generic

Bedste kryptobørs: Top 5 børser for Danmark (2023)

Bemærk: Køb af bitcoin og andre kryptovalutaer er ikke reguleret i de fleste EU-lande (inklusive Storbritannien og Danmark). På grund af dette har du ingen EU-investorbeskyttelse, og du risikerer også at miste din kapital. Al handel foregår på eget ansvar, og vi yder ikke økonomisk rådgivning. Du bør altid foretage din egen research.

Det kan være svært at finde den bedste kryptobørs i Danmark, da der er et stort udvalg af platforme med forskellige funktioner. Den bedste kryptoplatform afhænger helt af dine individuelle behov, samt hvor godt platformen dækker vigtige kriterier såsom sikkerhed og konkurrencedygtige gebyrer.

Her i vores store guide går vi i dybden med alt, hvad du skal vide for at vælge den rigtige handelsplatform og den bedste kryptobørs for dig. Vi vil også se nærmere på de for tiden mest populære kryptobørser i Danmark.

Sammenligning af de mest populære og bedste kryptobørser

Her har vi valgt at skelne mellem den bedste kryptobørs i Danmark og de bedste nordiske kryptobørser. Det betyder, at vi først sammenligner de bedste internationale kryptobørser, der er tilgængelige for danske brugere. Så får du et overblik over populære nordiske handelsplatforme for kryptovaluta.

Kort sagt bør du overveje følgende for at finde den bedste kryptobørs:

Mest populære kryptobørser i Danmark

#1 Coinbase

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Hvad vi synes om ved Coinbase

Coinbase er en alt-i-en-platform, der tilbyder en række tjenester og produkter som kryptohandel, kryptobørs og krypto-wallet. Coinbase tilbyder avancerede funktioner til erfarne mæglere, samtidig med at de er meget brugervenlige for begyndere. Priserne er højere end mange andre internationale platforme. Til gengæld har du et stort udvalg af kryptovalutaer og -produkter. Dette er til gavn for aktive tradere, der ønsker så mange tjenester som muligt på en platform. Sikkerheden er også meget høj med alle licenser til lovlig drift i USA.

Fordele

 • star iconBrugervenlig
 • star iconHøj sikkerhed
 • star iconBred vifte af produkter, kryptovalutaer og tjenester
 • star iconLicenseret og børsnoteret i USA

Ulemper

 • star iconValutagebyr
 • star iconHøje priser

Coinbase er en alt-i-en platform med brugervenlige løsninger til både nye tradere og professionelle brugere. De tilbyder en bred vifte af kryptovalutaer, produkter og tjenester. Coinbase er en af ​​de bedste kryptobørser i Danmark og på verdensplan, takket være et stort og spændende udvalg af produkter.

Coinbase har højere gebyrer end mange andre internationale platforme. Der er dog mange brugere, der mener, at Coinbase er den bedste kryptoplatform for dem, takket være det brede udvalg af tjenester og den høje sikkerhed.

Det er gratis at foretage en indbetaling, men du skal betale et hævegebyr for at dække omkostninger forbundet med pengeoverførsler. Du betaler også en vis procentdel, når du køber og sælger kryptovaluta.

#2 Binance

logo

Bedst i forhold til udvalg og gebyrer

star icon star icon star icon star icon star icon

4.3/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.1%/0.1% (Maker/taker)

Udvalg: 500+ mønter

Prøv Binance

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Hvad vi synes om ved Binance

Binance er en alt-i-en-platform med decentraliseret kryptobørs, der tilbyder et stort udvalg af tjenester og kryptovalutaer. Tjenesterne omfatter bland andet oplæring, mæglertjenester, krypto-wallet og smartphone-apps. Dermed kan du købe kryptovaluta og overføre midlerne direkte til din Binance wallet. Samtidig er gebyrerne konkurrencedygtige sammenlignet med andre internationale kryptobørser. Platformen er nem at navigere i, så både nye og erfarne tradere kommer hurtigt i gang. Begyndere kan starte med at bruge den grundlæggende version, mens avancerede kan få adgang til avancerede funktioner ved hjælp af den avancerede version.

Fordele

 • star iconStort udvalf af produkter, kryptovalutaer og tjenester
 • star iconKøb kryptovaluta med kreditkort
 • star iconRimelige gebyrer
 • star iconHøj sikkerhed

Ulemper

 • star iconValutagebyr
 • star iconTil tider langsom kundeservice

Binance har et stort handelsvolumen og et enormt produktsortiment, hvilket gør dette til en af ​​de bedste kryptoplatforme for aktive tradere. Platformen har også DEX og eget P2P-netværk, altså et netværk for brugere, der ønsker at købe og sælge kryptovalutaer direkte med hinanden.

Binance har ret lave gebyrer. Du skal betale en vis procentdel, når du køber og sælger kryptovaluta. Den nøjagtige pris kan variere, men den er stadig meget konkurrencedygtig. Jo mere du køber, jo lavere gebyr. Du skal også betale et hævegebyr.

Andre populære kryptobørser i Danmark

Der er også andre aktører, som bestemt bør nævnes, når vi taler om den bedste kryptobørs i Danmark. Disse kryptoplatforme tilbyder specialiserede tjenester og funktioner, der gør dem yderst relevante for erfarne tradere.

Mest populære nordiske kryptobørser

Firi: Firi er en norsk kryptobørs, der har specialiseret sig i at tilbyde tjenester, der er tilpasset det nordiske marked. Dette er en af ​​de mest populære og bedste norske kryptobørser med over 130.000 brugere. Du kan registrere dig med Nem-ID eller Vipps, og du får adgang til værktøjer, der forenkler din selvangivelse.

Firi tilbyder dog meget få tradingspar, hvilket betyder, at mange aktive handlende foretrækker større, udenlandske kryptobørser. Nordiske kryptobørser som Firi er dog bedst for brugere, der værdsætter nordisk tilpassede funktioner og egenskaber.

Kaupang Krypto og NBX bør også fremhæves, når vi taler om de bedste nordiske kryptobørser. Ligesom Firi tilbyder de høj sikkerhed, nordisk tilpasning og funktioner, der passer til både nye og erfarne tradere.

Hvilke typer handelsplatforme for kryptovaluta findes der?

En kryptobørs er en online handelsplatform, der giver dig mulighed for at købe og sælge kryptovalutaer som Bitcoin, Dogecoin og Etherum. Det mest praktiske og sikreste for de fleste er at bruge kryptobørser med mæglertjenester, især for begyndere. Der findes dog også handelsplatforme for dig, der ønsker at handle direkte med andre brugere.

1) Centraliserede handelsplatforme for kryptovaluta: Det er børser, hvor du bruger en tredjepart til handel med kryptovaluta. Platformene kræver normalt, at du tilmelder dig, før de giver dig mulighed for at begynde at trade på deres side. 

Handelsplatforme som disse tilbyder mæglertjenester til begyndere. Professionelle tradere og virksomheder vælger ofte også centraliserede handelsplatforme på grund af nyttige og praktiske trading-funktioner.

2) Decentraliserede handelsplatforme for kryptovaluta (DEX): Handelsplatforme, der er kontrolleret af brugere i stedet for en virksomhed. Disse platforme tillader peer-to-peer-transaktioner mellem brugere (P2P-netværk).

Det er vigtigt at bemærke, at mange populære kryptobørser tilbyder en blanding af mæglertjenester, DEX- og P2P-netværk.

Hvad er bedst: kryptobørser med eller uden en mægler?

Mange er usikre på, om en kryptobørs med eller uden en mægler er bedst. Hvis du bruger mæglertjenester til at købe Bitcoin og kryptovaluta, betyder det, at du bruger en tredjepart til at trade. Det betyder så, at selve kryptobørsen kan fungere som mægler. 

Hvis du ikke skal bruge en mægler til at købe og sælge kryptovalutaer, bør du overveje DEX’er, P2P-platforme og lignende for at kunne trade direkte med andre brugere. Binance er også et godt eksempel på en kryptobørs, der giver dig mulighed for at fravælge mæglere ved at tilbyde P2P-netværk. Brugerne aftaler selv pris og betalingsmetoder ved at forhandle. 

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Du skal dog være opmærksom på, at risikoen for at blive snydt er højere, når du trader direkte med andre, og du har desuden mindre privatlivsbeskyttelse. Mæglerydelser er derfor en god og sikker løsning, der passer til de fleste, især begyndere.

Hvordan ved du, at en kryptobørs er sikker?

Kryptovaluta vokser i popularitet, og der er masser af historier om mennesker, der har tjent gode penge. Desværre har dette også ført til en brat stigning i kryptosvindel i form af falske kryptobørser. Det er meget vigtigt, at du tager dig tid til at undersøge de handelsplatforme, du vil benytte, før du registrerer dig. 

Mange nye brugere vælger derfor ofte en nordisk kryptobørs, der er registreret hos Finanstilsynet eller reguleret af andre pålidelige instanser. Vi anbefaler derfor, at du undersøger, hvor kryptobørsen er licenseret og reguleret.

Det er også vigtigt at sikre, at værdierne er sikre på kryptobørsen uden risiko for at blive stjålet. Du finder mange gode forslag til pålidelige kryptobørser her i denne artikel og andre steder på vores hjemmeside. Derudover er der flere kriterier, der siger noget om, hvor pålidelig en kryptovaluta-børs er, som vi nu skal se nærmere på.

ID-tjek og verifikation af brugere

Det er vigtigt, at kryptobørsen har strenge rutiner for at forhindre, at nogen forfalsker din identitet for at stjæle dine penge. Undersøg derfor, hvordan de verificerer identitet, for eksempel ved hævning af værdier. Tag også et kig på, hvilke betalingsløsninger der tilbydes. Disse skal være pålidelige med høj sikkerhed.

Opbevaring af værdier og sikkerhed

Dine værdier skal være adskilt fra virksomhedens værdier. Derudover bør platformen løbende tjekke, at de har tilstrækkelig kapital, hvilket er vigtigt for at forhindre konkurs. Alle regulerede kryptobørser er også forpligtet til at indføre foranstaltninger mod hvidvaskning af penge.

Licenserede og regulerede kryptobørser

Vi anbefaler, at du vælger kryptobørser, der er regulerede og licenserede. Her på vores hjemmeside finder du kun pålidelige kryptobørser, men du bør foretage din egen research, hvis du vælger andre aktører. Licenser sikrer blandt andet, at kryptobørsen ikke bruger dine midler til egen nytteværdi, for eksempel hvis virksomheden går konkurs. I så fald får du dine værdier tilbage.

Er en nordisk kryptobørs bedre end (andre) udenlandske?

Der er mange nye kryptotradere, der er nysgerrige efter at vide, om en nordisk kryptobørs er bedre end andre udenlandske. At starte med en nordisk kryptobørs er på mange måder nemmere for dig, der er ny eller knap så aktiv, da værktøjerne er tilpasset det nordiske marked.

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Dette betyder ikke nødvendigvis, at nordiske kryptoplatforme er det bedste valg for dig. Coinbase er et godt eksempel på en udenlandsk kryptobørs, der er velegnet til internationale brugere.

Sammenlign nordisk kryptobørs med udenlandsk kryptobørs

Ligesom det er vigtigt at sammenligne kryptobørser generelt med dine behov, skal du overveje en nordisk kryptobørs vs. udenlandsk kryptobørs ud fra dine behov. Der er nogle typiske funktioner, der gentages for nordiske kryptoplatforme. 

For eksempel slipper du for valutagebyrer, når du bruger nordiske kryptoplatforme. Du har også mange værktøjer, der passer til nordiske banker og skattesystemer. Udenlandske kryptobørser har på den anden side ofte fordele, som mange erfarne tradere sætter pris på, såsom konkurrencedygtige gebyrer, muligheden for gearing, en bred vifte af tjenester og andre avancerede funktioner. 

Du har også mulighed for at finde højt specialiserede platforme, når du samtidig overvejer internationale alternativer.

Typiske fordele ved nordisk kryptobørs

Typiske fordele ved udenlandske kryptobørser

Så hvad er virkelig bedst: nordisk kryptobørs eller udenlandsk?

En nordisk kryptobørs er et godt og sikkert valg, der passer til de fleste. De er særligt velegnede til dig, der finder det betryggende, at børsen er underlagt Finanstilsynet, og ønsker værktøjer, der passer til det nordiske marked. Hvis du ønsker at være mere aktiv, eller du er en erfaren trader, så foretrækker du måske udenlandske kryptobørser.

I sidste ende bør du afveje dine egne behov. Indtil videre har vi givet dig mange gode tips til populære handelsplatforme til kryptobørser både i Danmark og internationalt. Vi anbefaler, at du bruger lidt tid på at vurdere dine behov, inden du træffer en beslutning.

Hvilke gebyrer skal du betale på kryptobørser?

Gebyrer er umulige at undgå, og samtidig er de et af de vigtigste kriterier for mange kryptotradere. Hvis du skal trade på kryptobørser, så skal du betale en form for gebyr. Nogle kryptoplatforme kræver et gebyr i form af spread, altså prisforskellen mellem køb og salg. Andre kræver et administrationsgebyr.

Jo mere aktiv du er, des vigtigere bliver prisen. Hvis du for eksempel handler meget, bør du lægge vægt på en kryptobørs med lave handelsgebyrer. Ellers kan gebyrerne hurtigt løbe op til ret store summer, og du får dermed mindre værdi for pengene. Det er dog vigtigt at overveje dine behov. Måske har kryptobørsen andre funktioner og tjenester, der er så vigtige for dig, at du er villig til at betale mere i gebyrer?

Hvis du derimod foretrækker at købe sjældent og lade kryptovalutaen være, så kan gebyrer være mindre vigtige for dig. Du bør stadig tjekke op på inaktivitetsgebyrer, daglige gebyrer og hævegebyrer for at undgå ubehagelige overraskelser i det lange løb. Igen er det dine individuelle behov, der er afgørende.

Indbetalingsgebyr

Dette er et meget sjældent gebyr, men det forekommer. Indbetalingsgebyr betyder, at du skal betale et bestemt beløb, hver gang du indsætter penge på din konto. Beløbet kan enten være en vis procentdel af indskuddet eller et fast beløb. Hvis du vil handle på en kryptobørs med et indskudsgebyr, bør du tænke dig om. Der er faktisk mange gode kryptobørser uden dette gebyr.

Gebyr per handel / spredning (spread)

Gebyr per handel er et af de mest almindelige gebyrer, du skal betale på kryptobørser. Du skal ofte betale spread ved fx CDF-trading. Gebyret er forskellen mellem købsprisen og salgsprisen, men kan variere alt efter kryptovaluta og markedsbevægelser. Som udgangspunkt er gebyret kun et par procent af investeringsbeløbet. De fleste af de kryptobørser, som vi anbefaler, har dette gebyr.

Hævegebyr

Hævegebyret er også et typisk gebyr, som du generelt ikke slipper for. Som regel skal du betale et givet beløb for at overføre penge til din personlige konto. Tænk derfor over, hvor ofte du vil overføre, og sammenlign prisen på tværs af aktuelle muligheder for at finde den bedste kryptobørs til dig.

Kurtage / administrationsgebyr

Kurtage kaldes også administrationsgebyr. Dette gebyr går til din mægler, når du køber eller sælger Bitcoin og andre kryptovalutaer. Beløbet varierer på de forskellige kryptobørser, og beløbet kan hurtigt blive ret højt for dem, der trader meget aktivt.

Inaktivitetsgebyr

Det er almindeligt, at kryptobørser opkræver et vist beløb af dig, hvis du ikke logger på regelmæssigt. Dette er noget, du bør huske på, hvis du kun ønsker at købe kryptovaluta en gang imellem. Den bedste kryptobørs for dig vil så være en platform, der giver dig god tid mellem hver gang, du skal logge ind.

Daglige gebyrer

Daglige gebyrer er endnu et gebyr, der er relevant for dig, der ønsker at beholde den kryptovaluta, du køber, over en længere periode. Det betyder, at kryptobørsen kan begynde at trække et givet beløb fra den valuta, du ejer efter en given periode.

Sådan køber du Bitcoin og kryptovaluta på de bedste kryptobørser

Nu hvor du har fået et grundigt indblik i, hvad de bedste kryptobørser i Danmark er, og hvad du bør prioritere, er du klar til at købe Bitcoin og andre kryptovalutaer. Heldigvis er det nemt at komme i gang. Her får du en kort trin-for-trin beskrivelse. For yderligere vejledning kan du læse vores guide til køb af kryptovaluta her.

 logo

Bedst for dem, der ønsker alt-i-en

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Udvalg: 50+ mønter

Prøv Coinbase

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Kom godt i gang med kryptovaluta trin-for-trin

Trin 1: Vælg en kryptobørs, der matcher dine behov

Brug oplysningerne i denne guide til at vælge den bedste kryptobørs for dig. Vælg gerne en platform, som du kan ”vokse med”, hvis du vil bruge meget tid på kryptovaluta og trading. En anden mulighed er at registrere dig på to eller flere kryptobørser, hvis du har meget forskellige behov.

Trin 2: Registrer en ny konto

Vi anbefaler kun kryptobørser, der er enkle og sikre at registrere sig på. Uanset hvilken du vælger, vil du modtage klare instruktioner om, hvordan du opretter en konto. Husk, at ID-tjek og verifikation er en vigtig og nødvendig del af forebyggelsen af ​​hacking og tyveri af værdier.

Trin 3: Køb Bitcoin og andre kryptovalutaer

Nu kan du begynde at købe Bitcoin og andre kryptovalutaer. Hvis du er ny, anbefaler vi, at du laver yderligere research, inden du begynder at trade. Du finder masser af god information her på vores hjemmeside. Mange af de kryptoplatforme, vi anbefaler, tilbyder også oplæring til dig, der er ny.

Sammendrag: Sådan vælger du den bedste kryptobørs i Danmark til at købe Bitcoin og kryptovaluta

Her i denne artikel har du modtaget mange gode tips til de mest populære og bedste kryptobørser i Danmark, hvad enten det er de bedste nordiske kryptobørser, eller de bedste kryptoplatforme der er tilgængelige her i landet. Vi kan dog ikke sige, at den ene af dem nødvendigvis er bedre end den anden, fordi du selv skal overveje dine egne behov. 

Begyndere har for eksempel helt andre behov end dem med lang erfaring. På samme måde har professionelle tradere andre behov end private. Brug derfor noget tid på at lære de forskellige muligheder at kende, så du kan finde den bedste handelsplatform / kryptobørs for dig. Held og lykke!

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.