generic

Køb Algorand (ALGO): En hurtig og nem trin-for-trin guide

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Algorand er en bæredygtig blockchain-platform og kryptovaluta, der er udviklet med det formål at kunne udføre store mængder transaktioner samtidigt. Dette har betydet, at mange anser Algorand for at være kryptoverdenens version af Mastercard og Visa. Herudover kan Algorand linke til andre kryptovalutaer og blockchain-baserede projekter på sin egen blockchain. Denne funktion gør Algorand til en direkte konkurrent til den meget større platform Ethereum. 

I denne artikel vil vi derfor finde ud af lidt mere om Algorand, og hvad denne platform har at byde på, samt hvordan interesserede investorer kan købe Algorand (ALGO). Da Algorand betragtes som en potentiel konkurrent til Ethereum, kan det være et godt attraktiv for langsigtede investorer. 

Klar til at lære mere om Algorand, og hvordan man køber denne populære mønt? Så er du kommet til det rigtige sted!

Om Algorand

Algorand er en blockchain-platform, der gør det muligt at forbinde forskellige projekter og kryptovalutaer fra andre blockchains. Projektet blev oprindeligt startet af Silvio Micali i 2017. I dag er det en open source platform, der kombinerer kryptovalutaen ALGO med platformen Algorand. Mange analytikere har vurderet, at Algorand kan have potentialet til at blive kryptoverdenens version af Visa eller Mastercard. 

Projektet har en række ligheder med Ethereum, men tilbyder en meget hurtigere betalingsproces. Mange antager derfor, at Algorand kan blive en seriøs udfordrer til Ethereum-platformen, hvis den skaleres korrekt. For dig som investor kan dette give en spændende kursudvikling over tid. En af de ting, der adskiller Algorand fra Ethereum, er bæredygtighed. Hvor Ethereum stadig bruger Proof-of-Work (PoW), bruger Algorand Proof-of-Stake (PoS). Dette sikrer, at netværket ikke er afhængig af såkaldt mineing, men derimod verifikation fra netværket for at mine nye mønter. 

Køb Algorand (ALGO) på 4 nemme trin

Kryptovalutaer er blevet en attraktiv investering for mange, men hvordan køber man egentlig digitale aktiver? Vi vil se nærmere på, hvordan du kan købe populære kryptovalutaer som Algorand på fire nemme trin. Her er det godt at bemærke, at den samme proces fungerer for de fleste forskellige typer kryptovaluta, så du kan bruge den, uanset hvad du ønsker at købe. 

Nedenfor har vi illustreret, hvordan du hurtigt og nemt kan købe Algorand (ALGO) på fire enkle trin.

  1. Det første du skal bruge er en konto på en kryptovaluta-børs. Her anbefaler vi, at du bruger Coinbase, da de tilbyder et stort udvalg af kryptovalutaer til meget lave omkostninger. 
  2. Når du har valgt den platform, du vil bruge, skal du gennemføre registreringsprocessen. Dette tager sjældent mere end et par minutter. 
  3. Dernæst skal du overføre de penge, du har skal købe kryptovaluta med. 
  4. Nu hvor både penge og konto er klar, er du klar til at handle kryptovaluta. 

Lyder dette ikke ret enkelt? Hvis du gerne vil have lidt mere dybdegående information, har vi gennemgået hele processen mere detaljeret nedenfor. 

Sådan køber du Algorand (ALGO): Trin-for-trin

Ligesom med aktier vil handel med kryptovaluta kræve, at du har adgang til en markedsplads, hvor disse instrumenter handles. Den store forskel er, at kryptovaluta ikke er reguleret, hvilket betyder, at der er utallige markedspladser, hvor du kan købe kryptovaluta online. Det betyder dog også, at der er en del skruppelløse aktører, som desværre forsøger at snyde sig ind på markedet.

Vi anbefaler derfor, at du bruger en veletableret aktør, når du handler med kryptovaluta. For dem, der ønsker at handle kryptovaluta i Danmark, er der gode alternativer som Firi, Binance og Coinbase. Som udgangspunkt for denne guide vil vi bruge Coinbase, da dette er en platform, der byder på et godt udvalg, men også har utrolig lave omkostninger. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Hvad vi synes om ved Coinbase

Coinbase er en alt-i-en-platform, der tilbyder en række tjenester og produkter som kryptohandel, kryptobørs og krypto-wallet. Coinbase tilbyder avancerede funktioner til erfarne mæglere, samtidig med at de er meget brugervenlige for begyndere. Priserne er højere end mange andre internationale platforme. Til gengæld har du et stort udvalg af kryptovalutaer og -produkter. Dette er til gavn for aktive tradere, der ønsker så mange tjenester som muligt på en platform. Sikkerheden er også meget høj med alle licenser til lovlig drift i USA.

Fordele

  • star iconBrugervenlig
  • star iconHøj sikkerhed
  • star iconBred vifte af produkter, kryptovalutaer og tjenester
  • star iconLicenseret og børsnoteret i USA

Ulemper

  • star iconValutagebyr
  • star iconHøje priser

Trin 1: Opret en konto

For at købe Algorand skal du have en konto på en kryptobørs. Her har vi valgt at tage udgangspunkt i Coinbase, og den har heldigvis en utrolig enkel registreringsproces. Alt, du skal gøre, er at gå ind på deres hjemmeside og vælge Opret konto. Dette vil starte registreringsprocessen.

Som en del af registreringen vil du blive bedt om at oprette et brugernavn og adgangskode samt bekræfte din e-mailadresse. Du skal også angive nogle grundlæggende personlige oplysninger såsom navn, bopælsadresse og alder.

NB: Når du først starter registreringen, anbefaler vi, at du også gennemfører KYC-processen. Du skal blot uploade en kopi af et gyldigt ID-kort, der matcher det navn, du har indtastet på din konto.

Trin 2: Overfør penge til din konto

Så snart kontoen er klar til brug, kan du logge ind på Coinbase, men der mangler noget vigtigt. Kontoen vil være på nul, hvilket betyder, at du ikke har noget at handle for på din konto. Du skal derfor overføre penge til din konto, før du kan bruge Coinbase. Her tilbyder de indbetalinger med bankkort eller PayPal som de mest effektive muligheder.

Du kan selvfølgelig også bruge en bankoverførsel, men det kan tage flere dage og medføre unødvendige gebyrer. Vi anbefaler derfor, at du vælger et bankkort eller PayPal, når du overfører penge til din konto.

Trin 3: Køb Algorand (ALGO) med Coinbase

Nu er din konto klar til brug, og du er til at handle kryptovaluta. Du skal nu logge ind (hvis du ikke allerede er logget ind) og derefter skrive ALGO i søgefeltet øverst på din skærm. Tryk derefter på Algorand i den menu, der kommer frem.

Du vil nu blive ført til handelssiden hos Coinbase. Her finder du nogle generelle oplysninger om instrumentet samt synspunkter fra andre investorer på Coinbase. Vælg derefter Handel øverst til højre – her oplyser du, hvor meget du vil investere i Algorand, inden du endelig bekræfter handlen. Du har nu købt din første kryptovaluta – og du kan gentage den samme proces, hver gang du vil købe en ny kryptovaluta med Coinbase!

Endelig anbefaler vi, at du bruger en ekstern tegnebog til at opbevare dine kryptovalutaer i stedet for at opbevare dem på en kryptobørs. Dette vil øge sikkerheden for dine digitale aktiver betragteligt. 

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.