generic

eToro erfaringer og anmeldelse (2023): God til danske brugere?

Når du først begynder at investere penge, kan det være svært at vide, hvilken platform du skal vælge. Du skal blandt andet have en idé om, hvad du vil investere i, samt hvordan du vil investere. For de fleste står valget mellem Nordnet og eToro – og netop derfor vil vi se nærmere på eToros erfaringer, og hvem denne platform kan være velegnet til.

Fortsæt med at læse for at finde vores eToro-anmeldelse, samt en anmeldelse af, hvad denne innovative platform kan tilbyde sine kunder. Du finder også flere oplysninger om, hvordan du kommer i gang med eToro, og hvordan den populære funktion “copy trading“ fungerer.

Hvad er eToro?

eToro er en social handelsplatform grundlagt af brødrene Yoni- og Ronen Assia i 2007. Virksomheden startede som en platform for dem, der handler med CFD-instrumenter, men er senere begyndt at tilbyde køb og salg af aktier og CFD-handel fra hele verden. I dag betragtes virksomheden som en af ​​de største FinTech-platforme i verden, og den har mere end 13 millioner brugere. Langt de fleste bruger platformen til at handle aktier, men handel med og CFD er også blevet populært.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

  • star iconIntet mæglergebyr
  • star iconBrugervenlig
  • star iconStort netværk af erfarne tradere
  • star iconFunktionen CopyTrading
  • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

  • star iconUdbetalingsgebyr
  • star iconValutagebyr

eToro har længe været populær blandt erfarne tradere, som kan vælge mellem mere end 2.000 forskellige aktiver fordelt på aktier, ETF’er, råvarer, indekser og forex. For vores vedkommende er det muligheden for at handle aktier kurtagefrit, der gør det attraktivt at bruge eToro.

Selvom virksomheden er tilgængelig i 140 lande, er det deres driftsselskab på Cypern, der er ansvarlig for det meste af den internationale forretning. Det betyder også, at virksomheden er underlagt tilsynsmyndigheder på Cypern. eToro i Danmark har tilladelse til at tilbyde sine tjenester fra Finanstilsynet.

eToro Resumé

Fordele ved eToro

Ulemper ved eToro Danmark

eToro anmeldelse: Kom godt i gang

En af fordelene ved eToro er, at registreringsprocessen er meget brugervenlig og kun tager et par minutter at gennemføre. Baseret på tidligere eToro-erfaringer er dette noget, der passer til de fleste. Det er meget mere arbejde at åbne en konto hos traditionelle banker og onlinemæglere, især på grund af behovet for en VPS-konto. Det kan du undgå hos eToro, hvilket gør platformen meget hurtigere for dig, der ønsker at købe aktier online.

Alt du skal gøre for at komme i gang på eToro-platformen er:

Trin 1: Opret en eToro-konto

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Før du kan begynde at handle med et stort udvalg af aktier hos eToro, skal du oprette en konto. Du kan nemt gøre dette ved at gå til platformens hjemmesid. Her finder du knappen Start Med At Investering i nederste venstre hjørne. Vores eToro-erfaringer indikerer, at for de fleste vil denne registreringsproces kun tage et par minutter at gennemføre.

Når du har gennemført registreringen, vil du modtage en e-mail, hvoe eToro beder dig om at bekræfte din profil. Dette skal gøres, før du kan fortsætte til næste trin. Når du har bekræftet din profil, vil du blive bedt om at foretage en indbetaling på eToro. Dette kan gøres via Paypal og bankkort, eller du kan vælge at lave en bankoverførsel. Det er dog vigtigt at bemærke, at minimumsindbetalingen ved bankoverførsel er $500, mens PayPal og debetkort er $50.

Er du stadig i tvivl, om du skal åbne en konto hos eToro? – Her er nogle af de fordele, de tilbyder

Trin 2: Find noget at investere i

Efter at have gennemført din registrering og overført penge til din konto, er du klar til at finde noget at investere i. Som vi nævnte tidligere, er eToro verdens største sociale handelsplatform, hvilket betyder, at du kan vælge mellem tusindvis af forskellige investeringsmuligheder. Er det aktier, du ønsker at købe, finder du søgefeltet øverst på hjemmesiden. Her kan du søge forskellige selskaber, fonde eller andre erhvervsdrivende.

For at illustrere, hvordan du kan gennemføre køb og salg med eToro, tager vi udgangspunkt i Tesla, som er en af ​​de mest populære aktier at eje blandt mange investorer. Hos eToro kan du både vælge danske aktier og udenlandske, hvilket giver dig mulighed for at vælge blandt tusindvis af selskaber. Her anbefaler vi kraftigt, at du bruger de forskellige analyseværktøjer, som eToro tilbyder gratis, så du kan finde aktier med et godt afkastpotentiale.

Når du køber en aktie hos eToro, skal du indtaste virksomheden i søgefeltet, som vi har illustreret ovenfor. Klik derefter på selskabets logo (i vores tilfælde Tesla), dette fører dig til siden om selskabet- her finder du prishistorik, økonomiske resultater, køb/salg anbefalinger fra andre tradere, samt mulighed for at købe og sælge aktien.

Trin 3: Køb aktier hos eToro

Nu har vi oprettet en konto, fundet en aktie vi gerne vil købe og klikket på siden om selskabet. Så er der kun den vigtigste del tilbage, nemlig faktisk at købe den pågældende aktie. Når du klikker på siden om Tesla, vil du se en blå knap med Handle i højre hjørne. Klik på denne, og du vil blive ført til handelssiden hos eToro.

På denne side har du valget mellem at købe og sælge den relevante aktie. I vores tilfælde forsøger vi at købe aktier i Tesla. Vi angiver det beløb, vi ønsker at handle for, og trykker Åbn handel for at aktivere vores køb.

Så hurtigt og nemt er det at investere i aktier hos eToro!

Hvis det er første gang, du investerer i aktier, er det vigtigt at vide, at tidligere resultater ikke er nogen garanti for fremtidige afkast. Der er altid en risiko for tab relateret til finansielle investeringer, og du bør aldrig investere større beløb, end du har råd til at tabe. Det gælder især handler i CFD-handel, hvor mange privatkunder taber penge, når de handler. Disse instrumenter har høj gearing og har derfor en høj risiko for tab.

Trin 4: Byg en stærk portefølje hos eToro

De fleste vil nok sige, at de er glade, når de har købt deres første aktie, men dette er kun det første skridt mod at blive en investor. Som vi nævnte tidligere, er der en høj risiko for tab ved handel med aktier og andre finansielle instrumenter, hvilket gør det vigtigt at diversificere din portefølje. Det betyder med andre ord, at vi køber et udvalg af forskellige aktier, så risikoen for tab fordeles på flere aktier. I vores første eksempel handlede vi Tesla, som er en meget populær aktie på eToro-platformen.

Dette er en bilproducent, hvilket betyder, at den er eksponeret mod forbrugermarkedet og afhængige af at sælge biler til deres kunder. For at diversificere vores portefølje bør vi derfor vælge selskaber, der har andre eksponeringer end bilmarkedet, såsom olie, guld eller vedvarende energi.

Hvis du vil, kan du kopiere andres handler, men med det formål at vise, hvordan du opbygger en stærk portefølje hos eToro, vælger vi at udvælge nogle flere virksomheder. Vi har tidligere nævnt, at eToro tilbyder handel med danske aktier, hvilket betyder, at vi kan hente en favorit på Københavns Fondsbørs. Som et godt modstykke til Tesla vælger vi derfor at tilføje Novo Nordisk til vores portefølje hos eToro. Vi har nu eksponering for både biler (forbrug) og medicinalindustrien, men vi er stadig ikke helt færdige.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Nej, eToro tilbyder gratis handel, da de ikke har nogen kurtage på aktiehandel. Derfor vælger vi at tilføje endnu en virksomhed til vores portefølje. Du bør altid sikre dig, at din portefølje ikke kun består af forskellige virksomheder, men også at disse er opdelt i forskellige regioner, markeder og sektorer. Et godt tilskud kan derfor være en bank som den tyske bank CommerzBank. Hos eToro har du adgang til en række forskellige handelsmarkeder, hvilket betyder, at handel i Tyskland, USA og Danmark kan ske lige nemt .

Nu, hvor du ved, hvordan du kommer i gang, samt hvordan du opbygger en stærk portefølje hos eToro, skal du bare springe ud i det – Kom hurtigt i gang med at investere dine penge.

eToro-kurtage og omkostninger

Når man sammenligner forskellige mæglere med andre, er omkostninger et af de vigtigste punkter. Der er sket meget på markedet her de seneste år, men der er stadig store forskelle i omkostningsniveauet hos de forskellige udbydere. Som vi nævnte tidligere, er det ofte Nordnet og eToro, som de fleste investorer i Danmark vælger imellem.

En hurtig sammenligning her viser, at Nordnet har forskellige omkostningsniveauer baseret på aktiviteter, beløb på kontoen og antallet af handler, du har gennemført den seneste måned. eToro tilbyder på sin side kurtagefri handel på køb af aktier til alle kunder på platformen. Det er med andre ord nemt at se, hvilken platform der foretrækkes, når du sætter dine penge i aktier online.

Investeringsmuligheder hos eToro

Der er ingen tvivl om, at den brede vifte af investeringsmuligheder hos eToro er en af ​​hovedårsagerne til, at denne platform er blevet så populær. De tilbyder instrumenter, der er fremragende, uanset om du vil starte med aktier, eller hvis du allerede aktivt trader. Vi vil se nærmere på, hvad du kan købe hos eToro, samt hvilke eToro-oplevelser vi har haft med platformen.

eToro-erfaringer med aktier

Gennem eToro-platformen kan du handle meget mere, end de fleste netbanker kan tilbyde dig. Som verdens største sociale handelsplatform kan du trade over 1000 forskellige aktier fra mere end 17 børser verden over. Det giver et glimrende grundlag for dig, der ønsker at opbygge en stærk aktieportefølje og mindske risikoen for at miste dine penge.

Handel med ETF’er hos eToro

Hvis du ikke ønsker at handle med individuelle aktier, men foretrækker at have en bredere eksponering mod markedet, kan du vælge ETF’er hos eToro. Det er børsnoterede fonde, der gør det muligt at investere i populære indekser og andre markeder. Mange vælger også at bruge ETF’er til trading, da de ofte har en høj omsætning.

Valutainvestering med eToro

Det største og mest likvide marked, hvor du kan investere penge, er valutamarkedet. Enkelt forklaret er dette markedet for køb og salg af forskellige valutaer på tværs af landegrænser. Her er det vigtigt at have et godt kendskab til, hvordan valutahandel fungerer, så du ikke taber penge. Der kan være små marginer i valutahandel, som kræver større beløb eller gearing. Her er det vigtigt at huske, at gearing også kan betyde, at du taber penge hurtigt på grund af volatilitet.

Køb indekser via eToro-platformen

For langsigtede investorer kan det være ønskeligt at få eksponering mod aktiemarkedet, men ikke at skulle engagere sig i aktiv trading dagligt. Indeksfonde er et godt værktøj i den forbindelse. Disse indebærer ikke så stor risiko som individuelle aktier på grund af den brede spredning. Du kan bruge eToro til at handle med populære investorprogrammer og indeksfonde såsom S&P 500, Dow Jones, Nasdaq 100, Dax 30 og FTSE 100 for at nævne nogle få.

Råvarer hos eToro

Sidst, men ikke mindst, kan du købe råvarer hos eToro. Her kan du vælge, om du vil bruge Copy trading til at kopiere de mest populære profiler på eToro, eller om du vil handle med råvareindekser. Erfarne tradere kan lide at handle olie, guld, sølv, kobber og andre råvarer på grund af høj volatilitet og muligheden for hurtige gevinster. Hvis du skal handle med råvarer i CFD, er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvordan CFD’er fungerer.

eToro-funktioner og brugeroplevelse

Når du trader online, er brugervenlighed meget vigtig, og det er vi gået nærmere ind på i vores eToro-anmeldelse. Nogle af grundene til, at mange er skeptiske over for online-handelsplatforme, er, at de tilbyder en dårlig brugergrænseflade. Heldigvis viser vores eToro-erfaringer, at dette ikke er tilfældet med eToro.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

eToro er derimod en meget brugervenlig platform, der bruger et moderne og overskueligt design. Det gør hjemmesiden lige så nem at bruge, uanset om du er ny investor eller erfaren trader. Andre fordele ved eToro er, at de tilbyder en række instrumenter, der er velegnede til handel. I de næste afsnit vil vi se nærmere på nogle af de funktioner, du bør kende hos eToro.

eToro-indskud og udbetalinger

Vores tidligere eToro-erfaringer har vist, at det er hurtigt og nemt at gennemføre både ind- og udbetalinger med eToro. Virksomheden tilbyder flere forskellige metoder til, hvordan du kan indbetale eller hæve penge fra din konto. Alt du skal gøre er at vælge at indbetale penge eller hæve penge, alt efter hvad du ønsker at gøre.

eToro-indskud

Når du skal indbetale penge med eToro, er det vigtigt at vide, hvilke forskellige metoder de tilbyder. eToro tilbyder en række forskellige indbetalingsmetoder, hvilket betyder, at du kan vælge, hvordan du vil gøre det. Det vigtigste er, at du kender de forskellige indbetalingskrav. Hvis du vælger PayPal eller betalingskort, kan du indbetale så lidt som $50, men hvis du vælger bankoverførsel, vil dette beløb være $500.

eToro-udbetalinger 

En ting, vi især godt kan lide ved eToro, er, at udbetalinger sker det samme ved alle andre metoder end bankoverførsel. I praksis betyder det, at du får pengene på kontoen, så snart du har gennemført din hævning. Vælger du derimod en bankoverførsel, kan det tage op til 2 hverdage. Bemærk: Der er et udbetalingsgebyr på $5 hver gang du foretager en udbetaling. Derfor kan det være en god idé at planlægge dine hævninger for at undgå unødvendige omkostninger.

eToro i Danmark

Selvom eToro er en udenlandsk virksomhed, er det vigtigt at pointere, at dette er en sikker platform for danskere at bruge. Virksomheden har de nødvendige tilladelser til at udbyde sine ydelser i Danmark, udstedt af Finanstilsynet. Det betyder, at eToro overholder strenge vilkår og betingelser i henhold til dansk lovgivning.

En grund til, at mange stiller spørgsmålstegn ved eToro-svindel, er, at de tidligere har fokuseret på CFD-handel, som er meget komplicerede finansielle instrumenter. eToro er ikke en fidus, men mange mennesker taber penge, når de handler med sådanne instrumenter. Dette har dog ændret sig, og eToro tilbyder nu aktier, ETF’er og en række andre, mindre komplicerede instrumenter.

I vores eToro anmeldelse har vi kigget nærmere på, hvad eToro tilbyder, men det er stadig vigtigt at vide, hvad du handler med. Du kan altid tabe penge, hvis du handler med højrisikoinstrumenter, og vi anbefaler, at du aktivt bruger stop loss og benytter instrumenterne hos eToro.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Det er også værd at bemærke, at eToros sociale perspektiv byder på en række unikke muligheder. Du skal blandt andet vide, at eToro tilbyder Copy trading, populært investorprogram og adgang til mere end 17 forskellige børser verden over. Du kan også deltage gratis i eToro-klubben, som er tjenestens eget loyalitetsprogram.

eToro skat Danmark

eToro er en almindelig online mægler, hvilket betyder, at du skal beskatte eventuelle gevinster ligesom hos andre mæglere. I skrivende stund indberetter eToro ikke din portefølje automatisk, hvilket betyder, at du skal bruge selvangivelsen til manuelt at indberette både gevinster og tab. Her er det vigtigt at huske eventuelle tab, da disse er fradragsberettigede.

eToro Finanstilsynet

eToro er en licenseret handelsplatform, der har sin licens på Cypern, men de har også en licens fra Finanstilsynet. Det betyder, at de er en reguleret platform, der har lov til at tilbyde deres tjenester i Danmark.

Er eToro en fidus?

Blandt ofte stillede spørgsmål er der især ét spørgsmål, der ofte dukker op; er eToro en fidus? Det kan vi roligt afvise i vores eToro-anmeldelse. En velkendt grund til, at mange spekulerer i, at eToro er et fupnummer, skyldes ofte, at privatkunder taber penge, når de køber avancerede instrumenter, de ikke kender godt nok. Det betyder ikke, at eToro er en fidus, men derimod at nogle personer har spillet for penge, de ikke har råd til at tabe, eller at de taber penge, når de handler produkter med gearing, uden at have læst vilkårene godt nok. Vores eToro anmeldelse har dækket alle de forskellige muligheder eToro tilbyder, inklusive eToro klubben og muligheden for at handle aktier uden kurtage.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.