generic

Firi erfaringer og anmeldelse (2023): Stadig Danmarks bedste?

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Firi (Tidligere Miraiex) er en norsk kryptovalutabørs, der gør det muligt at købe og sælge kryptovalutaer i bl.a. Danmark og Norge. Virksomheden er Norges største handelsplatform for kryptovaluta, og den  tilbyder brugerne en enkel og praktisk platform til handel. Siden starten har virksomheden haft en omsætning på mere end NOK 1,1 mia.

En af de ting, der gør Firi så populær i Norge, er, at de er registreret hos Finanstilsynet i Norge. Firi er også registreret hos Finanstilsynet i Danmark, hvilket helt sikkert også vil øge børsens popularitet i Danmark. Dette giver øget sikkerhed for investorer, og du kan logge ind med MitID, når du bruger platformen. I dag skal vi se nærmere på vores erfaringer med Firi erfaringer, og hvordan du så nemt som muligt kommer i gang med Firi.

Vi vil også se nærmere på, hvordan man opretter en konto hos Firi, hvordan man handler med Bitcoin, Ethereum og andre kryptovalutaer, samt ser nærmere på platformen generelt. Fortsæt med at læse mere for at finde ud af, hvad Firi kan tilbyde brugere og meget mere.

Hvad er Firi?

Firi er en norsk kryptobørs, der blev grundlagt i 2017 for at tilbyde norske investorer lettere adgang til avanceret handel. En del af Firis mål har altid været at forenkle kryptovalutaer og investeringer i kryptovalutaer i Norge.

Siden virksomheden startede op, er de vokset til at blive Norges største udbyder af handel med kryptovaluta, og Firi har opnået en omsætning på 1,1 mia. NOK. I dag har de et stort udvalg af valutaer til rådighed for handel og flere spændende værktøjer. Kundebasen er vokset til over 100.000 brugere, og virksomheden har i dag mere end 40 ansatte.

I 2019 tog Firi et vigtigt skridt videre, da de blev registreret hos Finanstilsynet i Norge som serviceudbyder for opbevaring, samt køb og salg af digitale valutaer. Selvom konkurrencen om kunderne er steget noget de seneste år, sigter Firi mod et mål på 500.000 skandinaviske kunder i 2022.

I sommeren 2022 blev Firi lanceret for de danske brugere, så nu er der er hjælp og vejledning på dansk direkte i appen, og det er muligt at indberette oplysninger direkte til SKAT.

logo

Bedste skandinaviske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.7%/0.7% (Maker/Taker)

Udvalg: 9+ mønter

Prøv Firi

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Hvad vi synes om ved Firi

Firi er særligt tilpasset det skandinaviske marked med værktøjer til at indsende forenklede selvangivelser og evnen til at integrere platformen med din bank. Du kan betale og registrere dig ved hjælp af NemID/MitID. Gebyrerne er højere end på mange internationale kryptobørser, men du slipper for at betale valutagebyrer. Platformen er tilgængelig på desktop, tablet og mobil. Vi synes også rigtig godt om, at der er en avanceret version til avancerede brugere og en forenklet version til begyndere.

Fordele

  • star iconRegistrert hos Finanstilsynet
  • star iconRigtig god kundeservice
  • star iconTilpasset det skandinaviske marked
  • star iconIntegreret med danske banker og NemID/MitID
  • star iconForskellige versioner til nye og erfarne tradere
  • star iconForenklet selvangivelse

Ulemper

  • star iconHøje gebyrer
  • star iconBegrænset udvalg

Firi opsummeret

Fordele ved Firi

Ulemper med Firi

Firi anmeldelse: kom i gang

Vores Firi-erfaringer er, at denne platform fungerer lige så godt for både nye og erfarne kryptoinvestorer. Registreringsprocessen er meget brugervenlig, og i de fleste tilfælde vil det kun tage et par minutter at oprette en brugerkonto. En af fordelene ved at Firi er registreret i Danmark er muligheden for at bruge MitID til at oprette en bruger. Det betyder, at danskere på få minutter kan få adgang til Firi og begynde at investere i de mest populære kryptovalutaer. Andre brugere må benytte en registreringsproces med e-mail.

Det eneste, du skal gøre for at komme i gang på Firi-platformen, er:

Opret en konto hos Firi

Intet er mere frustrerende end en alt for lang registreringsproces, men det er desværre noget, de fleste med erfaring fra internationale kryptobørser er stødt på. Det kræver ikke kun utroligt meget dokumentation, men nogle af brugeroplevelserne er simpelthen krævende. Heldigvis har Firi gjort noget ved dette, og vores tidligere Firi-erfaringer viser, at det sjældent tager mere end et par minutter at oprette en bruger.

Når du først går ind på Firis hjemmeside, finder du en blå knap i øverste højre hjørne. Ved at klikke på denne kommer et nyt vindue frem, hvor du kan vælge at downloade applikationen til Firi ved hjælp af en QR-kode, tilmelde dig på e-mail, eller gennemføre en registrering med MitId. Sidstnævnte tager det kun tager et par minutter at gennemføre.

Vælg registreringen så du kommer videre til et nyt vindue. Her accepterer du vilkår og betingelser for brug af Firi-platformen og oplyser eventuelle rekrutteringskoder, hvis du har dette. Når dette er gjort, bliver du bedt om at udfylde dit telefonnummer, så du kan logge ind.

Når du har indtastet dit telefonnummer, bliver du bedt om at bekræfte login på din mobiltelefon. I de fleste tilfælde vil denne besked komme som en automatisk notifikation, men det kan være, du skal åbne appen manuelt. Bekræft, at du vil logge ind, og tryk på det nummer, der matcher nummeret i din browser.

Efter godkendelse bliver du ført videre til en formular, der skal udfyldes med forskellige  oplysninger. Du skal bekræfte, hvor pengene kommer fra, politisk eksponering og andre spørgsmål, som Firi er pålagt af Finanstilsynetat indhente fra sine kunder. Når dette er gjort, er din bruger klar til brug med Firi!

Tilmelding uden MitID

Hvis du ikke har MitID, eller ønsker at oprette en bruger ved hjælp af e-mail, er dette også en mulighed hos Firi. Du kan stadig tilmelde dig digitalt, men du skal udfylde en række yderligere formularer med oplysninger manuelt. Du vil også blive bedt om at bekræfte din e-mail som en del af Firi-registreringsprocessen.

Underskrift med MitID hos Firi

En af de ting, der gør registreringsprocessen så meget hurtigere hos Firi, sammenlignet med internationale kryptobørser, er, at du kan bruge MitID til signering. Det betyder, at så snart du har gennemført registreringen af dine oplysninger eller E-mail, kan du bruge MitID til at underskrive formularen. Det betyder, at din signatur modtages med det samme, og du undgår tidskrævende verifikationsprocesser.

Hvad skal du vide om Firi?

Firi eller Miraiex, som det tidligere var kendt som, er en norsk børs for kryptovalutaer drevet af firmaet Mirai Technologies AS. Virksomheden har kontorer i Oslo og har i dag mere end 100.000 brugere på sin platform. En af de ting, der gør Firi så attraktiv for norske investorer frem for de store udenlandske aktører, er, at Firi er registreret hos både det norske og danske finanstilsyn. Dette giver øget sikkerhed og mulighed for at bruge løsninger som MitID.

Dette gør det nemt at overføre penge og handle kryptovalutaer hos Firi. De har ikke det største udvalg af kryptovalutaer til rådighed, men du kan handle med alle de store valutaer såsom BitcoinEthereum, Maker Dao, LitecoinCardano og Ripple.

logo

Bedste skandinaviske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.7%/0.7% (Maker/Taker)

Udvalg: 9+ mønter

Prøv Firi

Handel medfører risiko for tab af kapital.

En af de ting, der har gjort Firi til en meget attraktiv platform, er deres tilpassede design til både nye og erfarne handlende. Her finder du en forenklet købs- og salgsplatform, eller du kan bruge de mere avancerede funktioner, hvis det er trading, du har tænkt dig at gøre dig i.

Sikkerhed hos Firi

Når det kommer til krypto og investeringer i digitale værdier, vil sikkerhed altid spille en stor rolle. Ulempen ved digitale aktiver er netop, at de nemt kan overføres, hvilket gør dem sårbare over for hackerangreb og forsøg på at overføre penge til andre konti. For at tilbyde den bedst mulige sikkerhed for sine kunder opbevarer Firi derfor alle værdier i cold wallets med multisignaturadgang.

Dette beskytter din krypto mod uautoriserede hævninger, forsøg på tyveri og tab af private krypteringsnøgler. Hos Firi er kun det nødvendige antal kryptovalutaer, der kræves for at dække daglige transaktioner på deres platform, placeret i hot wallets på Firis egne servere.

Her er det også værd at pointere, at Firi er registreret hos Finanstilsynet i både Danmark og Norge. Det betyder, at de skal overholde en række strenge betingelser og regler fastsat af de to myndigheder. Det gælder blandt andet retningslinjer for opbevaring af din krypto og gennemførelse af handel. Der føres med andre ord streng kontrol over, hvordan transaktioner med Firi udføres. Oven i dette bruger Firi to-trins autentificering af alle brugere. Formålet med dette er at sikre dine indskud mod forskellige trusler, såsom at hackere får adgang til din konto.

Indbetalinger, udbetalinger og gebyrer hos Firi

Nu hvor vi har set nærmere på sikkerhed, anvendelsesområder, og hvordan man opretter en konto hos Firi, vil vi se nærmere på gebyrer relateret til brugen af Firi. Denne platform er ikke den billigste online, men de fleste er villige til at betale lidt ekstra for den øgede sikkerhed, som en norsk kryptobørs tilbyder.

Som de fleste andre børser tager Firi kurtage på alle transaktioner på deres platform. Det gælder både køb og salg af kryptovaluta. Denne kommission er 0,5% af det beløb, der handles i transaktionen. En vigtig detalje her er, at Firi som kryptobørs har sit eget loyalitetsprogram – og ved at tilmelde dig her, kan du ved udgangen af hver måned få 5% tilbage af det, du har betalt i kurtage. Ikke nødvendigvis det største beløb, men det er da værd at nævne.

Firi har også et hævegebyr på 45 kr. per transaktion. Her er det også værd at bemærke, at minimumsbeløbet, for hver gang du hæver penge, er 500 kroner. Nogle andre gebyrer kan også findes på hævninger af diverse kryptovalutaer, som du kan finde mere om i prislisten hos Firi. Nedenfor har vi listet noget nyttig viden, som du bør have, inden du overfører store beløb til Firi.

Funktioner på platformen

Som vi nævnte tidligere, kan du finde både enkel og mere avanceret handel hos Firi. Dette giver dig mulighed for at investere langsigtet, eller du kan bruge deres platform til aktiv trading med forskellige kryptovalutaer. Noget, vi hurtigt bemærkede, er, at de fleste af de funktioner, som du finder på Firi, efterspørges af deres kundegruppe. Det viser, at virksomheden er aktivt under udvikling, og at de hele tiden forsøger at udvikle deres platform til at blive den løsning, kunderne ønsker og foretrækker.

Forenklet køb og salg af krypto

Ligesom med aktier kan der være meget at sætte sig ind i for førstegangskøbere af kryptovaluta, og derfor har Firi udviklet en forenklet proces til handel på deres børs. Denne funktionalitet gør, at du nemt kan investere i krypto, uden at skulle bruge de mere avancerede funktionaliteter til trading. Med forenklede køb kan brugerne handle hurtigt og nemt, men det er også en glimrende måde at investere i kryptovaluta for dig, der kun ønsker nem adgang til Bitcoin, Ethereum og andre valutaer som en langsigtet investering.

Avanceret handel

Hvis du derimod ønsker at tage din investering i Bitcoin, ethereum og andre valutaer til næste trin, finder du en række avanceret teknologier hos Firi. Virksomheden har udviklet et rigtig godt dashboard til trading, og her finder du al den nødvendige information til trade aktivt. Dette er designet på samme måde som mange andre kryptobørser, men også som mange handelsplatforme for aktier.

Brugeroplevelse

En af de vigtigste ting for teamet bag Firi har været at udvikle en platform, der er brugervenlig for både nye og erfarne kryptoinvestorer. Firi, tidligere Miraiex, har længe lyttet til sine kunder, og det har ført til en brugeroplevelse, der er blandt de bedre online. Ikke alene er det nemt at indbetale penge, men det er også nemt at bruge platformen til at købe Bitcoin og andre valutaer. Derudover har de udviklet deres gratis loyalitetsprogram som ofte bidrager som en effektiv attraktion for nye nysgerrige kunder. I de næste afsnit vil vi derfor se nærmere på Firi krypto og Firi-app.

Firi brugeroplevelse online

Firi hjemmesiden er meget god og brugervenlig. Der er ingen forstyrrende elementer i designet, og man finder hurtigt de forskellige muligheder, som hjemmesiden byder på. Her får du mulighed for at se valutakurser for forskellige valutaer, som Firi tilbyder handel i, og du kan finde mere information om de forskellige tjenester, som du kan bruge hos Firi.

Det er også på hjemmesiden, du finder det store gør-det-selv-artikelbibliotek, der hjælper dig, hvis der skulle opstå et problem undervejs. Husk, at Firi kundeservice er tilgængelig fra 09:00-19:00, men ofte finder du svar og vejledning om ulemper i gør-det-selv-biblioteket. Her finder du også lidt brugbar information om BTC generelt.

Firi-app brugeroplevelse

En fordel ved Firi er, at du nemt kan købe de bedste kryptovalutaer direkte fra din mobil gennem Firi-app’e. Virksomheden har udviklet en app, der gør det muligt at indsætte penge, købe, sælge og de fleste andre gøremål direkte fra din mobil. I praksis betyder det, at du ikke skal besøge Firi i browseren, men derimod kan handle BTC, XRP og andre valutaer direkte fra din smartphone. En anden nyttig funktion ved dette er, at du kan gennemføre transaktioner hvor som helst og når som helst, hvilket er vigtigt på kryptomarkedet, der ikke har traditionelle åbningstider, som du finder på børsen.

logo

Bedste skandinaviske kryptobørs

star icon star icon star icon star icon star icon

4.7/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.7%/0.7% (Maker/Taker)

Udvalg: 9+ mønter

Prøv Firi

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Udvalget af kryptovalutaer hos Firi

Der dukker konstant nye kryptovsalutaer op, og du kan nemt købe mange af de mest populære hos Firi. Fordelen ved dette er, at du kan handle i norsk valuta og foretage udbetalinger i norske kroner. Udvalget er dog nok lidt under, hvad du kan finde på mange af de store internationale kryptobørser, men du kan købe alle de største kryptovalutaer hos Firi.

Blandt de tilgængelige kryptovalutaer, du kan handle hos Firi, er; Bitcoin (BTC), Maker Dao (DAI), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA) og Ripple (XRP). Selvom udvalget kan være noget begrænset hos Firi, har du fordelen af at kunne investere direkte i NOK. På den måde kan du købe mange af de største kryptovalutaer uden at skulle veksle danske kroner til andre valutaer inden indbetaling.

En god grund til at mange vælger at bruge Firi er, at man meget nemt kan købe kryptovaluta med danske kroner, og så flytte disse til en anden kryptobørs, der har et større udvalg af altcoins.

Eksempel: Du kan købe BTC hos Firi med DKK, og derefter flytte disse BTC til din ewallet hos Coinbase eller Binance. Her kan du ombytte dem til forskellige altcoins, som ikke er tilgængelige hos Miraiex.

Firi og hjælp til selvangivelsen

Indberetning af gevinster og tab på kryptovalutaer har længe været en forvirrende og vanskelig pligt. Firi har gjort dette lidt lettere ved at udvikle et separat værktøj til skatteberegning for sine kunder. Ved at bruge dette værktøj for indeværende år kan du undgå en række gener og krævende bogføring for, hvordan du indberetter dine kryptovalutaer. Husk at alle gevinster på kryptovaluta skal indberettes på samme måde som aktier og andre værdipapirer, det betyder også at du kan få fradrag på eventuelle tab, så her kan der være meget at vinde for aktive handlende med god bogføring.

Konklusion

Firi er den største kryptobørs i Norge, og den har i dag mere end 100.000 kunder på sin platform. Firi er på fremmarch i Danmark, og lanceringen af en dansk platform forventes at øge ploatformens popularitet. Virksomheden har fokuseret på at forenkle kryptovaluta og designet en meget brugervenlig platform for både nye og erfarne krypto-entusiaster. En af de praktiske ting ved Firi er, at du kan handle mange af de store kryptovalutaer med danske kroner, så du undgår dyre valutakurser og vekslegebyrer på internationale børser. Virksomheden er desuden registreret hos Finanstilsynet, hvilket giver ekstra sikkerhed for investorer, der ønsker at investere i kryptovaluta.

Spørgsmål og svar om Firi

Hvilke kryptovalutaer kan du købe hos Firi?

Hos Firi finder du Bitcoin, Maker Dao, Ethereum, Litecoin, Cardano og Ripple.

Tilbyder Firi sin egen mobilapp?

Ja, virksomheden har apps til både iOS og Android.

Er det sikkert at investere med Firi?

Firi er en kryptobørs, der er registreret hos Finanstilsynet og fuldstændig sikker at bruge.

Hvem kan åbne en konto hos Firi?

For at oprette din egen konto skal du være fyldt 18 år eller have dine forældres samtykke.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.