generic

Altcoins: En komplet guide til at komme i gang

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

De fleste har sikkert hørt om kryptovaluta og begrebet altcoins, men få kan forklare, hvad det egentlig dækker over. Det er et begreb, der ofte bliver nævnt i medierne, men der gives sjældent en god forklaring. Derfor har vi samlet alt, hvad du skal vide om altcoins, og hvordan du kan komme i gang med dine investeringer. 

For det er stadig sådan, at når mange tænker på kryptovaluta, så er det bitcoin, de associerer med det. Der er dog en række andre valutaer på markedet. Det er dem, der går under navnet altcoins, og dette er emnet for denne guide. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Vi vil tage dig igennem, hvad du har brug for at vide om altcoins, nogle af de mest populære altcoins på markedet og ikke mindst besvare spørgsmålet ‘Hvad er altcoins?’ 

Læs videre for at finde ud af, hvordan du kommer i gang med altcoins i dag. 

Hvad er altcoins?

Den første kryptovaluta, der kom på markedet, var Bitcoin, som blev lanceret i kølvandet på finanskrisen. Visionen bag bitcoin var at tilbyde en betalingsform, hvor brugerne selv havde kontrol. 

Dette var starten på det, vi i dag kender som kryptovalutamarkedet. Altcoins betyder kort sagt ‘alternative coins’ eller andre myndigheder, og omhandler alle ikke-bitcoin kryptovalutaer. I mange tilfælde er disse kryptovalutaer, der forsøger at forbedre forskellige aspekter af bitcoin, såsom den krævende udvinding (mining) og transaktionshastighed. 

Således begyndte det, der i dag omtales som altcoins. Der er nu mere end 3.000 forskellige altcoins på markedet, mens bitcoin stadig er bitcoin. I næste afsnit vil vi se nærmere på, hvad forskellen på disse to egentlig er, inden vi så hopper ud i de forskellige typer altcoins, der findes i dag. 

Hvad er forskellen mellem altcoins og bitcoin?

Den største forskel på altcoins og bitcoin er, at bitcoin er bitcoin, mens alt andet er altcoins. Det lyder måske som en alt for forenklet forklaring, men det er faktisk så enkelt. Altcoins er forskellige kryptovalutaer, der er baseret på blockchains, men har bygget på det med forskellige formål. 

Som følge heraf findes der nu en række forskellige typer altcoins, mens der stadig kun er én type bitcoin. For at opsummere forskellen har vi valgt at fremhæve nogle af de vigtigste punkter:

Forskellige typer altcoins

Selvom der er over 3000 forskellige kryptovalutaer, kan de alle inddeles i et par kategorier. Dette er, hvad vi mener med forskellige typer altcoins. Vi vil derfor gennemgå disse kategorier og se nærmere på, hvad de forskellige går ud på. 

Fordele og ulemper ved altcoins

Der kan være både fordele og ulemper ved altcoins, så vi har samlet nogle af de vigtigste, du bør kende til, før du investerer. 

Fordele

Ulemper

De mest populære altcoins at investere i

Der er mere end 3000 forskellige altcoins på markedet, men vi har set på nogle af de mest populære. Her er det vigtigt at huske, at disse eksempler kun er til illustration med læringsformål, og dette skal derfor ikke betragtes som investeringsrådgivning. Investikon vil aldrig give direkte investeringsrådgivning, noget du finder mere information om i vores ansvarsfraskrivelse nederst på siden. 

Ethereum

Den mest populære blandt altcoins er Ethereum, og det er også denne kryptovaluta, der startede meget af det, vi ved om DeFi i dag. Ethereum er den næstmest værdifulde kryptovaluta på markedet efter bitcoin og har i dag en markedsværdi på svimlende 561 milliarder dollars. En af de ting, der har gjort Ethereum så populær, er introduktionen af ​​smarte kontrakter, som har dannet grundlag for en række andre kryptovalutaer.

Cardano

En kryptovaluta, der har taget det bedste fra både bitcoin og Ethereum, er Cardano. Denne valuta blev lanceret i 2017 og har til formål at skabe et mere gennemsigtigt samfund. Dette har ført til et afkast på mere end 10.000% siden lanceringen og skaffet Cardano en sjetteplads blandt de mest værdifulde kryptovalutaer. Noget af det mest spændende ved Cardano er, at det er en indsats-baseret mønt, hvilket betyder, at den ikke bruger almindelig mining til at skabe nye mønter. 

Polkadot

Polkadot er en anden kryptovaluta, der er blevet identificeret som fremtidsorienteret af flere kryptoeksperter. Denne valuta har en unik evne til at forbinde forskellige blockchains, hvilket gør den til et unikt token. For eksempel kan Polkadot gøre det muligt for bitcoin at indgå smarte kontrakter, noget bitcoin ikke kan klare alene. Polkadot blev introduceret for første gang i 2020 og er i dag blandt de 10 mest værdifulde altcoins i verden. 

Dogecoin

Som vi nævnte tidligere, dækker altcoins og såkaldte MeMe coins over kryptovalutaer, der strengt taget bare er nonsens. Det er tokens, der er 100% baseret på udbud og efterspørgsel, mens der ikke ligger nogen reel værdi under. Dette er, hvad skaberen af ​​Dogecoin selv har udtalt. Mønten med en hund på er måske bedst kendt for stærk volatilitet baseret på milliardæren Elon Musks Twitter-konto. 

Shiba Inu

Shiba Inu er en anden MeMe coin, der har gjort det utroligt godt i løbet af det seneste år. Den har faktisk givet et svimlende afkast på 92 millioner procent, hvilket er helt unikt for de fleste altcoins. Skaberne har selv udtalt, at valutaen kun har ét formål, nemlig at overstige DogeCoin i markedsværdi

Tænk over dette, før du køber altcoins.

Der kan være flere gode argumenter for, hvorfor du bør investere i kryptovaluta, men her er det vigtigt at holde tungen lige i munden. For som vi nævnte tidligere, er investering i digitale valutaer ikke risikofrit. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Du bør derfor sætte dig godt ind i de forskellige kryptovalutaer, du overvejer at købe, se på historien og ikke mindst se på formålet med en mønt. Her gælder det om at finde de mønter, der passer bedst til din portefølje, for som mange eksperter har påpeget – er mange af de 3.000 på markedet bare til for sjov. 

Når det er sagt, skal man ikke affeje en investering i altcoins som bare sludder. Der findes faktisk en række kryptovalutaer med meget lovende teknologi, som omfatter Ethereum, Polkadot, Cardano og mange flere. 

For at gøre investering i kryptovaluta lidt nemmere, har vi samlet nogle vigtige punkter, du bør tænke over, inden du sætter penge i altcoins.

Sammendrag

Med over 3000 forskellige altcoins kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Det er derfor, vi har lavet denne guide, der vil guide dig gennem det grundlæggende. Vi ser på, hvad forskellige altcoins er, nogle af de mest populære og – måske vigtigst af alt – stiller vi spørgsmålet: hvad er altcoins?

Formålet med dette er at give dig en bedre forståelse af, hvad altcoins er, og om disse flygtige kryptovalutaer passer til din portefølje. Til sidst ser vi nærmere på nogle af de mest populære altcoins på markedet, og hvad der har gjort dem populære. Nogle altcoins har givet et svimlende afkast på over 92 millioner procent, men her er det vigtigt at vide, hvad du laver. Desværre ender de fleste i nul, hvilket betyder, at det er meget risikabelt at investere i altcoins.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.