generic

Ethereum kurs

Realtidskurser og grafer til analyse

Kryptovaluta har vist sig at være en god investering for mange, men som nybegynder kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Derfor har vi set nærmere på Ethereum-kurser, og hvordan denne populære altcoin har udviklet sig. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Mange nye investorer starter med altcoins som Ethereum, meget fordi de er blevet erklæret mere fremtidsrettede end for eksempel Bitcoin. Vi vil derfor se på, hvordan dette styrker Ethereum-kursen, og hvorfor du bør kende til dette som kryptovaluta-investor. 

Hvad er en Ethereum-kurs?

Inden vi kommer ind på det mere tekniske, er det vigtigt at vide, hvad en Ethereum-kurs egentlig er. Derfor tager vi et lynkursus i, hvordan kryptobørser fungerer, samt hvordan disse kurser fungerer i praksis. 

Ligesom aktier vil Ethereum og andre kryptovalutaer blive handlet på en børs, som i praksis er en enkel handelsplatform for udbud og efterspørgsel. Børsen fungerer som et knudepunkt mellem købere og sælgere og letter handel med disse valutaer. 

Ethereum-kursen er derfor realtidsværdien mellem udbud og efterspørgsel, eller mere enkelt forklaret med det beløb, både køber og sælger kan være fortrolig med. Her kan vi se mange ligheder med aktier – hvor værdiansættelsen af ​​en aktie er den forventede værdi af virksomheden set med investorernes øjne. 

Hvad påvirker kursudviklingen på Ethereum?

Nu hvor vi ved, at Ethereum-kursen er værdiansættelsen af ​​en Ethereum-mønt, er det tid til at se nærmere på, hvad der påvirker denne kurs. Der vil være mange forskellige faktorer, der kan spille ind her, men vi vil forsøge at dække alle de vigtigste. 

Medierne

En af de største påvirkningsfaktorer, når det kommer til Ethereum-kurser, er medierne. Det gælder især negativ omtale af diverse kryptovalutaer, hvilket længe har ført til øget volatilitet i markedet. Det har vi tidligere set flere eksempler på, hvor politikere eller tilsynsmyndigheder er kritiske over for kryptovalutaer. 

Sådan omtale har ofte ført til, at værdier er faldet sammen, men vi har også set, at det modsatte kan ske. Det bedste eksempel, vi har på dette, er DogeCoin, og hvordan denne har givet et enormt afkast. Meget af dette skyldes omtale og indikationer fra Elon Musk gennem hans Twitter-konto. Vi kan derfor roligt sige, at medierne spiller en vigtig rolle for kursudviklingen, men som langsigtet investor er det ikke noget, man aktivt skal følge med i. 

Teknologisk udvikling

Noget, der har gjort Ethereum så interessant, er introduktionen af ​​smarte kontrakter. Ethereum har lavet en række forbedringer, der gør den langt mere omsættelig, brugervenlig og ikke mindst nemmere at mine end storebror bitcoin

Muligheden for at koble smarte kontrakter til Ethereum-blockchainen har dannet grundlaget for et stort udvalg af altcoins, hvilket igen har styrket værdien af ​​Ethereum yderligere. Teamet bag Ethereum arbejder konstant på nye løsninger og lanceringen af ​​Ethereum 2.0 var et godt eksempel på dette. Mange kryptoeksperter forventer, at Ethereum fortsætter sin rejse ind i fremtiden og bliver en vigtig aktør med mulighed for at overtage tronen fra bitcoin.

DeFi

DeFi eller “Decentralized Finance”, som det står, er blevet en vigtig del af Ethereum. Ikke fordi selve kryptovalutaen Ethereum nødvendigvis er knyttet til dette, men fordi teknologien omkring smarte kontrakter har gjort det muligt at bruge kryptovaluta til så mange ting. 

Mange i DeFi-miljøet ønsker at skabe et decentralt finansielt system, som betyder, at man kan overføre aktiver, foretage transaktioner og ikke mindst tilbyde lån, uden at der er behov for tredjeparter som fx banker. 

Formålet med dette er at skabe et gennemsigtigt finansielt system, hvor brugerne selv har kontrol over deres midler. Det har vi allerede set flere gode eksempler på, men denne teknologi er stadig på et tidligt stadie. 

Vi har skrevet en separat guide om DeFi, som du kan finde her

Udbud og efterspørgsel 

Sidst men ikke mindst vil udbud og efterspørgsel påvirke Ethereum-kursen. Som vi nævnte tidligere, handles Ethereum og andre valutaer på kryptobørser, hvilket betyder, at køb og salg foregår døgnet rundt. 

Prisen på en Ethereum er den balancerede værdi, som nogen er villig til at købe og sælge en Ethereum-mønt for. Det betyder, at vi kan se en kraftig bevægelse i prisen, hvis nogen gennemfører en større transaktion. For eksempel, hvis nogen forsøger at sælge en større portefølje af Ethereum, end der er tilgængelige købere, så vil prisen blive presset ned. Tilsvarende vil prisen blive presset opad, hvis der er flere potentielle købere end investorer, der er villige til at sælge deres Ethereum. 

Hvordan vil Ethereum-kursen ændre sig?

Det er svært at forudsige, hvordan kursen på et finansielt instrument vil udvikle sig, men de fleste eksperter ser ud til at være enige om Ethereum. Det skyldes i høj grad den enorme teknologiske udvikling, der foregår med Ethereum-kode. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Denne teknologi har også spillet en vigtig rolle i DeFi, hvilket har fået flere og flere til at knytte sig til Ethereum-blockchains. Oven i dette har vi også set flere gode eksempler på, hvordan Ethereum i modsætning til bitcoin forsøger at gøre sig langt mere miljøvenlig. 

Som de fleste ved i dag, er miningen af ​​kryptovalutaer ikke særlig miljøvenlig. Mining kræver enorme mængder data, som igen kræver enorme mængder strøm. Denne byrde har længe været en af ​​de største udfordringer med især kryptovaluta, men nu ser det ud til, at teknologien også begynder at løsne sig på dette tidspunkt. 

Ethereum gjorde sin mining langt mere effektiv med Ethereum 2.0-opdateringen, men vi har også set gode eksempler på, at altcoins har introduceret staking som den primære mining-metode, hvilket er langt mere miljøvenligt end mining. 

Før vi drager vores endelige konklusion her, er en lille ansvarsfraskrivelse på sin plads. Vi hos Investikon ønsker at tilbyde så opdateret, nyttig og passende information som muligt, men vi vil aldrig tilbyde investeringsrådgivning. Alt indhold på denne hjemmeside er til uddannelsesformål og bør derfor aldrig betragtes som direkte rådgivning til investorer. Gennemfør altid din egen research først, og husk, at der altid er en risiko for tab forbundet med enhver investering. 

Med det sagt – de fleste kryptoeksperter ser ud til at være enige om, at Ethereum er en kryptovaluta for fremtiden. Der er blevet truffet en række rigtige valg, hvor bitcoin er gået galt, og hertil kommer den stigende integration med DeFi. Mange, der aktivt følger kryptomarkedet, deler derfor opfattelsen af, at Ethereum på længere sigt har potentialet til at blive den primære kryptovaluta på markedet. Det kan således være en god eksponering for langsigtede kryptoinvestorer. 

Hvordan analyserer man Ethereum-kursen?

Når du investerer i Ethereum eller andre finansielle instrumenter, er det vigtigt at analysere kursen. Det gør vi for at sikre, at vi ikke køber ind i toppen, men hellere kommer ind på et godt tidspunkt. 

For eksempel vil vi med aktier kigge efter fair value, mens mange kryptoinvestorer foretrækker at købe ‘dippen’ i markedet. Det skyldes, at markedet for kryptovaluta ofte er mere volatilt end aktiemarkedet, så med gode analyser kan du finde de helt rigtige tidspunkter at købe på. 

Omfattende gennemgang af, hvordan man analyserer forskellige kryptovalutaer, falder uden for denne guides indhold, men vi vil se nærmere på nogle praktiske værktøjer, du kan bruge. 

Tradingview

Tradingview er et praktisk onlineværktøj, der giver dig mulighed for at se historik, oprette diagrammer og følge kurset ved hjælp af forskellige måleværktøjer. Dette er et nyttigt værktøj for dig, der beskæftiger dig med aktiv handel med forskellige kryptovalutaer og ønsker gode muligheder for teknisk analyse. 

Firi

Den norske platform Firi tilbyder en forenklet version til dig, der kun ønsker at købe Ethereum, men du finder også en avanceret, dybdegående platform til tradere. Her får du adgang til en række forskellige værktøjer, og du kan nemt kortlægge forskellige Ethereum-kursbevægelser og historik på platformen.

Sammendrag

Der er mange forhold, der kan påvirke Ethereum-kursen, men vi har i denne guide forsøgt at dække de vigtigste. Mange anser Ethereum for at være en af ​​de mest fremtidssikrede og lovende udviklinger på kryptomarkedet, hvilket betyder, at det kan være en god langsigtet investering. Det er dog nødvendigt at sætte sig godt ind i, hvordan kryptovalutaer og markedet fungerer, for der vil altid være en meget høj risiko forbundet med at investere i digitale aktiver. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Vi har også fremhævet nogle gode platforme, der egner sig til analyse af Ethereum-kurser, men her vil meget være op til vores egne præferencer. Er du en langsigtet investor, vil kursudsving være mindre vigtige, men ønsker du aktiv trading i Ethereum eller andre kryptovalutaer, vil disse være nyttige.