generic

Coinbase-erfaringer: Stadig et godt valg? Læs vores anmeldelse

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

CoinBase har længe været en af de mest populære muligheder for dig, der ønsker adgang til et betydeligt udvalg af mønter. Platformen tilbyder brugervenlige løsninger til køb, salg og omveksling. Dette har gjort den foretrukket af mange investorer. Så hvor god er denne platform til brug i dag?

Det er præcis, hvad vi skal finde ud af i denne guide! Her har vi kigget nærmere på, hvad Coinbase har at byde på, samt hvad du bør vide, før du tager platformen i brug. Målet med dette er at give dig en omfattende introduktion til en af de mest populære platforme til handel med kryptovalutaer. 

Klar til at finde ud af mere om Coinbase? Så er du kommet til det rigtige sted!

Om Coinbase

Coinbase blev oprindeligt udviklet som en platform til at sende og modtage Bitcoin. Virksomheden er dog vokset hurtigt til at håndtere mere end 100 forskellige kryptovalutaer. Virksomheden blev først etableret i 2012, men har i dag aktiviteter i mere end 100 forskellige lande. 

Som en af de mest robuste kryptovalutamarkedspladser kan Coinbase prale af mere end $309 milliarder i kvartalsvis omsætning på platformen. De støtter også 13.000 forskellige finansielle institutioner ved hjælp af deres platform. 

I dag tilbyder Coinbase-universet to forskellige handelsplatforme, samt en cryptocurrency-tegnebog. I praksis betyder det, at du finder alt, hvad du skal bruge for at investere i kryptovaluta hos Coinbase. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Fordele ved CoinBase

Ulemper ved CoinBase

Brugeroplevelse

Som vi har allerede nævnt, tilbyder Coinbase to forskellige platforme, henholdsvis Coinbase og Coinbase Pro. Begge giver dig mulighed for at købe, sælge og handle kryptovalutaer, men de har lidt forskellige funktioner. Vi vil derfor se på begge dele som en del af denne anmeldelse.

Coinbase 

Basic-udgaverne af Coinbase er en brugervenlig og enkel platform for alle, der ønsker at prøve sig frem med kryptovaluta. Dette er tilgængeligt gennem en browser eller applikation, og kan give et indtryk, der ligner det, du får fra en onlinemægler. 

Du kan vælge, om du vil knytte en bankkonto til din profil, eller om du vil overføre et bestemt beløb for at handle for. Hvis du skal deltage i aktiv trading, er det værd at bemærke, at Coinbase Basic ofte kan føre til unødvendigt høje gebyrer. 

Coinbase Pro

Selvom Coinbase Pro lyder som et mere avanceret værktøj forbeholdt de mest erfarne, kan alle bruge denne platform. Den store forskel fra basisudgaven er, at du kan gennemføre flere typer handel, og at limit- og stopordrer er tilgængelige. Du vil også opnå lavere gebyrer, hvis du bruger Pro-platformen. 

Tilgængeligt udvalg

Coinbase har længe været kendt for at tilbyde et stort udvalg af kryptovaluta-mønter, og i dag kan du handle mere end 100 forskellige på platformen. Når det er sagt, satser de gerne på de mest populære – hvilket kan betyde, at du ikke finder de mindste altcoins i deres udvalg. For at give en forsmag på, hvad du kan finde hos Coinbase, har vi listet nogle af de mest populære nedenfor:

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Sikkerhed

Når det kommer til sikkerhed, kan Coinbase pege på brancheførende sikkerhed . Dette har til formål at beskytte kunders indskud og kryptovalutaer mod uautoriserede personer. Nu er der dog altid en risiko forbundet med kryptovaluta, så vi anbefaler, at du selv har gode rutiner for, hvordan du beskytter dine digitale aktiver. 

En af de tiltag, Coinbase har implementeret, er, at de holder 98% af indbetalingerne offline. Derudover bruger platformen bankstandardkryptering og omfattende sikkerhedsprotokoller på sin hjemmeside. De har også et standardkrav om, at alle profiler skal bruge to-faktor-autentificering, så uautoriserede personer ikke kan få adgang til din konto med blot en stjålet adgangskode. 

Desværre er der stadig tusindvis af tilfælde, hvor Coinbase-brugere har oplevet, at deres værdier er blevet stjålet. Derfor er det vigtigt, at du bruger unikke adgangskoder på dine profiler, samt at du beskytter din mail og telefon. 

Kundeservice

På trods af at de har en meget brugervenlig platform, er det næsten umuligt at komme i kontakt med en person hos Coinbase. De bruger en omfattende gør-det-selv-sektion, samt skriftlige forespørgsler. Det betyder, at du kan sende en e-mail, automatisk telefon eller chatbot. 

Vi prøvede alle tilgængelige løsninger for at komme i kontakt med en rigtig person, men måtte til sidst opgive forsøget. Du bør derfor overveje Coinbase som en selvbetjeningsløsning, hvor du selv skal finde ud af det meste. Et hurtigt kig på deres Trustpilot-profil har også vist, at manglen på kundeservice er det, de fleste kunder anser som problematisk. 

Sådan åbner du en Coinbase-konto

Hvis du skal åbne en Coinbase-konto, minder denne proces om at åbne en bankkonto. Du skal være forpligtet til at oplyse personlige kontaktoplysninger, personnummer og billede af et gyldigt ID-kort, hvis du ønsker en fuldt verificeret konto. Selvom kryptovaluta i teorien er anonym, kan dette være et godt eksempel på, hvordan virksomheder indsamler persondata. 

Virksomheden har selv sagt, at dette er i overensstemmelse med gældende krav om KYC-processer fra regulerende myndigheder. Det er dog også værd at bemærke, at der er tale om oplysninger, der indsamles til skatte- og aktivitetsindberetning til tilsynsmyndigheder. 

Konklusion

Coinbase er en meget brugervenlig platform, der tilbyder handel med mere end 100 forskellige mønter. Når det er sagt, kommer den lidt til kort sammenlignet med andre store platforme på markedet. De tilbyder blandt andet en meget dårligt kundeservice og et meget begrænset udvalg af altcoins. Ønsker du derimod en simpel platform til handel i de mest populære valutaer, så vil Coinbase være et glimrende udgangspunkt. 

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.