generic

Købe Avalanche (AVAX): En trin-for-trin guide til nybegyndere

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Skal du købe AVAX, men ved ikke helt hvordan? Så er du kommet til det rigtige sted! Vi har udarbejdet denne begynderguide, der giver dig en hurtig introduktion til netop dette. Her finder du alt, hvad du har brug for at vide om Avalanche (AVAX), og hvilke kryptobørser du skal bruge. 

Vi vil også tage dig igennem hele processen med at købe AVAX, så du ved, hvad du skal gøre. Når det er sagt, er denne artikel kun til informationsformål – og bør ikke opfattes som investeringsrådgivning. Du kan lære mere om investering i kryptovalutaer her.

Lyder det som en god plan? Hvis ja, lad os komme i gang!

5 bedste kryptobørser at købe AVAX

Før du kan købe en kryptovaluta, skal du have adgang til en kryptobørs. Det er markedspladser, hvor der handles forskellige kryptovalutaer, som vi er vant til fra aktiemarkedet. Der er dog opstået et stort udvalg af børser i de senere år, hvilket har gjort det svært at vide, hvilken man skal investere i. 

For at gøre dette nemmere har vi inkluderet en oversigt over de bedste kryptobørser øverst i denne artikel. Vi kan for eksempel anbefale Firi, hvis du ønsker en nordisk kryptobørs (den er norsk). Leder du derimod efter det største udvalg, så vil Binance og Coinbase være velegnede. 

Hvis du derimod ønsker en god kombination af udvalg og omkostninger, så er der ikke meget, der kan slå handelsplatformen eToro. Vi vil derfor bruge eToro som udgangspunkt i denne guide. 

Hvad er AVAX?

Avalanche er en blockchain med en kapacitet på 4.500 transaktioner i sekundet. Det er et relativt nyt netværk, der blev lanceret så sent som i 2020. Visionen er at skabe et netværk med hurtige, alsidige, sikre og omkostningseffektive transaktioner. 

Netværket er open source, hvilket betyder, at alle, der har lyst, kan bidrage til platformens kode. På netværket er AVAX den pågældende valuta. Dette kombineret med muligheden for smarte kontrakter har gjort Avalanche hurtigt til en udfordrer til Ethereum-netværket med hensyn til funktionalitet. 

Hvorfor investere med eToro?

Du undrer dig måske over, hvorfor vi anbefaler eToro? Det er ikke helt uden grund. Handelsplatformen hos eToro er faktisk en af de mest populære på markedet, og den har i dag mere end 20 millioner aktive brugere i 140 forskellige lande. Derudover kan du handle langt flere aktiver hos eToro, end tilsvarende platforme tilbyder. 

For småparere omfatter det muligheden for at købe aktier uden kurtage, samt investere i en række andre aktiver med meget lave omkostninger. Hvad angår formaliteterne, er eToro registreret i Cypern. Det er også de cypryotiske myndigheder, der har udstedt eToros licens. 

Som du vil se senere i denne guide, er det utrolig nemt at bruge eToros platform. Dette er også grunden til, at vi anbefaler eToro som et godt udgangspunkt for begyndere. Her får du adgang til en række forskellige funktionaliteter, som er nyttige for dig, der skal lære mere om investeringer

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

  • star iconIntet mæglergebyr
  • star iconBrugervenlig
  • star iconStort netværk af erfarne tradere
  • star iconFunktionen CopyTrading
  • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

  • star iconUdbetalingsgebyr
  • star iconValutagebyr

Sådan køber du Avalanche (AVAX): Trin-for-trin guide

For at illustrere, hvor nemt det er at investere i AVAX, har vi lavet en trin-for-trin guide med hele processen. Som udgangspunkt herfor har vi brugt eToros handelsplatform, men proceduren vil stort set være ens for alle de store handelsplatforme. 

Trin 1: Opret en eToro-konto

Den første ting, du skal bruge, før du kan handle AVAX hos eToro, er en eToro-konto. Heldigvis er registreringsprocessen hos eToro meget nem, så du burde være klar på blot et par minutter. Du kan starte registreringen ved at gå ind på eToros hjemmeside og trykke på Start Med At Investere eller Start investing – alt efter hvilket sprog du har valgt.

Når du trykker på denne, starter du registreringsprocessen. Det første, du bliver bedt om at gøre, er at oprette et brugernavn, indtaste den ønskede adgangskode og derefter din e-mailadresse. Så bliver du bedt om lidt mere personlige detaljer som navn, adresse, nationalitet og alder. 

Når du har udfyldt disse formularer, vil du blive bedt om at bekræfte den e-mail, der er knyttet til din konto. I de fleste tilfælde vil e-mailen fra eToro vente på dig i din indbakke, men i nogle tilfælde har vi set eksempler, der kan tage et par minutter. Husk at tjekke spam-mappen, hvis den ikke er dukket op i et par minutter. 

Sidst men ikke mindst anbefaler vi, at du fuldfører KYC-processen, før du fortsætter med denne vejledning. Du kan ikke hæve penge fra din konto, før det er gjort, så det er lige så nemt at komme af med dem først som sidst. Det eneste, du skal gøre, er at uploade et godkendt ID-kort, der matcher det navn, du har brugt på din konto. Dette er en proces, som eToro er påkrævet ved lov, og den har til formål at forhindre ID-tyveri på platformen. 

Trin 2: Overfør penge 

Når du har gennemført KYC-processen, er din konto klar til brug, men der mangler en væsentlig ting. Saldoen på din konto bliver nul, så du har ikke noget at handle for. For at overføre penge til eToro kan du vælge bankoverførsel, bankkort og PayPal i Danmark. 

Vi anbefaler, at du bruger en af de to sidstnævnte, da bankoverførsler ofte kan tage unødvendigt lang tid. Der er også forskelle i minimumsindskud, hvor bankoverførsel kræver $500 og PayPal/bankkort kun kræver $50. 

Trin 3: Søg efter Avalanche (AVAX)

Køb AVAX

Når pengene er blevet krediteret din konto, er du klar til at købe AVAX. Så er der kun tilbage at finde rundt i det store udvalg hos eToro. Her kan du vælge to forskellige metoder til at finde de aktiver, du vil investere i. Den første og måske hurtigste mulighed er at bruge det søgefelt, du finder i dit dashboard. 

Her søger du blot på AVAX og vælger den, der kommer frem i rullemenuen. Den anden mulighed er at bruge find i navigationen til venstre og derefter vælge krypto. Dette fører dig til en oversigt over alle tilgængelige kryptovalutaer hos eToro. Find derefter AVAX og klik på den. 

Trin 4: Køb Avalanche (AVAX)

Du skulle nu være på AVAX-informationssiden. Her ser du nogle statistikker, tidligere begivenheder og seneste anmeldelser i nyhederne. Det, vi dog leder efter, er Handel, som du finder til højre på din side. Ved at klikke på dette åbnes transaktionsvinduet. 

Her oplyser du, hvor meget du vil handle for, inden du begynder at handle med Åbn handel. Tillykke – du har nu købt din første kryptovaluta med eToro! Det er godt at bemærke, at denne procedure fungerer på alle handler hos eToro.

Trin 5: Udvid din portefølje

Som langsigtet investor anbefaler vi, at du altid har en diversificeret portefølje af kryptovalutaer. Her bør du vælge en kombination af stablecoins, altcoins og Bitcoin, der tilsammen udgør din portefølje. Husk at lave den nødvendige research og finde de kryptovalutaer, der passer til din langsigtede investeringsstrategi. 

eToro er en multi-asset platform, der tilbyder både investering i aktier og kryptoaktiver samt handel med CFD’er. Bemærk venligst, at CFD’er er komplekse instrumenter og har en høj risiko for hurtigt at tabe penge på grund af gearing. 68 % af investorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater. Den præsenterede handelshistorik er mindre end 5 hele år og er muligvis ikke tilstrækkelig som grundlag for investeringsbeslutning. Copy Trading er en porteføljestyringstjeneste leveret af eToro (Europe) Ltd., som er autoriseret og reguleret af Cyperns Securities and Exchange Commission. Investering i kryptoaktiver er ureguleret i nogle EU-lande og Storbritannien. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare. eToro USA LLC tilbyder ikke CFD’er og giver ingen repræsentationer og påtager sig intet ansvar med hensyn til nøjagtigheden eller fuldstændigheden af ​​indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved at bruge offentligt tilgængelige ikke-entitetsspecifikke oplysninger om eToro.

Sikker opbevaring af dine digitale aktiver

Når det kommer til opbevaring af kryptovalutaer, er mange mennesker overrasket over, hvor sårbare sådanne værdier kan være. Langt de fleste begyndere vil nemlig efterlade deres investeringer på en konto hos en kryptobørs, som de ville gøre med aktier hos en onlinemægler. Aktier er dog knyttet til dig personligt, mens kryptovaluta nemt kan overføres til en anden pung. 

Vi anbefaler derfor altid, at du bruger en kryptopung til sikker opbevaring af investeringer. Du kan ganske vist vælge at gå så langt som at anskaffe dig en offline kryptopung, men i de fleste tilfælde vil en digital variant være tilstrækkelig. 

Her er et stort udvalg, du kan vælge imellem, men har du allerede brugt eToro, kan det være godt at vide, at de tilbyder en pung. Dette er direkte knyttet til deres handelsplatform, hvilket gør det nemt at købe og sælge, og derefter opbevare dine private nøgler sikkert. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: 70+ mønter

Prøv eToro

Investering i kryptovalutaer er ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Din kapital er i fare.

Hvordan fungerer en hardware wallet?

For dem af jer, der ønsker at holde dine digitale værdier ekstra sikre, vil en hardwarepung være den bedste mulighed. Disse fungerer i praksis som en avanceret ekstern harddisk med kryptering, der beskytter dine private nøgler. På denne måde kan du holde dig ude af netværket og dermed uden for rækkevidde af potentielle tyve. Sidder du på store kryptovalutaer, vil dette være en god foranstaltning, der beskytter dine investeringer mod potentielle computerangreb og hacking. 

Sammendrag – Købe Avalanche (AVAX)

Avalanche eller AVAX, som kryptovalutaen på netværket hedder, har gjort sig bemærket som en værdig udfordrer til Ethereum-netværket. Det har også gjort det til en attraktiv investering, selvom mønten er forholdsvis ny. I denne artikel har vi derfor kigget nærmere på, hvordan du kan købe AVAX, og hvilke kryptobørser der passer bedst til norske investorer. 

Vi har også givet en grundlæggende introduktion til funktionerne i AVAX-netværket. Skulle du have lyst til at lære mere om kryptovaluta generelt, så finder du vores kryptovaluta-artikler her

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.