor du bør overveje at investere, og giver dig et praktisk overblik over de bedste kryptobørser i Danmark til at købe Cardano. Vi bruger eToro som eksempel, men principperne er ret ens på tværs af de forskellige platforme.

Bedste kryptobørser til at købe Cardano

Her får du en liste over fem bedste kryptobørser til at købe ADA. Vi ser på kriterier som sikkerhed, gebyrer, brugervenlighed og licenser i vores anmeldelser. Derudover anbefaler vi, at du tænker over dine ønsker og behov for at finde den bedste kryptoplatform til dig.

5 trin til at købe ADA på eToro

I denne trinvise guide til, hvordan du køber Cardano, vil vi bruge eToro som eksempel. eToro er en populær social handelsplatform, der er velegnet til begyndere. Samtidig tilbyder eToro avancerede funktioner til erfarne handlende. Du svarer på et par enkle spørgsmål om din profil for at opsætte platformen efter dine behov.

En stor fordel ved eToro er CopyTrading-funktionen og muligheden for at diskutere strategier med andre. CopyTrading giver dig mulighed for at kopiere succesrige, erfarne traderes portefølje. Det betyder, at alle har mulighed for at foretage kloge investeringer, uanset vidensniveau. Platformen minder om et socialt netværk med mulighed for at kommentere og publicere opslag.

Du kan dog bruge de samme fem trin til, hvordan du køber ADA på de fleste kryptovalutaer, da principperne er ret ens.

Trin 1: Opret en brugerkonto på eToro

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

  • star iconIntet mæglergebyr
  • star iconBrugervenlig
  • star iconStort netværk af erfarne tradere
  • star iconFunktionen CopyTrading
  • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

  • star iconUdbetalingsgebyr
  • star iconValutagebyr

Du kommer hurtigt i gang ved at indtaste det ønskede brugernavn og adgangskodee, samt indtaste din e-mailadresse. Når du er på platformen, kan du vælge, om du vil udfylde profilen med det samme eller vente lidt. Jo bedre du har udfyldt din profil, des flere midler kan du indsætte på din konto.

Indbetalingsrestriktionerne vil først blive fjernet, når du har bekræftet din identitet og adresse. Det kan du gøre ved at uploade et billede af dit pas eller kørekort. Du skal også uploade et billede af f.eks. en elregning, der viser hele din adresse. Verificeringen er heldigvis hurtig, og du behøver ikke vente længe på, at eToro giver dig feedback

Trin 2: Indsæt mindst $50

Tryk på den store blå “Indsæt penge”-knappen for at foretage din første indbetaling. Den nemmeste måde at komme hurtigt i gang er at købe ADA med VISA. Det tilladte minimumsbeløb er $50, dvs. ca. 350 kroner. 

Ligesom for de fleste internationale kryptobørser, skal du veksle danske kroner til amerikanske dollars for at købe ADA. Du kan kun undgå omvekslingen ved at vælge en dansk kryptobørs til at købe Cardano.

Trin 3: Find ADA på eToro

Det næste trin til at købe ADA er at søge efter valutaen. eToro har en praktisk søgefunktion øverst på siden, der giver dig hurtig adgang denne mønt. Du kan også bruge menuen til selv at trykke dig fram.

Du kan nemlig vælge to forskellige metoder til at finde ud af i udvalget af aktiver, der er tilgængelige hos eToro. Du kan enten bruge søgefeltet, du finder øverst i dit brugerpanel, eller du kan gennemse kategorierne. 

Hvis du bruger søgefeltet, kan du nemt søge på ADA, som er den kryptovaluta, der bruges på Cardano-netværket. Resultatet vil så dukke op i søgefeltet, og du klikker blot på det søgeresultat, der kommer frem. 

Den anden metode, der vises ved at vælge find i navigationen til venstre. Derefter går du til crypto som vil tage dig til det store udvalg af kryptovalutaer som eToro tilbyder handel i. Her scroller du ned og finder Cardano (ADA)

Trin 4: Åbn handl for at købe ADA

På hovedsiden for ​​ADA kan du se et nyhedsfeed med indlæg og kommentarer relateret til kryptovalutaen. Herfra kan du også studere statistik og prisbevægelser, samt foretage yderligere research. Det er nyttigt at studere kursændringerne, før du køber, for at sikre at du køber på et godt tidspunkt. Prisen kan som nævnt variere flere gange på en dag.

Tryk på den blå “Handl” knap, når du er klar til at købe Cardano. Du får nu et nyt vindue til at vælge det ønskede beløb. Du gennemfører købet ved derefter at trykke på “Handl”. Hvis du ikke har penge nok på din eToro-konto, har du mulighed for at indsætte det manglende beløb først.

Trin 5: Overfør mønterne til en kryptowallet

Det sidste trin er at overføre mønterne til en kryptowallet, hvis du ikke har tænkt dig at sælge dem hurtigt igen. Professionelle daytradere vælger for eksempel at have mønterne stående på børsen, da de gerne køber og sælger kryptovaluta flere gange dagligt. Andre bør dog overveje alternativer.

eToro er en multi-asset platform, der tilbyder både investering i aktier og kryptoaktiver samt handel med CFD’er. Bemærk venligst, at CFD’er er komplekse instrumenter og har en høj risiko for hurtigt at tabe penge på grund af gearing. 68 % af investorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater. Den præsenterede handelshistorik er mindre end 5 hele år og er muligvis ikke tilstrækkelig som grundlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste leveret af eToro (Europe) Ltd., som er autoriseret og reguleret af Cyperns Securities and Exchange Commission. Investering i kryptoaktiver er ureguleret i nogle EU-lande og Storbritannien. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare. eToro USA LLC tilbyder ikke CFD’er og giver ingen repræsentationer og påtager sig intet ansvar med hensyn til nøjagtigheden eller fuldstændigheden af ​​indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved at bruge offentligt tilgængelige ikke-entitetsspecifikke oplysninger om eToro.

Opbevar ADA sikkert

Det bedste, du kan gøre, er at overføre mønterne til en kryptowallet for at opbevare dem sikkert. De anbefalede kryptobørser er meget sikre, men der vil altid være en vis risiko for hacking og phishing ved brug af digitale løsninger. Der har også været skandaler, hvor handelsplatforme blev hacket og tømt for midler. 

Brugerne måtte betale regningen for deres egne tab, da ingen forsikringsselskaber dengang dækkede denne type angreb. Nutidens løsninger er mere sikre. Mange kryptobørser har deres egne midler og forsikringer, der dækker eventuelle tab, hvis der skulle ske noget. Det er dog stadig bedst selv at tage hånd om det, især hvis du foretager store, langsigtede investeringer.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

eToro tilbyder deres egen kryptowallet kaldet eToro Wallet. Det er en sikker løsning, og du kan downloade den som app på mobil og tablet. De fleste kryptobørser tilbyder løsninger som denne, og den nemmeste måde er at bruge platformens egne tjenester. Så behøver du ikke overføre den ADA, som du har købt hos eToro.

Den sikreste måde er dog at bruge hardware som kryptowallet, altså en fysisk enhed, der beskytter dine midler. Denne løsning eliminerer de farer, der truer digitale løsninger. Fysiske enheder er den bedste løsning for dig, der vil opbevare mønterne i lang tid. 

Andre måder at købe ADA på i Danmark

Du kan købe Cardano via mange forskellige betalingsmetoder på eToro. De fleste kryptobørser giver dig flere løsninger at vælge imellem, så du kan vælge den løsning, der passer bedst til dine behov. Tryk på “Indsæt penge” → “Kredit/-hævekort” for at få en liste over, hvad du kan vælge imellem på eToro. Tryk derefter på den ønskede betalingsmetode for at fortsætte.

Køb ADA med VISA eller Mastercard

Fordelen ved at købe Cardano med VISA, Maestro eller Mastercard er, at kortbetalinger er hurtige og sikre. Købet er sikret med NemID/MitID. Du skal dog have adgang til dine egne kort for at indsætte penge. Det er for eksempel ikke tilladt at bruge en partners bankkort, selvom I har fællesøkonomi. Kortet skal stå i dit navn.

Du kan få adgang til pengene på din eToro-konto på mindre end et minut. Hvis indbetalingen fejler, vil du modtage en email om dette. Sørg også for, at du har din kodegenerator i nærheden til at godkende indbetalingen, eller din mobil, hvis du bruger BankID på din mobil.

Køb ADA ved bankoverførsel

Mange vælger at bruge bankoverførsel til at købe ADA. Du kan indbetale op til $5.500 ved hjælp af RapidTransfer og helt op til $40.000 ved hjælp af Trustly. Indbetalingen skal godkendes i din netbank, og du vil automatisk blive videresendt af eToro for at gennemføre indbetalingen.

Køb Cardano med PayPal og Skrill

Bruger du ofte digitale wallets som f.eks. PayPal til internationale transaktioner? Hvis det er tilfældet, har du muligvis allerede amerikanske dollars i din wallet. Du slipper for valutagebyret, hvis du benytter denne mulighed. Skrill er også en mulighed for dig, der ikke er helt ny hos eToro. Du skal allerede have en godkendt indbetaling på eToro for at kunne bruge Skrill.

Ligesom med en bankoverførsel, vil du blive omdirigeret til den digitale wallets websted for at godkende indbetalingen. Så kan det variere, hvor lang tid der går,  før pengene står på kontoen. eToro oplyser, at det kan tage flere dage, hvis du f.eks. bruger PayPal.

Hvad er Cardano (ADA)?

Det er en god idé at sætte sig ind i “hvad Cardano erfor at finde ud af, om det er den rigtige investering til dine behov. Kort fortalt er Cardano en populær tredjegenerations kryptovaluta med høj volatilitet. Mønten er opkaldt efter den britiske grevinde Ada Lovelace, som anses for at være verdens første computerprogrammør.

ADA er forkortelsen for Cardano, og begge navne bruges i flæng i kryptoverdenen. Cardano bruges også som navnet på blockchainen. Blockchainen har åben kildekode. Ligesom Ethereum kan man skabe decentrale protokoller og smarte kontrakter ved hjælp af denne teknologi.

Faktisk startede medstifteren af ​​Ethereum også Cardano. Charles Hoskinson ville løse tidligere udfordringer med blandt andet skalering og bæredygtighed, hvilket han også tidligere har kritiseret både Ethereum og Bitcoin for. Han så manglerne i de tidligere løsninger og ville gøre noget ved det.

Hvorfor køber folk Cardano?

Der er flere grunde til, at folk køber Cardano. Det er ikke “bare” en coin til langsigtede investeringer. Det er også en platform, der bruges til finansielle transaktioner over hele verden. Enkeltpersoner, myndigheder, virksomheder og organisationer kan bruge platformen.

Det er også muligt at køre tjenester og applikationer via Cardano, samt lave smarte kontrakter. Mange spekulerer i teknologiens fremtidige muligheder. Systemet er så skalerbart, at løsningen kan bruges af milliarder af mennesker. 

Du skal dog være opmærksom på, at spekulation og antagelser ikke er det samme som garantier. Ligesom enhver anden kryptovaluta bør du aldrig investere mere, end du har råd til at tabe. Prisændringerne er drastiske og varierer meget, og kryptohandel egner sig bedst til dem, der kan modstå høj volatilitet og høj risiko.

Hvor skal jeg købe Cardano?

Vi råder dig til at købe ADA på en kryptobørs, der er licenseret og reguleret. Kryptobørsen fungerer således som en slags mægler, hvilket giver dig større sikkerhed. Vi anbefaler kun sikre, trygge og pålidelige kryptobørser. Det er vigtigt, at du selv foretager grundig research for at undgå svindel, hvis du vælger at bruge andre handelsplatforme.

Du kan vælge mellem populære kryptobørser i skandinavien, eller internationale kryptobørser til at købe Cardano. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Du slipper for valutagebyrer, når du køber kryptovaluta med danske kroner, men internationale kryptobørser kan ofte tilbyde dig et stort udvalg af produkter og konkurrencedygtige gebyrer.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Firi er et godt eksempel på en kryptobørs, der kan anbefales til køb og salg af Cardano i Danmark. Firi tilbyder værktøjer, der er tilpasset danske brugere, såsom forenklet selvangivelse og integration med netbank. 

Danske kryptobørser er under tilsyn af Finanstilsynet, hvilket mange finder betryggende. Det er dog vigtigt at påpege, at internationale kryptobørser også kan være tilstrækkeligt reguleret. eToro er f.eks. international med mange forskellige licenser, herunder fra Finanstilsynet.

En anden mulighed er at købe ADA via P2P-netværk, men kun hvis du har nok viden og erfaring. P2P betyder bruger-til-bruger på godt dansk. Det betyder, at du selv skal forhandle prisen og overføre midlerne. Du mister dermed den sikkerhed og de værktøjer, som en kryptobørs kan give dig.

Binance er et godt eksempel på en platform, der tilbyder P2P-netværk. Fordelen ved denne platform er, at den også tilbyder kryptobørser med mæglertjenester, så du kan variere og tilpasse efter dine ønsker, behov og erfaring.

Kort oversigt: Sådan køber du Cardano i Danmark trin-for-trin

Vi anbefaler, at du overvejer alle de oplysninger, du har fået her, for at vurdere om Cardano er den rigtige investering for dig. Kort sagt er ADA et godt køb for dem, der tåler høj risiko. Det er også en god investering for dem, der har tiltro til selve Cardano-systemets fremtid.

Her er en oversigt over, hvordan du køber Cardano i nogle få enkle trin:

Så er der kun tilbage at ønske dig held og lykke med at købe ADA. Læs også gerne vores artikler om andre kryptovalutaer, hvis du vil have mere inspiration til, hvilken krypto du skal købe.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.