generic

eToro vs. Nordnet – Bedste onlinemægler 2023

Når du først starter med aktiehandel, kan det være svært at vide, hvilken onlinemægler du skal vælge. Normalt er de oplagte valg eToro og Nordnet, men hver af disse platforme har både fordele og ulemper, du skal være opmærksom på. Derfor har vi foretaget en vurdering af begge onlinemæglere, og hvad disse kan tilbyde dig. Læs videre og se vores sammenligning af eToro vs. Nordnet for at finde den onlinemægler, der passer bedst til dine investeringsmål. 

Hvad er eToro?

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

 • star iconIntet mæglergebyr
 • star iconBrugervenlig
 • star iconStort netværk af erfarne tradere
 • star iconFunktionen CopyTrading
 • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

 • star iconUdbetalingsgebyr
 • star iconValutagebyr

eToro er en onlinemægler, der tilbyder social trading og værdipapirhandel til over 13 millioner registrerede kunder verden over. Virksomheden blev grundlagt i 2006 og har i dag kontorer i USA, Australien, Storbritannien, Israel og Cypern. Det, der har gjort eToro til en foretrukken onlinemægler, er deres ekstremt lave kurtage og evnen til at kopiere profilerede investorer på platformen. De er godkendt af det danske finanstilsyn til at tilbyde investeringstjenester i Danmark. 

Hvad er Nordnet?

logo

Bedst til aktiehandel på dansk platform

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: Mindst 29 DKK

Udvalg: Aktier, fonde, ETF’er m.m.

Prøv Nordnet

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Hvad vi synes om ved Nordnet

Nordnet er en brugervenlig dansk aktiehandelsplatform, der passer til både begyndere og erfarne tradere. Ulempen er gebyrer, der ikke er særlig meget lavere end bankernes. Dette kan være et minus for dem, der er meget aktive. Det, der får Nordnet til at skille sig ud, er Shareville. Ligesom på sociale medier kan du læse tips fra andre og kommentere indlæg. Du kan også kopiere strategier.

Fordele

 • star iconBrugervenlig platform med aktietips fra erfarne investorer
 • star iconCommunity med handlende
 • star iconStort udvalg af investeringsmuligheder
 • star iconIndberetning til SKAT

Ulemper

 • star iconHøje udgifter med samme prisniveau som banker

Nordnet er en anden populær onlinemægler til små investorer i Danmark. Det svenske selskab kan tilbyde aktie- og fondshandel til kunder i alle de nordiske lande. Virksomheden blev etableret i 1996 som en selvstændig aktør, men fusionerede med norske Netfonds i 2018. Fusionen øgede kundegrundlaget markant, og Nordnet regnes i dag som en af ​​de største udbydere af investeringstjenester til ‘ikke-professionelle’ investorer i Danmark. 

eToro vs Nordnet – opsummering af tjenesterne

En fejl mange nye investorer begår, når de handler med deres første aktier, er, at de bruger netbank frem for en moderne onlinemægler. Dette kan medføre unødvendigt høje omkostninger, og de fleste danske banker tilbyder gerne et begrænset udvalg af instrumenter til deres ‘almindelige’ kunder. Derfor har vi valgt at fremhæve eToro og Nordnet, som under vores undersøgelser forblev de klart bedste onlinemæglere i Danmark både hvad angår omkostninger og udvalg. Virksomhederne har finpudset forretningsmodellen og kan derfor tilbyde en tjeneste, som de færreste banker kan konkurrere med – Nedenfor ser du et overblik over, hvad eToro og Nordnet kan tilbyde dig som investor. 

eToro 

Nordnet

Som oversigten illustrerer, er der mange ligheder mellem eToro og Nordnet, men der er også nogle vigtige forskelle, som er værd at bemærke. De største forskelle er, at eToro giver større muligheder for udenlandske aktier, og at de har CFD-handel på en række instrumenter, herunder råvarer, indekser, valutaer og aktier. Nordnet er på sin side en mere rendyrket onlinemægler, der primært fokuserer på aktie- og fondshandel i nordiske og udenlandske aktier. En anden ting, der er vigtig at bemærke, er forskellen i omkostninger. Hos eToro betaler du ikke kurtage ved køb og salg af aktier, mens du hos Nordnet skal betale mindst 29,- kr. hver gang du foretager en handel. eToro tilbyder også en bredere vifte af analysemuligheder ved at tilbyde både fundamental og teknisk analyse på udvalgte aktier, der er tilgængelige for handel. 

Vores gennemgang viser, at begge virksomheder scorer godt på, hvad de kan tilbyde, men det kommer eToro lidt bedre ud af på grund af større udvalg og lavere omkostninger. Vi vil gå mere i detaljer om de forskellige forskelle i vores eToro vs Nordnet anmeldelse længere nede i artiklen. 

Sikkerhed og licens

Når du skal investere dine egne penge, er det vigtigt, at du gør dette hos en onlinemægler, som er sikker. Derfor har vi set nærmere på, hvilke tilladelser og tilsynsmyndigheder, der gælder for eToro og Nordnet. eToro er, som vi nævnte tidligere, et israelsk firma, men de har deres hovedforretning på Cypern, og det er derfor Cyperns Securities and Exchange Commission, der er ansvarlig for revision af virksomheden. Som svensk virksomhed fører Finansinspektionen i Sverige tilsyn med driften af ​​moderselskabet i Nordnet-koncernen. 

Selvom begge virksomheder er udenlandske virksomheder, har de også en tilladelse fra Finanstilsynet i Danmark. Det betyder, at de kan tilbyde investeringstjenester til danske forbrugere som såkaldte grænseoverskridende virksomheder. For en dansk investor er dette vigtigt, da det vil give en væsentlig bedre sikkerhed samt sikre, at selskabet overholder danske love og regler for investeringsselskaber. 

Vores undersøgelser viste dog, at eToro har flest licenser til drift i Danmark og har en væsentligt enklere strukturel organisation sammenlignet med Nordnet. Det skyldes, at eToro har en enkelt virksomhed med licens i Danmark, mens Nordnet DK (den danske del af Nordnet AB) opererer med en række forskellige datterselskaber, som alle har deres egne licenser. Selvom begge virksomheder anses for sikre, kan det være mere kompliceret at forholde sig til forskellige juridiske enheder hos Nordnet, hvilket i yderste konsekvens kan føre til en højere risiko. 

Brugervenlighed

Køb og salg af finansielle instrumenter kan være kompliceret, og derfor er høj brugervenlighed meget vigtig, når det kommer til onlinemæglere. Derfor vil vi se nærmere på eToro vs Nordnet på en række forskellige punkter, herunder kundeservice, investeringsmuligheder, kurtage og ikke mindst design i browser og mobil. 

Design og funktionalitet

En af de ting, vi holder utroligt meget af, er, at både eToro og Nordnet tilbyder moderne platforme med funktionelt design. De er også tilgængelige både online og mobil, hvilket er et stort plus. Det er også værd at bemærke, at begge virksomheder har deres egen applikation, men disse egner sig efter vores mening bedst som backup til trading i browseren. Vi har derfor valgt at fokusere på deres browserplatforme, da det er den, de fleste vil bruge mest. 

eToro

Der er ingen tvivl om, at eToro tilbyder en meget moderne platform, som er nem at komme i gang med. Deres handelsløsning er overskuelig og giver dig mulighed for at vælge, hvilke aktier og CFD’er du vil følge. Derudover finder du en simpel menu i venstre side af skærmen, der giver hurtig navigation til forskellige dele af hjemmesiden. Her kan du få hurtig adgang til nyheder, analyser, din portefølje, gennemføre ind- og udbetalinger, deltage i CopyTrading, justere indstillinger og finde forskellige guides. Det er også her, du laver de nødvendige ændringer på din profil, hvis du ønsker at deltage i social handel. 

Nordnet

Nordnet tilbyder en enkel, men samtidig detaljeret handelsløsning for aktier. Første gang du logger ind, bliver du mødt af ‘Børsen i dag’ som giver et godt overblik over de største bevægelser. Ligesom med eToro kan du tilpasse dit dashboard, så du på forsiden vælger, hvilke aktier og fonde du vil følge. I topmenuen finder du navigation til de forskellige sektioner på hjemmesiden samt en oversigt over forskellige aktiemarkeder, indekser og den fondsliste, som Nordnet tilbyder sine kunder. Det er også her du finder de administrative indstillinger for ind- og udbetalinger, køb af tillægsydelser og lignende muligheder. 

Kundeservice

Der er meget få tilfælde, hvor vi er blevet nød til at kontakte kundeservice hos eToro og Nordnet, men da det er et spørgsmål om rigtige penge og investering, er det godt at vide, at du har denne mulighed. Vi ved også, at det er vigtigt at have hurtig adgang til hjælp, hvis du oplever udfordringer på din handelsplatform. Derfor har vi forsøgt at kontakte kundeservice hos både eToro og Nordnet for at afgøre, hvilken der tilbyder den bedste løsning. 

eToro Kundeservice

Nordnet kundeservice

Da vi skulle sammenligne eToro vs Nordnet på kundeservice tog vi udgangspunkt i, at man ønsker at handle en bred vifte af aktier fra forskellige lande. Derfor er det vigtigt, at for eksempel den amerikanske børs har en åbningstid, der varer til cirka klokken 22.00 dansk tid. På grund af dette fremstår 24/7 tilgængelighed hos eToro som et vigtigt tilbud. Nordnet tilbyder derimod telefonsupport inden for åbningstiden, hvilket kan være praktisk for nye investorer, der ikke er så fortrolige med forskellige funktioner og udtryk endnu. Begge tilbyder et stort FAQ-bibliotek, hvor du kan fejlfinde selv, men vi foretrækker muligheden for at kontakte nogen for at få hjælp. Derfor kommer eToro bedre ud af denne sammenligning, end Nordnet gør. 

Investeringsmuligheder 

En af fordelene ved en onlinemægler er, at de ofte har et meget større udvalg af investeringsmuligheder, end det du finder hos din netbank. Derfor er dette også et af de vigtigste punkter i vores eToro vs Nordnet sammenligning. Som investor er det vigtigt at have mange muligheder for diversificering, så du kan sikre dig det bedst mulige afkast af dine penge. Herunder ser du en oversigt over, hvad eToro og Nordnet kan tilbyde. 

eToro

Nordnet

Her er det vigtigt at bemærke, at eToro startede som en handelsplatform, der udelukkende var til CFD, men de har senere udvidet med muligheden for at handle almindelige aktier. Det er også her en af ​​de største forskelle mellem eToro vs Nordnet afsløres. eToro tilbyder aktiehandel fra børser over hele verden, mens Nordnet kun tilbyder nordiske og et udvalg af europæiske og amerikanske aktier. Nordnet kan dog tilbyde optionshandel, warrants og et betydeligt udvalg af fonde, hvilket eToro ikke tilbyder på nuværende tidspunkt.. 

For at drage en konklusion om investeringsmuligheder er vi nødt til at give sejren til eToro. Friheden til at handle på børser rundt om i verden giver en værdifuld mulighed for investorer, hvilket i dette tilfælde er nok til at vinden i kategorien investeringsmuligheder 

Kurtage og omkostninger

Når du først går i gang med at investere, vil mange gerne starte med små beløb, og netop derfor er kurtage og omkostninger vigtige. Takket være online-mæglere som eToro og Nordnet er omkostningerne ved aktiehandel blevet presset betragteligt ned de seneste år, men der er stadig store forskelle mellem forskellige udbydere. 

eToro

Nordnet

Selvom omkostningsniveauet på Nordnet er faldet betragteligt de seneste år, er der lidt der kan konkurrere med 0,- i kurtage hos eToro på handel med aktier, ETF’er og CFD’er. 

Avancerede funktioner

Hvis du har til hensigt at bruge platformene til aktiv trading, er det vigtigt at vide, hvilke avancerede funktioner de kan tilbyde. Her taler vi primært om muligheden for gearing og shorting. Disse vil primært være af interesse for investorer med en kort tidshorisont, da de er uegnede til langsigtede investeringer. 

eToro 

Nordnet

Som oversigten viser, er begge platforme meget ens i forhold til avancerede funktioner. Det er dog værd at bemærke, at eToro tilbyder handel med CFD’er, hvilket er velegnet til shorting. For aktiv trading er kombinationen af ​​nul kurtage ved køb af aktier, og muligheden for CFD handel en fordel hos eToro. 

Realtidskurser

Hvis du skal starte med aktiv trading, vil realtidskurser være afgørende for din succes. Derfor har vi set nærmere på de muligheder eToro vs Nordnet tilbyder af tilgængelige realtidspriser. 

eToro

Nordnet

Den største forskel på dette tidspunkt er, at eToro tilbyder gratis realtidskurser på alle tilgængelige instrumenter på deres handelsplatform. Nordnet tilbyder derimod kun gratis priser på nordiske børser, men giver dig mulighed for at købe realtidskurser på et udvalg af udenlandske børser. Her er det ikke svært at nå frem til en vinder, da vi selvfølgelig foretrækker gratis realtidskurser frem for at skulle købe adgang. 

Muligheder for analyse

Sidst, men ikke mindst, har vi i vores eToro vs Nordnet sammenligning set på de muligheder for analyse, som de forskellige platforme tilbyder. Her har vi inkluderet både tekniske og fundamentale analyser for at danne det bedst mulige billede af, hvad de tilbyder. 

Teknisk analyse

Selvom både eToro og Nordnet giver mulighed for teknisk analyse, er det kun eToro, der tilbyder dette gratis. Her kan du gratis få adgang til Pro Charts, som er et fremragende værktøj til teknisk analyse. Programmet giver blandt andet mulighed for at tegne trends, støtte- og modstandsniveauer samt et udvalg af tekniske indikatorer. 

Ønsker du adgang til teknisk analyse hos Nordnet, skal du købe adgang til et udvidelsesprogram i deres platform. Dette er relativt dyrt for investorer, der ikke aktivt engagerer sig i professionel trading. Sammenlignet med Pro Charts er de tekniske analyser også relativt enkle med kun de grundlæggende tekniske indikatorer til rådighed. 

Fundamental analyse

Fundamental analyse og statistik er vigtig for investorer, der ønsker at træffe gode beslutninger. Her tilbyder både eToro og Nordnet en database til deres kunder, hvor P/E, statistik, grundlæggende regnskabsværdier og information om virksomheden er tilgængelig. Noget, der trækker lidt ned, er, at vi har bemærket, at Nordnets tal ofte ikke er helt opdaterede, og at tallene for udenlandske aktier ofte er meget mangelfulde. De tilbyder heller ikke adgang til fundamental analyse, som du modtager gratis, hvis du har en aktiv eToro-konto. 

Resumé – eToro vs. Nordnet

Vi har set på ligheder og forskelle relateret til de to populære onlinemæglere eToro og Nordnet i Danmark. Her kom vi til den konklusion, at begge virksomheder tilbyder en fremragende tjeneste, men nogle mindre detaljer adskiller dem fra hinanden. eToro kan blandt andet tilbyde et bredere udvalg af licenser og en enklere virksomhedsstruktur. På den anden side, hvad angår brugervenlighed, var det sværere at nå frem til en klar vinder, da begge platforme er meget enkle og moderne. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

For aktive trading- og investeringsmuligheder var det kurtage og udvalg, der talte til fordel for eToros, og især muligheden for at købe aktier med nul i kurtage gør dette til en fremragende platform for aktive investorer. 

Begge virksomheder har et godt udvalg af realtidspriser, tilgængelige analyser og statistik, men igen trak vores undersøgelser i retning af eToro. Det skyldes, at de tal, vi fandt hos Nordnet, i flere tilfælde ikke var helt opdaterede, og fordi de ikke tilbyder fundamental analyser. 

Vores konklusion er derfor, at eToro kommer bedst ud i vores eToro vs. Nordnet sammenligning.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.