generic

Bitcoin-kurs

Kurser i realtid og grafer til analyse

En vigtig del af at være investor er at vide, hvad der kan påvirke kursen på vores investeringer. Dette gælder, uanset om vi investerer i digitale værdier som kryptovalutaer og NFT’er eller i aktier og fonde. Det kan dog være nemmere at vide, hvad der påvirker en bestemt virksomhed end for eksempel Bitcoin. I denne artikel vil vi derfor se nærmere på, hvad der påvirker verdens største kryptovaluta, og hvad du bør vide som kryptovaluta-investor. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Kryptovalutamarkedet er kendt for at være særligt volatilt, hvilket også påvirker kursen på Bitcoin. Når det er sagt, kan en sådan volatilitet byde på både muligheder og udfordringer, så her er det vigtigt at have et godt kendskab til, hvad du investerer i. Det gælder især Bitcoin, som bliver en stadig mere populær investering.  

Hvad påvirker kursudviklingen på Bitcoin?

Som vi nævnte tidligere, kan der være en række faktorer, der påvirker, hvordan kursen på Bitcoin udvikler sig i løbet af året. Vi vil derfor se nærmere på nogle af de mest almindelige årsager til, at kursen går op eller ned. Når det er sagt, er kryptovaluta stadig et relativt nyt investeringsområde, så uforudsete faktorer kan også påvirke kursen løbende. 

Medier

En faktor, der ofte får skylden for kraftige udsving i prisen, er medier. Dette gælder især omtale af førende investorer eller institutioner relateret til kryptovalutamarkedet. Det er dog ofte negative nyheder, der påvirker mest, og så taler vi ofte om udtalelser fra tilsynsmyndigheder, politikere og lignende. Desværre har der også været flere negative problemer relateret til Bitcoin og andre kryptovalutaer, som igen har ført til kraftige valutakurskollaps. 

Her taler vi gerne om sager som The Silk Road-sagen, brugen af ​​Bitcoin til kriminelle formål og kryptobørser, der er udsat for hacking. For dig som investor er det vigtigste at vide, at disse udsving som regel er kortvarige, og mange af dem giver faktisk gode muligheder for at øge din eksponering med rabat. Når det er sagt, vil vi gerne påpege, at Investikon aldrig yder direkte investeringsrådgivning. Vi vil gerne tilbyde en informativ hjemmeside til dig, der gerne vil investere bedre, men du skal selv foretage de nødvendige analyser – og husk, at der altid er en risiko forbundet med investeringer. I værste fald kan du tabe hele indsatsen, hvis der kommer en kraftig korrektion. Invester derfor aldrig mere, end du har råd til at tabe. 

Udbud og efterspørgsel

Selvom kryptomarkedet er et decentraliseret, dereguleret marked, fungerer det stadig på samme måde som aktiemarkedet og andre finansielle markeder. Så vi taler vi om ren handel, men at værdiansættelsen af ​​aktiver er baseret på udbud og efterspørgsel. Prisen vi finder på en kryptobørs er nemlig punktet mellem, hvad en investor er villig til at sælge for, og hvad en anden investor er villig til at købe for. Det er også denne model, der får prisen til at svinge op og ned. 

Hvis der er mange, der ønsker at sælge, mens der ikke er tilstrækkelig efterspørgsel, vil det resultere i en priskorrektion i negativ retning. På samme måde vil stærk efterspørgsel, men ikke et tilstrækkeligt antal sælgere, få prisen til at stige. For en langsigtet investor vil en sådan volatilitet sjældent have meget at sige, men den danner grundlaget for kortsigtede tradere. 

Regulering

Selvom Bitcoin dukkede op allerede i 2009, betragtes kryptovaluta stadig som et relativt nyt fænomen for mange. Det er også et dereguleret marked, hvilket betyder, at ingen myndigheder eller tilsynsmyndigheder fører tilsyn med markedet endnu. Netop denne faktor er meget vigtig at kende til for potentielle kryptovaluta-investorer. Flere myndigheder (bl.a. dansk) har udtalt, at de vil se nærmere på, hvordan man kan regulere brugen af ​​kryptovaluta.

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

I USA er der høringer i Kongressen om, hvad myndighederne skal gøre med kryptovalutamarkedet, mens myndighederne i Danmark hidtil har været meget mere tilbageholdende. Regeringen har ganske vist sagt, at man overvejer forskellige muligheder, men indtil videre er der ikke fremlagt noget mere konkret.

For nylig dukkede der også en negativ faktor op i, at de thailandske myndigheder valgte at forbyde brugen af ​​Bitcoin til betalinger. Argumentet for dette var, at myndighederne ikke kunne kontrollere værdier, men dette viser også, hvor sårbart et decentralt system er. 

Teknologisk udvikling

Sidst, men ikke mindst, har den teknologiske udvikling drevet kursen op inden for blockchains i en årrække. Som vi nævnte tidligere dukkede Bitcoin op som den første kryptovaluta i 2009, men det er i de senere år, at der virkelig er sket en udvikling på området. Et godt eksempel på dette er introduktionen af ​​smarte kontrakter på Ethereum blockchain, som blev drivkraften bag den DeFi-bevægelse, vi kender i dag. 

Muligheden for at koble kontrakter og tokens til forskellige blockchains er noget, der har gjort det muligt at bruge teknologien til udstedelse af lån, ejerskabsverifikation og lignende. Der arbejdes også på muligheder for at bruge tokens som en form for ID, men her er projekterne endnu kun på et teststadium. 

Hvordan vil kursen på Bitcoin ændre sig?

Uden en krystalkugle kan det være svært at forudsige, hvor prisen på Bitcoin vil bevæge sig hen fremover, og her vil vi ikke forsøge at komme med nogen anbefalinger. Hvad vi dog kan sige er, at Bitcoin og andre kryptovalutaer har en række positive faktorer for sig. Flere og flere institutionelle investorer opdaterer deres mandat, så de kan investere i digitale værdier, hvilket øger accepten af ​​markedet som helhed. 

Der har også været en diskussion, hvor Bitcoin omtales som en bedre egnet inflationsbeskyttelse end guld, så her er der mange spændende muligheder for fremtiden. Dette styrker teorien om, at kryptomarkedet kan fortsætte med at vokse som følge af, at teknologiske gennembrud og accept styrkes yderligere. Det er dog vigtigt at huske, at individuelle kryptovalutaer er lige så individuelle som aktier, så her er det vigtigt at foretage grundige analyser af hver enkelt valuta, du overvejer at investere i. 

Hvad bør du tænke over, inden du køber Bitcoin?

For nye investorer kan det være svært at vide, hvordan man køber Bitcoin, men vi har samlet nogle vigtige punkter, som kan hjælpe dig godt på vej. Husk, at kryptovaluta ligesom andre investeringer har sine fordele og ulemper, så her skal du først overveje din egen investeringsstrategi. Her handler det om at vurdere, hvordan kryptovaluta passer ind i din portefølje, samt hvilke valutaer der passer bedst til dit formål. 

Hvordan analyserer man kursen på Bitcoin?

Da der ikke er nogen underliggende værdier i Bitcoin, kan det være svært at analysere en bitcoin-kurs ved hjælp af traditionelle formler. Derfor er det vigtigt med god adgang til historik og teknisk analyse, så vi ser nærmere på nogle værktøjer, du bør kende. Disse vil gøre det lettere at følge kursudviklingen, samt kortlægge de niveauer, hvor Bitcoin vurderes at finde støtte. 

Det første værktøj, vi kan anbefale, er TradingView. Dette er et værktøj til teknisk analyse og charting, der fungerer godt på både aktier og kryptovalutaer. Her får du adgang til kurser, kan lave dine egne grafer eller opsætte alarmer på forskellige kursusniveauer. Dette kan især være nyttigt for dig, der er engageret i aktiv trading, men kan også komme til nytte for dig, der forsøger at finde et entrypoint til en kryptovaluta. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Vi vil også fremhæve Coinbase, som gennem sin handelsplatform tilbyder en række analytiske værktøjer helt gratis. Platformen er velegnet til både aktier og kryptovalutaer, så dette kan hurtigt blive din one-stop-shop for investeringer.

Sammenfatning

Der er meget, der kan påvirke kursen på bitcoin, men i denne artikel har vi forsøgt at se nærmere på de vigtigste faktorer. Formålet med dette er at give en bedre forståelse af, hvordan markedet fungerer, samt hvad du som investor bør vide. Vi har også kigget på nogle værktøjer, der kan være nyttige til analyse, så du nemmere kan følge med i dine bitcoin-investeringer og udviklingen.