generic

Firi erfaringer og anmeldelse (2022): Stadig Danmarks bedste?

calendar icon

Opdateret: 11/05/2022

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Firi (Tidligere Miraiex) er en norsk kryptovalutabørs, der gør det muligt at købe og sælge kryptovalutaer i bl.a. Danmark og Norge. Virksomheden er Norges største handelsplatform for kryptovaluta, og den  tilbyder brugerne en enkel og praktisk platform til handel. Siden starten har virksomheden haft en omsætning på mere end NOK 1,1 mia.

En af de ting, der gør Firi så populær i Norge, er, at de er registreret hos Finanstilsynet i Norge. Dette giver øget sikkerhed for norske investorer, og giver også mulighed for at bruge både Vipps og bankID til sikkert login til platformen. I dag skal vi se nærmere på Firis erfaringer, og hvordan du så nemt som muligt kommer i gang med Firi.

Vi vil også se nærmere på, hvordan man opretter en konto hos Firi, hvordan man handler med Bitcoin, Ethereum og andre kryptovalutaer, samt ser nærmere på platformen generelt. Fortsæt med at læse mere for at finde ud af, hvad Firi kan tilbyde brugere og meget mere.

Hvad er Firi?

Firi er en norsk cryptocurrency-børs, der blev grundlagt i 2017 for at tilbyde norske investorer lettere adgang til avanceret handel. En del af Firis mål har altid været at forenkle kryptovalutaer og investeringer i kryptovalutaer i Norge.

Siden virksomheden startede op, er de vokset til at blive Norges største udbyder af handel med kryptovaluta, og Firi har opnået en omsætning på 1,1 mia. NOK. I dag har de et stort udvalg af valutaer til rådighed for handel og flere spændende værktøjer. Kundebasen er vokset til over 100.000 brugere, og virksomheden har i dag mere end 40 ansatte.

I 2019 tog Firi et vigtigt skridt videre, da de blev registreret hos Finanstilsynet i Norge som serviceudbyder for opbevaring, samt køb og salg af digitale valutaer. Selvom konkurrencen om kunderne er steget noget de seneste år, sigter Firi mod et mål på 500.000 skandinaviske kunder i 2022.

Firi opsummeret

Fordele ved Firi

Ulemper med Firi

Firi anmeldelse: kom i gang

Vores Firi-erfaringer er, at denne platform fungerer lige så godt for både nye og erfarne kryptoinvestorer. Registreringsprocessen er meget brugervenlig, og i de fleste tilfælde vil det kun tage et par minutter at oprette en brugerkonto. En af fordelene ved at Firi er registreret i Norge er muligheden for at bruge BankID og Vipps til at oprette en bruger. Det betyder, at nordmænd på få minutter kan få adgang til Firi og begynde at investere i de mest populære kryptovalutaer. Andre brugere må benytte en registreringsproces med e-mail.

Det eneste, du skal gøre for at komme i gang på Firi-platformen, er:

Opret en konto hos Firi

Intet er mere frustrerende end en alt for lang registreringsproces, men det er desværre noget, de fleste med erfaring fra internationale kryptobørser er stødt på. Det kræver ikke kun utroligt meget dokumentation, men nogle af brugeroplevelserne er simpelthen krævende. Heldigvis har Firi gjort noget ved dette, og vores tidligere Firi-erfaringer viser, at det sjældent tager mere end et par minutter at oprette en bruger.

Når du først går ind på Firis hjemmeside, finder du en blå knap i øverste højre hjørne. Ved at klikke på denne kommer et nyt vindue frem, hvor du kan vælge at downloade applikationen til Firi ved hjælp af en QR-kode, tilmelde dig på e-mail, eller gennemføre en registrering med Vipps. Sidstnævnte tager det kun tager et par minutter at gennemføre.

Vælg registreringen så du kommer videre til et nyt vindue. Her accepterer du vilkår og betingelser for brug af Firi-platformen og oplyser eventuelle rekrutteringskoder, hvis du har dette. Når dette er gjort, bliver du bedt om at udfylde dit telefonnummer, så du kan logge ind.

Når du har indtastet dit telefonnummer, bliver du bedt om at bekræfte login på din mobiltelefon. I de fleste tilfælde vil denne besked komme som en automatisk notifikation, men det kan være, du skal åbne appen manuelt. Bekræft, at du vil logge ind, og tryk på det nummer, der matcher nummeret i din browser.

Efter godkendelse bliver du ført videre til en formular, der skal udfyldes med forskellige  oplysningern. Du skal bekræfte, hvor pengene kommer fra, politisk eksponering og andre spørgsmål, som Firi er pålagt af Finanstilsynet i Norge at indhente fra sine kunder. Når dette er gjort, er din bruger klar til brug med Firi!

Tilmelding uden Vipps

Hvis du ikke har en Vipps-konto, eller ønsker at oprette en bruger ved hjælp af e-mail, er dette også en mulighed hos Firi. Du kan stadig tilmelde dig digitalt, men du skal udfylde en række yderligere formularer med oplysninger manuelt. Du vil også blive bedt om at bekræfte din e-mail som en del af Firi-registreringsprocessen.

Underskrift med BankID hos Firi (for norske brugere)

En af de ting, der gør registreringsprocessen så meget hurtigere hos Firi, sammenlignet med internationale kryptobørser, er, at du kan bruge BankID til signering. Det betyder, at så snart du har gennemført registreringen af ​​dine oplysninger til Vipps eller E-mail, kan du bruge BankID til at underskrive formularen. Det betyder, at din signatur modtages med det samme, og du undgår tidskrævende verifikationsprocesser.

Hvad skal du vide om Firi?

Firi eller Miraiex, som det tidligere var kendt som, er en norsk børs for kryptovalutaer drevet af firmaet Mirai Technologies AS. Virksomheden har kontorer i Oslo og har i dag mere end 100.000 brugere på sin platform. En af de ting, der gør Firi så attraktiv for norske investorer frem for de store udenlandske aktører, er, at Firi er registreret hos det norske finanstilsyn. Dette giver øget sikkerhed og mulighed for at bruge løsninger som BankID og Vipps.

Dette gør det nemt at overføre penge og handle kryptovalutaer hos Firi. De har ikke det største udvalg af kryptovalutaer til rådighed, men du kan handle med alle de store valutaer såsom Bitcoin, Ethereum, Maker Dao, Litecoin, Cardano og Ripple.

En af de ting, der har gjort Firi til en meget attraktiv platform, er deres tilpassede design til både nye og erfarne handlende. Her finder du en forenklet købs- og salgsplatform, eller du kan bruge de mere avancerede funktioner, hvis det er trading, du har tænkt dig at gøre dig i.

Sikkerhed hos Firi

Når det kommer til krypto og investeringer i digitale værdier, vil sikkerhed altid spille en stor rolle. Ulempen ved digitale aktiver er netop, at de nemt kan overføres, hvilket gør dem sårbare over for hackerangreb og forsøg på at overføre penge til andre konti. For at tilbyde den bedst mulige sikkerhed for sine kunder opbevarer Firi derfor alle værdier i cold wallets med multisignaturadgang.

Dette beskytter din krypto mod uautoriserede hævninger, forsøg på tyveri og tab af private krypteringsnøgler. Hos Firi er kun det nødvendige antal kryptovalutaer, der kræves for at dække daglige transaktioner på deres platform, placeret i hot wallets på Firis egne servere.

Her er det også værd at pointere, at Firi er registreret hos Finanstilsynet i Norge. Det betyder, at de skal overholde en række strenge betingelser og regler fastsat af de norske myndigheder. Det gælder blandt andet retningslinjer for opbevaring af din krypto og gennemførelse af handel. Der føres med andre ord streng kontrol over, hvordan transaktioner med Firi udføres.

Oven i dette bruger Firi to-trins autentificering af alle brugere. Formålet med dette er at sikre dine indskud mod forskellige trusler, såsom at hackere får adgang til din konto.

Indbetalinger, udbetalinger og gebyrer hos Firi

Nu hvor vi har set nærmere på sikkerhed, anvendelsesområder, og hvordan man opretter en konto hos Firi, vil vi se nærmere på gebyrer relateret til brugen af ​​Firi. Denne platform er ikke den billigste online, men de fleste er villige til at betale lidt ekstra for den øgede sikkerhed, som en norsk kryptobørs tilbyder.

Som de fleste andre børser tager Firi kurtage på alle transaktioner på deres platform. Det gælder både køb og salg af kryptovaluta. Denne kommission er 0,5 % af det beløb, der handles i transaktionen. En vigtig detalje her er, at Firi som kryptobørs har sit eget loyalitetsprogram – og ved at tilmelde dig her, kan du ved udgangen af ​​hver måned få 5 % tilbage af det, du har betalt i kurtage. Ikke nødvendigvis det største beløb, men det er da værd at nævne.

Firi har også et hævegebyr på 45 NOK per transaktion. Her er det også værd at bemærke, at minimumsbeløbet, for hver gang du hæver penge, er 500 kroner. Nogle andre gebyrer kan også findes på hævninger af diverse kryptovalutaer, som du kan finde mere om i prislisten hos Firi. Nedenfor har vi listet noget nyttig viden, som du bør have, inden du overfører store beløb til Firi.

Firi bonusprogram

Ligesom mange andre kryptobørser tilbyder Firi deres eget loyalitets-/bonusprogram til sine kunder. Her kan du optjene forskellige bonusser og kickbacks ved at udføre forskellige ting på din konto. Du vil også have mulighed for at modtage en bonus ved at rekruttere andre til at åbne en konto hos Firi Oslo. Bonusprogrammet gør det nemt at få en bonus per handel, men det er også meget attraktivt at kunne reducere omkostningerne ved forskellige udbetalinger.

Vi har kigget nærmere på, hvad du kan forvente af dette gratis loyalitetsprogram hos Firi, og hvordan dette kan gøre det attraktivt at investere i forskellige kryptovalutaer såsom Bitcoin, XRP og Litecoin med Firi. Nedenfor har vi samlet nogle af de fordele, du kan opnå ved at tilmelde dig det gratis bonusprogram.

Funktioner på platformen

Som vi nævnte tidligere, kan du finde både enkel og mere avanceret handel hos Firi. Dette giver dig mulighed for at investere langsigtet, eller du kan bruge deres platform til aktiv trading med forskellige kryptovalutaer. Noget, vi hurtigt bemærkede, er, at de fleste af de funktioner, som du finder på Firi, efterspørges af deres kundegruppe. Det viser, at virksomheden er aktivt under udvikling, og at de hele tiden forsøger at udvikle deres platform til at blive den løsning, kunderne ønsker og foretrækker.

Forenklet køb og salg af krypto

Ligesom med aktier kan der være meget at sætte sig ind i for førstegangskøbere af kryptovaluta, og derfor har Firi udviklet en forenklet proces til handel på deres børs. Denne funktionalitet gør, at du nemt kan investere i krypto, uden at skulle bruge de mere avancerede funktionaliteter til trading. Med forenklede køb kan brugerne handle hurtigt og nemt, men det er også en glimrende måde at investere i kryptovaluta for dig, der kun ønsker nem adgang til Bitcoin, Ethereum og andre valutaer som en langsigtet investering.

Avanceret handel

Hvis du derimod ønsker at tage din investering i Bitcoin, ethereum og andre valutaer til næste trin, finder du en række avanceret teknologier hos Firi. Virksomheden har udviklet et rigtig godt dashboard til trading, og her finder du al den nødvendige information til trade aktivt. Dette er designet på samme måde som mange andre kryptobørser, men også som mange handelsplatforme for aktier.

Brugeroplevelse

En af de vigtigste ting for teamet bag Firi har været at udvikle en platform, der er brugervenlig for både nye og erfarne kryptoinvestorer. Firi, tidligere Miraiex, har længe lyttet til sine kunder, og det har ført til en brugeroplevelse, der er blandt de bedre online. Ikke alene er det nemt at indbetale penge, men det er også nemt at bruge platformen til at købe Bitcoin og andre valutaer. Derudover har de udviklet deres gratis loyalitetsprogram som ofte bidrager som en effektiv attraktion for nye nysgerrige kunder. I de næste afsnit vil vi derfor se nærmere på Firi krypto og Firi-app.

Firi brugeroplevelse online

Firi hjemmesiden er meget god og brugervenlig. Der er ingen forstyrrende elementer i designet, og man finder hurtigt de forskellige muligheder, som hjemmesiden byder på. Her får du mulighed for at se valutakurser for forskellige valutaer, som Firi tilbyder handel i, og du kan finde mere information om de forskellige tjenester, som du kan bruge hos Firi.

Det er også på hjemmesiden, du finder det store gør-det-selv-artikelbibliotek, der hjælper dig, hvis der skulle opstå et problem undervejs. Husk, at Firi kundeservice er tilgængelig fra 09:00-19:00, men ofte finder du svar og vejledning om ulemper i gør-det-selv-biblioteket. Her finder du også lidt brugbar information om BTC generelt

Firi-app brugeroplevelse

En fordel ved Firi er, at du nemt kan købe de bedste kryptovalutaer direkte fra din mobil gennem Firi-app’e. Virksomheden har udviklet en app, der gør det muligt at indsætte penge, købe, sælge og de fleste andre gøremål direkte fra din mobil. I praksis betyder det, at du ikke skal besøge Firi i browseren, men derimod kan handle BTC, XRP og andre valutaer direkte fra din smartphone. En anden nyttig funktion ved dette er, at du kan gennemføre transaktioner hvor som helst og når som helst, hvilket er vigtigt på kryptomarkedet, der ikke har traditionelle åbningstider, som du finder på børsen.

Udvalget af kryptovalutaer hos Firi

Der dukker konstant nye kryptovsalutaer op, og du kan nemt købe mange af de mest populære hos Firi. Fordelen ved dette er, at du kan handle i norsk valuta og foretage udbetalinger i norske kroner. Udvalget er dog nok lidt under, hvad du kan finde på mange af de store internationale kryptobørser, men du kan købe alle de største kryptovalutaer hos Firi.

Blandt de tilgængelige kryptovalutaer, du kan handle hos Firi, er; Bitcoin (BTC), Maker Dao (DAI), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA) og Ripple (XRP). Selvom udvalget kan være noget begrænset hos Firi, har du fordelen af ​​at kunne investere direkte i NOK. På den måde kan du købe mange af de største kryptovalutaer uden at skulle veksle norske kroner til andre valutaer inden indbetaling.

En god grund til at mange vælger at bruge Firi er, at man meget nemt kan købe kryptovaluta med norske kroner, og så flytte disse til en anden kryptovalutabørs, der har et større udvalg af altcoins.

Eksempel: Du kan købe BTC hos Firi med NOK, og derefter flytte disse BTC til din ewallet hos Coinbase eller Binance. Her kan du ombytte dem til forskellige altcoins, som ikke er tilgængelige hos Miraiex.

Firi og hjælp til selvangivelsen

Indberetning af gevinster og tab på kryptovalutaer har længe været en forvirrende og vanskelig pligt. Firi har gjort dette lidt lettere ved at udvikle et separat værktøj til skatteberegning for sine kunder. Ved at bruge dette værktøj for indeværende år kan du undgå en række gener og krævende bogføring for, hvordan du indberetter dine kryptovalutaer. Husk at alle gevinster på kryptovaluta skal indberettes på samme måde som aktier og andre værdipapirer, det betyder også at du kan få fradrag på eventuelle tab, så her kan der være meget at vinde for aktive handlende med god bogføring.

Konklusion

Firi er den største kryptobørs i Norge, og den har i dag mere end 100.000 kunder på sin platform. Virksomheden har fokuseret på at forenkle kryptovaluta og designet en meget brugervenlig platform for både nye og erfarne krypto-entusiaster. En af de praktiske ting ved Firi er, at du kan handle mange af de store kryptovalutaer med NOK, så du undgår dyre valutakurser og vekslegebyrer på internationale børser. Virksomheden er desuden registreret hos Finanstilsynet i Norge, hvilket giver ekstra sikkerhed for investorer, der ønsker at investere i kryptovaluta.

Spørgsmål og svar om Firi

Hvilke kryptovalutaer kan du købe hos Firi?

Hos Firi finder du Bitcoin, Maker Dao, Ethereum, Litecoin, Cardano og Ripple.

Tilbyder Firi sin egen mobilapp?

Ja, virksomheden har apps til både iOS og Android.

Er det sikkert at investere med Firi?

Firi er en kryptobørs, der er registreret hos Finanstilsynet i Norge og fuldstændig sikker at bruge.

Hvem kan åbne en konto hos Firi?

For at oprette din egen konto skal du være fyldt 18 år eller have dine forældres samtykke.