generic

Bedste investeringsplatform: Stor test og sammenligning af platforme (2023)

Efterspørgslen efter aktier er steget enormt de seneste år, og flere hundrede tusinder danskere ejer i dag aktier på Københavns Fondsbørs. Dette har også ført til, at antallet af investeringsplatforme, der tilbyder aktiehandel, er steget i takt med efterspørgslen. Det er dog vigtigt at bemærke, at betingelserne langt fra er de samme på alle investeringsplatforme, hvilket kan gøre det svært at vælge. 

Vi har derfor kigget nærmere på markedet og nået frem til de bedste investeringsplatforme for investorer i Danmark. Her har vi taget højde for omkostninger, udvalg og brugervenlighed, når vi har testet forskellige platforme. Resultaterne af disse undersøgelser kan findes i vores opdaterede oversigt over de bedste investeringsplatforme i Danmark i 2023. 

Vil du købe aktier online eller bare se, om græsset rent faktisk er grønnere på den anden side? Læs videre for at finde den bedste investeringsplatform i dag. 

Bedste investeringsplatforme i Danmark oversigt 2023

eToro – Brugervenlig investeringsplatforme med et stort udvalg og lav kurtage på aktier

eToro er en veletableret investeringsplatform, der længe har været populær blandt investorer i Danmark. Den tilbyder ikke kun et utroligt godt udvalg af aktier, men har også blandt de laveste omkostninger ved at bruge platformen. Her kan du handle kurtagefrit i en række udvalgte instrumenter, hvilket gør det muligt at investere mere af din opsparing i aktier uden unødige omkostninger. eToro tilbyder også en række værktøjer på platformen, der gør det muligt at følge med i, hvad profilerede investorer laver, få adgang til analyser og meget mere. 

Capital – CFD-platform for dig, der ønsker at trade med teknisk analyse

For dem, der ønsker at trade mere aktivt, er CFD’er ofte et godt alternativ. Det er her, Capital kommer ind som en fremragende platform, hvor du får adgang til et betydeligt udvalg af aktier, råvarer, kryptovaluta og meget mere. De har en innovativ og brugervenlig applikation, samt en online handelsplatform for dem, der foretrækker dette. Du vil også finde en række nyttige oplysninger relateret til teknisk analyse og højfrekvent trading. Sørg for at sætte dig godt ind i CFD-handel, før du bruger tjenesten. 

Skilling – Prisvenlig CFD-platform med et stort udvalg af instrumenter

Skilling er en anden CFD-platform, som længe har været populær i Danmark. Her kan du handle både aktier og kryptovaluta ved hjælp af omkostningseffektive CFD-instrumenter. En af de ting, der adskiller Skilling fra Capital og andre CFD-løsninger i Danmark, er, at de i gennemsnit har lavere priser på deres ydelser. Dette kombineret med flere end 900 forskellige instrumenter danner et glimrende grundlag for handel. 

Nordnet – Nordisk investeringsplatform med fokus på småsparere og begyndere

Nordnet er en nordisk investeringsbank, der tilbyder opsparingsløsninger til ikke-professionelle investorer. Det har gjort dem utroligt populære blandt småopsparere i alle de nordiske lande og til sidst givet dem en rolle som den førende udbyder i dette segment. Her finder du et stort udvalg af aktier, fonde og valuta – samt et stort bibliotek af vidensbaserede artikler og guides til, hvordan du kommer i gang med aktier. De har ganske vist en lidt højere kurtage end flere af deres konkurrenter, men de kan være et glimrende udgangspunkt for dig, der stort set kun vil handle nordamerikanske eller nordiske aktier. 

Libertex – CFD-platform for dig, der ønsker at trade aktivt

Hvis du ønsker at trade aktivt, vil en platform som Libertex være et godt udgangspunkt. Dette er en CFD-platform, hvor du får adgang til lynhurtige værktøjer på gode vilkår. Du får også adgang til teknisk analyse kombineret med et stort udvalg af instrumenter. Dette giver dig mulighed for selv at udforske de utallige instrumenter og finde dem, der passer bedst til din portefølje. Bemærk, at Libertex er en CFD-platform, men de tilbyder også aktiehandel. Sørg derfor for at sætte dig ind i den aktivklasser, du vælger at handle.i dem 

Plus500 – CFD-platform med et omfattende udvalg af aktier fra hele verden

Plus500 har længe været en af de mest etablerede aktører for CFD-handel i Danmark, og de kan henvise til mere end 20 års historie på markedet. De har i øjeblikket flere millioner aktive brugere verden over og en platform, der fungerer fantastisk, uanset hvilken enhed du vælger at bruge. Her kan du finde en konkurrencedygtig spread og lav kurtage på en række CFD-instrumenter med underliggende aktiver i både aktier og kryptovaluta. 

Sådan kommer du i gang med en investeringsplatform: Trin-for-trin

Fordelen ved en investeringsplatform er, at du kan styre, hvor og hvornår du vil placere dine penge. På den måde har du fuld kontrol over dine penge, og du kan selv bestemme, om du vil købe eller sælge, når muligheden byder sig. Det er også en langt mere omkostningseffektiv måde at investere på sammenlignet med at bruge en børsmægler. Men hvordan kommer man egentlig i gang med en investeringsplatform?

Der er lidt forskellige processer her, men vi vil tage udgangspunkt i eToro, når vi opsætter denne trin-for-trin guide. Det skyldes, at eToro er en af de mest konkurrencedygtige investeringsplatforme i Danmark, og at de tilbyder en meget brugervenlig platform for begyndere. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

  • star iconIntet mæglergebyr
  • star iconBrugervenlig
  • star iconStort netværk af erfarne tradere
  • star iconFunktionen CopyTrading
  • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

  • star iconUdbetalingsgebyr
  • star iconValutagebyr

Trin 1: Download eToro på din enhed

En af de fantastiske ting ved eToro er, at de tilbyder en applikation, der gør det muligt at investere, uanset hvor du er. Du kan selvfølgelig også bruge en browser, men vi foretrækker at bruge applikationen. Søg derfor efter eToro i AppStore eller GooglePlay Store og installer appen. 

Trin 2: Opret en eToro-konto

Når du har åbnet browseren eller downloadet applikationen – er det tid til at oprette en konto hos eToro. Dette er en forholdsvis enkel registreringsproces, der ikke tager mere end et par minutter. Hvis du gør processen gennem applikationen, skal du vælge Opret konto, mens du i browseren vælger Tilmeld dig nu i højre hjørne. Begge dele fører dig til registreringsprocessen, så vælg selv den mulighed, du ønsker.

Efter du har trykket på den relevante knap, åbnes en tilmeldingsformular. Her indtaster du dit navn, e-mail, brugernavn og ønsket adgangskode til din konto. Du vil derefter modtage en e-mail, der beder dig om at bekræfte din konto, før du fortsætter. Så snart du har gjort dette, er din konto klar til brug. Vi anbefaler dog, at du også gennemfører KYC-processen, så du ikke skal gøre dette senere. Det eneste, du skal gøre, er at uploade et gyldigt ID-dokument, der matcher det navn, du har indtastet på din konto. 

Trin 3: Overfør penge til din eToro-konto

Så snart du er færdig med at bekræfte din konto, vil du i teorien være klar til at handle – men der mangler stadig noget væsentligt. Du skal overføre de midler, du har tænkt dig at handle for, før du kan bruge kontoen. Her tilbyder eToro tre forskellige muligheder, som du kan vælge imellem. Det er PayPal, kredit-/betalingskort og bankoverførsel. Vi anbefaler, at du bruger en af de to første, da gebyrerne for bankoverførsler ofte er unødvendigt høje, og det kan tage flere arbejdsdage, før en overførsel er krediteret din konto. 

Trin 4: Investering med eToro

Investering gennem eToro er relativt let og kan gøres med blot nogle få trin. Du skal blot logge ind på din konto og derefter bruge søgefeltet øverst på din skærm. Her kan du indtaste navnet på virksomheden eller bruge den ticker, den har på børsen. Hvis du hellere vil se udvalget af alle tilgængelige udvalget af aktier på eToro, skal du blot vælge fanen Aktier i venstremenuen. 

Når du har fundet den virksomhed, du vil placere penge i, via søgefeltet, ender du på en ny side med information om denne virksomhed. Her anbefaler vi, at du læser den tilgængelige information, og når du er klar til at købe aktien, vælger du Handel-knappen

Dette åbner endnu et vindue, hvor du indtaster de beløb, du vil handle for, samt eventuel gearing, hvis du skal bruge dette i din handel. Bekræft derefter transaktionen ved at vælge åben handel nederst på dette skærmbillede. Din handel vil nu blive sendt til systemet og udført i løbet af få sekunder! 

Trin 5: Sammensæt portefølje med eToro

En af de ting, der gør eToro til en fremragende platform for danske investorer, er, at du kan vælge aktier fra store dele af verden. Det betyder også, at du kan sammensætte en meget diversificeret portefølje og derved yderligere reducere din risiko. En veldiversificeret aktieportefølje bør diversificeres på tværs af forskellige sektorer, hvilket vil beskytte dig mod væsentlige korrektioner. 

Et godt eksempel på dette vil være at inkludere aktier fra finans, ejendom, shipping, energi og forbrugsvarer i din portefølje. Udfordringen her er, at Københavns Fondsbørs ofte kan være restriktiv, men gennem eToro kan du også handle på en række andre børser i hele verden. 

eToro er en multiasset-platform, som tilbyder både investering i aktier og handel med CFD’er.

Vær opmærksom på, at CFD’er er komplekse instrumenter og kommer med en høj risiko for at tabe penge hurtigt på grund af gearing. 77 % af detailinvestorkonti taber penge, når de handler CFD’er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko for at tabe dine penge.

Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater. Den præsenterede handelshistorik er mindre end 5 komplette år og er muligvis ikke tilstrækkeligt som grundlag for investeringsbeslutninger.

Copy Trading er ikke ensbetydende med investeringsrådgivning. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er udsat for risiko.

eToro USA LLC tilbyder ikke CFD’er og giver ingen garantier og påtager sig intet ansvar for nøjagtigheden eller fuldstændigheden af indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved hjælp af offentligt tilgængelige ikke-entitetsspecifikke oplysninger om eToro.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.