generic

Sådan køber du Amazon-aktier: Enkel guide til nybegyndere

Udenlandske aktier er blevet meget populære blandt danske småsparere, og få aktier har gjort det så godt som Amazon-aktier. Det kan dog være svært at vide, hvordan man køber udenlandske aktier på en enkel måde, og det er netop det, vi gerne vil lave om på. Vi har udarbejdet en guide til begyndere, der viser dig, hvordan du nemt handler Amazon-aktier og andre udenlandske favoritter. 

I denne guide vil vi derfor se nærmere på, hvordan du vælger en god handelsplatform for udenlandske aktier, hvad du bør tænke på – og ikke mindst hvordan du faktisk handler Amazon-aktier. 

Klar til at lære mere om, hvordan man nemt handler udenlandske aktier? Læs videre!

Hvad skal du tænke på, før du handler udenlandske aktier?

En ting, der ofte gør det fordelagtigt at handle udenlandske aktier i Danmark, er de høje gebyrer, som mange af bankerne opkræver. Derfor er det godt at vælge en onlinemægler, der er tilpasset køb af udenlandske aktier. Her har vi samlet nogle vigtige punkter, du bør tænke over, inden du vælger platform. Her har vi samlet nogle brugbare punkter, som kan hjælpe dig med at vurdere, hvilken platform der er bedst for dig:

Sådan køber du Amazon-aktier: Trin-for-trin

Det første, du skal gøre for at handle udenlandske aktier, er at vælge en handelsplatform. Du skal have en aktiekonto for at kunne handle aktier. Dette er en form for bankkonto, der fungerer til opbevaring af dine aktier. Her kan du vælge at oprette en VPS-konto i din bank, eller du kan vælge at oprette en konto hos en onlinemægler.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

  • star iconIntet mæglergebyr
  • star iconBrugervenlig
  • star iconStort netværk af erfarne tradere
  • star iconFunktionen CopyTrading
  • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

  • star iconUdbetalingsgebyr
  • star iconValutagebyr

Vi anbefaler, at du vælger en onlinemægler, da disse ofte har bedre platforme og en enklere registreringsproces. Når vi sammenlignede forskellige banker, fandt vi gebyrer (kurtage) fra 1 til 350 kroner, mens de fleste onlinemæglere lå mellem 0 – 79 kroner. Der er med andre ord næppe tvivl om, at en onlinemægler vil være en bedre mulighed for de fleste. 

Når det kommer til onlinemæglere i Danmark, er Nordnet og eToro ofte de bedste alternativer for ikke-professionelle investorer. 

Skal vi vælge mellem de to, vil vi foretrække eToro. Det skyldes, at platformen giver adgang til et stort udvalg af aktier og tilbyder kurtagefri handel for alle sine medlemmer. Vi vil derfor tage udgangspunkt i eToros platform, når vi fortsætter denne anmeldelse. 

Trin 1: Vælg en onlinemægler 

Den første ting, du skal gøre, når du køber Amazon-aktier, er at vælge, hvilken platform du vil handle på. Her bør du tage højde for de punkter, vi har kigget på ovenfor, samt huske på, hvad du egentlig vil handle. Hvis du leder efter udenlandske aktier eller kryptovalutaer, bør du vælge en platform, der tillader handel med netop disse værdipapirer. 

Vi har testet og diskuteret en række forskellige platforme for danske investorer, men vi foretrækker fortsat eToro. Det skyldes ganske enkelt den enkle brugerflade, som virksomheden tilbyder, samt de ekstremt lave omkostninger. En fordel ved eToro er, at du kan handle kryptovalutaer, aktier, ETF’er, råvarer og Forex på samme platform. Det er dog værd at bemærke, at det kun er i aktier, de tilbyder kurtagefri handel med. De øvrige har forskellige kurtager eller omkostninger forbundet med handlen. 

Det endelige valg af handelsplatform er normalt relateret til personlige præferencer og formål, men vi anbefaler, at du tager omkostninger og tilgængelighed med i betragtning. Det gælder især for dig, der tidligere har handlet gennem netbank eller en anden platform med høje gebyrer. 

Trin 2: Opret en eToro-konto

Som vi allerede har nævnt, er eToro uden tvivl vores foretrukne online aktiehandelsplatform. Det gælder både danske og amerikanske aktier, da du kan købe Amazon-aktier og andre populære selskaber uden kurtage. Vi vil derfor tage dig igennem de resterende trin baseret på eToros registreringsproces. 

Når du vil tilmelde dig eToro, gør du det nemt fra deres hjemmeside. Du skal blot besøge eToros side og derefter vælge knappen Start Med At Investere eller Start investing – alt efter hvilket sprog du har valgt. 

Denne knap fører dig videre til registreringsprocessen, som kun tager et par minutter at gennemføre. Her vil de bede om grundlæggende personlige oplysninger såsom navn, e-mailadresse og fødselsdato (ikke CPR-nummer). Når du har udfyldt disse oplysninger, vil du blive bedt om at bekræfte din konto. Det gør du ved at klikke på linket, der kommer til den angivne e-mailkonto, du har oplyst under registreringen.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Herefter vil kontoen være klar til brug, og du kan bruge den, som du ønsker. Vi anbefaler dog, at du gennemfører Kend din kunde-processen (KYC) så tidligt som muligt. Dermed slipper du for at skulle gennemføre processen senere, når du ønsker at hæve penge fra kontoen. eToro er forpligtet til at gennemføre en KYC-proces for at forhindre identitetstyveri og hvidvaskning af penge. Du skal derfor bekræfte din identitet ved at uploade et godkendt ID-kort (pas, kørekort eller nationalt ID-kort), eller oplyse dit personnummer. 

Trin 3: Overfør penge til din eToro-konto

Når du har gennemført verifikation og KYC, kan du overføre penge til din eToro-konto. eToro tilbyder tre forskellige metoder til at overføre penge. Her kan du vælge mellem bankoverførsel, bankkort og PayPal. Vi anbefaler kraftigt, at du bruger en af de to sidstnævnte, da disse har et minimumsindskud på kun $50. Men hvis du vælger at gennemføre en banktransaktion, skal du overføre minimum $500. Det kan også tage flere dage, før en sådan transaktion er krediteret din konto. Derfor anbefaler vi altid, at du vælger en hurtigere mulighed som bankkort og PayPal. 

eToro accepterer ikke kreditkort som indbetalingsmetode, og det er også godt det samme. Vi fraråder alle nye investorer at handle med kredit, da det hurtigt kan føre til, at du mister mere, end du var klar til. 

Sørg derfor for, at du aldrig overfører mere, end du har råd til at tabe. Der er altid en risiko forbundet med køb af finansielle instrumenter, og derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i hvert enkelt køb, inden man gennemfører en transaktion. 

Trin 4: Køb Amazon-aktier med eToro

Når du har overført penge til din eToro-konto, er du klar til at købe dine første aktier. Det første du skal gøre, hvis du ikke allerede er logget ind på eToro, er at logge ind på din konto. Dette fører dig til dashboardet, og her finder du et søgefelt øverst på siden. 

Dette er søgefeltet, vi bruger til at søge efter forskellige virksomheder – i dette tilfælde Amazon-aktier. Indtast Amazon i søgefeltet, og virksomheden vises under markeder.

Når virksomheden dukker op, skal du blot trykke på virksomheden (Amazon). Dette fører dig til handelssiden for Amazon. Her finder du generel information om virksomheder, samt hvad andre investorer på platformen synes om virksomheden. Det kan være nyttigt at se på disse anmeldelser, men vi anbefaler altid, at du foretager din egen vurdering først. 

På handelssiden finder du en separat knap handl øverst til højre. Klik på denne, og du bliver ført til købssiden på eToro-platformen. Her indtaster du, hvor meget du vil handle for, inden du trykker fuldfør. Du har nu foretaget din første aktiehandel og ejer en lille del af Amazon. 

Trin 5: Sammensæt en diversificeret portefølje

Nu, hvor du har købt din første Amazon-aktie, er det tid til at sammensætte en veldiversificeret portefølje. Du bør sprede din investering på flere virksomheder, så den bliver mindre ustabil overfor markedsbevægelser. Her anbefaler vi, at du køber fra en bred vifte af sektorer, men ikke for mange. En velafbalanceret portefølje er en meget hårfin balance, så her er det vigtigt at sætte sig godt ind i de forskellige sektorer. 

For eksempel du nu allerede tech i porteføljen gennem din Amazon-aktie, men du bør også tilføje økonomi, fast ejendom, forbrug og energi. Ved at samle disse virksomheder til en samlet portefølje, vil du styrke porteføljen mod volatilitet, samt øge sandsynligheden for, at du får et langsigtet afkast. 

Alternativer til eToro i Danmark

Som vi nævnte tidligere, er der nogle andre gode platforme, der tilbyder omkostningseffektiv handel med aktier i Danmark. Her har især Nordnet gjort sig bemærket for småsparere, så vi kan anbefale, at du kigger på denne, hvis eToro ikke er noget for dig. De har et større fokus på småsparere med langsigtet tidshorisont, mens eToro måske er bedst for tradere og mere professionelle investorer, der har brug for adgang til et stort marked. 

Sammendrag

Der er meget at tænke over, når du køber dine første aktier, men især den handelsplatform, du bruger, er en vigtig pointe. Derfor har vi kigget nærmere på, hvordan du vælger den bedste platform, samt hvad du skal kigge efter i en online handelsplatform. Vi har også set på, hvilke platforme der egner sig bedst til danske investorer, der ønsker at købe en Amazon-aktie. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Her var der næppe tvivl om, at vores favorit er eToro, og det skyldes den meget brugervenlige platform, de tilbyder. Du vil hurtigt få adgang til et stort udvalg af aktier, samt kunne handle aktier uden kurtage. eToro tilbyder også forex, råvarer, CFD’er og kryptovalutaer, så her kan du bygge en veldiversificeret portefølje. 

Vores endelige konklusion til dig, der ønsker at købe en Amazon-aktie, er således, at eToro er en glimrende platform at handle udenlandske aktier på. Her får du adgang til et stort udvalg af populære aktier, og det er fuldstændig kurtagefrit. 

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.