generic

Dogecoin-kurs

Realtidskurser og grafer til analyse

Dogecoin er måske den mest anerkendte MeMe-mønt på markedet, og meget af dette skyldes omtale i sociale medier. Derfor kan det være relevant at se nærmere på, hvad der egentlig påvirker Dogecoin-kursen, så potentielle investorer ved, hvad de skal kigge efter i denne kryptovaluta. 

Det er ingen hemmelighed, at Dogecoin blev skabt som en joke, og at der ikke er nogen reel værdi bag denne digitale valuta. Så med det sagt, hvad er det præcis, der påvirker Dogecoin-kursen – og endnu vigtigere, hvorfor fortsætter den med at stige? Det er vigtige punkter, vi vil se nærmere på i vores artikel om Dogecoin-kursen. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Kryptovaluta har vist sig at være en god investering for mange, og Dogecoin er ingen undtagelse. Det seneste år har valutaen givet et afkast på 186 %, hvilket er langt bedre end det, der er opnået på aktiemarkedet eller renteinvesteringer. Det er derfor på tide at se nærmere på, hvad denne kryptovaluta har at byde på, samt hvem den egner sig til som investeringsobjekt. 

Hvis du vil lære mere om at købe Dogecoin, har vi en separat guide om netop dette. 

Hvad er Dogecoin?

Dogecoin er en såkaldt altcoin, der stammer fra Litecoin blockchainen. Kryptovalutaen blev lanceret den 8. december 2013 af den tidligere IBM-ingeniør Billy Markus. Formålet med denne valuta var at skabe en kryptovaluta, der havde mindre bagage end Bitcoin. Duoen bag Dogecoin mente, at Bitcoin ikke appellerede til en række investorer på grund af sin forbindelse til internetkriminalitet, herunder i forbindelse med Silk Road-netværket. 

Resultatet af dette blev Dogecoin, en mønt, der siden er blevet bedst kendt for sit logo med et billede af en Shiba Inu-hund. Elon Musk har også længe været en af ​​de mest profilerede investorer, der har nævnt Dogecoin, og Dogecoin-kurser er ofte blevet påvirket af tweets fra Elon Musks twitterkonto. 

I dag kan du handle Dogecoin/BTC og Dogecoin/LTC på en række børser, men det er på den regulerede kryptobørs Cryptsy, at det meste af handlen foregår. Dogecoin er blevet et sejt token, og er især populært på online-communities som Twitter og Reddit. 

Hvad påvirker kursudviklingen på Dogecoin?

Som vi har nævnt før, er det ofte omtale, der styrer de fleste af Dogecoin-kursen. Der er dog også en række andre faktorer, der kan påvirke, hvordan kursen på Dogecoin udvikler sig, så her har vi samlet nogle af de vigtigste faktorer, du bør kende til som kryptoinvestor. Disse gælder generelt for kryptovalutaer i mange tilfælde, hvilket betyder, at du måske bør vide mere om dette, uanset hvilken mønt du har tænkt dig at købe. 

Medier 

Det, der står for meget af prisudviklingen på kryptomarkedet, er mediedækningen. Det gælder selvfølgelig både op- og nedture, men især negativ prisudvikling skyldes ofte medieomtale. I de fleste tilfælde, hvor dette er relevant, har vi set tilsynsmyndigheder vurdere gyldigheden af ​​forskellige kryptovalutaer, eller restriktioner, der kan pålægges markedet.

Et godt eksempel på dette er, hvordan den thailandske regering for nylig forbød betalinger i Bitcoin i landet. Vi har ikke set noget lignende i Danmark, men myndighederne har ved flere lejligheder været åbne for at overveje mulighederne for at regulere kryptomarkedet. Ligeledes har vi ved flere lejligheder set SKAT oplyse, at de vil følge strengt op på investeringer i kryptovaluta, hvilket kan have en negativ effekt på markedet. 

Teknologi

Kryptovalutamarkedet bevæger sig med lynets hast, og ny teknologi dukker konstant op på markedet. Dette er også en af ​​de faktorer, der kan drive priserne på forskellige kryptovalutaer højere, i høj grad på grund af fremtidige forventninger. Her taler vi gerne om de store blockchains som Ethereum, Solana, Polkadot og lignende, men når disse slår igennem, rammer det ofte også andre mønter. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Vi forventer ingen større teknologiske gennembrud fra Dogecoin i den nærmeste fremtid, men vi har set indikationer på, at Dogecoin-priserne vil stige, når der er generelle nyheder på markedet. Det er derfor vigtigt at kende til denne faktor og dens mulighed for at sende kurserne på mindre relevante mønter op på grund ag gode nyheder. Sidst, men ikke mindst, kan teknologiske gennembrud, der øger tilgængeligheden på markedet, altid have en positiv afsmittende effekt. 

DeFi

Decentraliseret finans er blevet en stadig vigtigere del af kryptomarkedet, og det er på dette område, vi ser den mest spændende mulighed for forskellige mønter i fremtiden. Det gælder især mønter som Ethereum og Polkadot, men en række andre mønter har også taget fart som følge af DeFi-udviklingen.

For dem, der ikke kender til DeFi, er dette en bevægelse, der opstod i kølvandet på finanskrisen. Det var dog først, da Ethereum lancerede smarte kontrakter, at denne bevægelse for alvor begyndte at vokse kraftigt, og i dag er der en række muligheder for DeFi. Du kan blandt andet låne penge, belåne aktiver og overføre ejerskab ved hjælp af tokens og smarte kontrakter. 

Vi forventer, at denne udvikling kun lige er begyndt, så det kan blive en vigtig faktor med et enormt potentiale for fremtiden. Som kryptovaluta-investor bør du derfor være meget opmærksom på den udvikling, der sker indenfor DeFi, og hvilke muligheder det kan give dig og dine investeringer. 

Udbud og efterspørgsel

Sidst men ikke mindst vil udbud og efterspørgsel altid spille en vigtig rolle på kryptomarkedet. De fleste kryptovalutaer handles ligesom aktier, hvilket betyder, at handel påvirker kursen. Enkelt forklaret kan vi sige, at Dogecoin-prisen er balancen mellem udbud og efterspørgsel – og med dette mener vi, at prisen er mødepunktet mellem, hvad nogen er villig til at købe for, og hvad nogen er villig til at sælge for. 

Det er ofte dette princip, der resulterer i voldsomme valutakursudsving på kryptomarkedet, især når en bestemt valuta har opnået positiv omtale. Et godt eksempel på dette er, da Elon Musk nævnte Dogecoin på sin twitterkonto, hvilket førte til, at kryptovalutaens værdi røg i vejret

Hvordan vil kursen på Dogecoin ændre sig?

Det kan være svært at forudsige udviklingen på kryptomarkedet, men Dogecoin ser – ligesom andre valutaer – ud til at have stabiliseret sig noget. Dog ser vi mindre upside på Dogecoin end for eksempel Polkadot og Ethereum, da dette kun er en MeMe-mønt uden noget markant potentiale. Med det sagt – der er generelle muligheder i markedet, der kan trække værdien op i markedet som helhed, men her har vi ingen krystalkugle, så vi vil ikke drage nogen konklusion. Når det er sagt, vil vi gerne minde dig om, at Investikon ikke yder investeringsrådgivning, men kun leverer oplysninger til generelle oplysningsformål. Du skal derfor foretage dine egne vurderinger og huske, at der altid er risiko for at tabe penge ved investering. 

Hvordan analyserer jeg kursen på Dogecoin?

Hvis du overvejer at investere i kryptovaluta, er det vigtigt at finde det rigtige indgangsniveau til din investering. Hvis du tidligere har investeret i aktier, vil du kende p/e og andre multipler, men disse er mindre nyttige, når det kommer til kryptovaluta. Grunden til dette er, at mange kryptovalutaer ikke har underliggende værdier, hvilket kan gøre det svært at udregne multipler på en god måde. 

Det betyder, at vi skal bruge teknisk analyse og andre værktøjer, når vi vil bestemme det bedste tidspunkt at købe en kryptovaluta på. Når det er sagt, er der heldigvis enkle værktøjer, der tilbyder netop det. Vi vil blandt andet bruge analyse af historik og valutakursudvikling til at afgøre, hvornår det er bedst at købe sig ind i en kryptovaluta. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Som vi nævnte tidligere, er der flere gode værktøjer til dette, og vi vil nu se nærmere på nogle af de alternativer, vi mener er bedst. Disse er meget brugervenlige, og kan derfor bruges af både professionelle tradere og nye kryptovaluta-investorer, der ønsker at lave deres egen analyse. 

Tradingview

Det første værktøj, vi ønsker at fremhæve, er Tradingview. Dette er en platform, der tilbyder historik på en række aktier og kryptovalutaer, samt muligheden for at lave dine egne diagrammer og analyser. Du får adgang til forskellige værktøjer til kortlægning, mapping, teknisk analyse med mere, så du kan lave gode analyser af de værktøjer, du ønsker. En af de ting, vi godt kan lide ved denne side, er, at du får adgang til både aktier og kryptovalutaer, hvilket giver dig mulighed for at bruge det samme værktøj til alle dine investeringer. 

Coinbase 

Vi har længe talt positivt om Coinbase handelsplatformen, og det er ikke uden grund. Du får langt mere end blot kurtagefri handel, du får også adgang til en række forskellige analyseværktøjer. Det er dog social trading, der virkelig gør Coinbase så unik. Du kan se, hvad andre synes om en investering, eller følge hvilke valg de mest succesrige investorer træffer, og derefter kopiere dem. 

Sammendrag

Dogecoin og andre kryptovalutainvesteringer kan give enorme afkast, men det er vigtigt at vide, hvordan Dogecoin-kurserne påvirkes undervejs. Derfor har vi set nærmere på nogle af de vigtigste faktorer, samt hvordan disse kan påvirke kursen på din investering. Vi har også kigget nærmere på, hvordan du kan analysere en kryptovaluta som Dogecoin, så du finder det bedste input til din investering.