generic

Bedste aktie-app: Stor test af apps til danske brugere

Tidligere var aktiekøb en omfattende procedure, hvor både mæglere og bankforbindelser var involveret. Det har heldigvis ændret sig i takt med den teknologiske udvikling, og de fleste kan i dag handle aktier med ganske få tastetryk. 

Du kan stadig købe aktier gennem netbanken eller en børsmægler, men de fleste vil nok sværge til en aktie-app på telefonen. Takket være onlinemæglere og deres brugervenlige platforme kan du nu få adgang til en lang række markeder rundt om i verden, samt komplette handler fra din egen smartphone. 

Det kan dog være svært at vide, hvilken applikation der passer bedst til dig, og det er netop det, vi skal se nærmere på i denne guide. 

Bedste aktieapp i Danmark oversigt 2023

eToro: Brugervenlig handelsplatform med stort udvalg og lav kurtage 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Hvad vi synes om ved eToro

eToro er en social tradingplatform med over 20 millioner brugere. Platformen er meget brugervenlig, og du kan bruge den til at lære om nye tradingstrategier og forskellige typer investeringer. Du har også mulighed for at kopiere succesfulde porteføljer ved hjælp af CopyTrading-funktionen, hvilket gør det nemt for begyndere at komme i gang. Erfarne tradere kan få en ekstraindtægt ved at dele deres viden med andre.

Fordele

 • star iconIntet mæglergebyr
 • star iconBrugervenlig
 • star iconStort netværk af erfarne tradere
 • star iconFunktionen CopyTrading
 • star iconAdgang via computer, tablet og mobil

Ulemper

 • star iconUdbetalingsgebyr
 • star iconValutagebyr

eToro har længe været en af de mest populære platforme til aktiehandel i Danmark, og meget af dette skyldes deres lave omkostninger. De tilbyder kurtagefri handel med aktier fra hele verden, hvilket betyder, at du slipper for unødvendige omkostninger på din opsparing. En anden fordel ved eToro er, at det er en social platform, som gør det muligt at følge med i, hvad andre brugere laver på platformen. 

Nordnet: Nordisk platform med fokus på småsparere og nye investorer

logo

Bedst til aktiehandel på dansk platform

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nøgletal

Gebyrer: Mindst 29 DKK

Udvalg: Aktier, fonde, ETF’er m.m.

Prøv Nordnet

Handel medfører risiko for tab af kapital.

Hvad vi synes om ved Nordnet

Nordnet er en brugervenlig dansk aktiehandelsplatform, der passer til både begyndere og erfarne tradere. Ulempen er gebyrer, der ikke er særlig meget lavere end bankernes. Dette kan være et minus for dem, der er meget aktive. Det, der får Nordnet til at skille sig ud, er Shareville. Ligesom på sociale medier kan du læse tips fra andre og kommentere indlæg. Du kan også kopiere strategier.

Fordele

 • star iconBrugervenlig platform med aktietips fra erfarne investorer
 • star iconCommunity med handlende
 • star iconStort udvalg af investeringsmuligheder
 • star iconIndberetning til SKAT

Ulemper

 • star iconHøje udgifter med samme prisniveau som banker

Nordnet har længe været en af de førende platforme for ikke-professionelle investorer i Danmark. Det svenske selskab har længe arbejdet på at stille investeringer i aktier til rådighed for småsparere. I dag kan de tilbyde et imponerende udvalg af aktier, investeringsforeninger og ressourcer til investorer på alle erfaringsniveauer. Det er dog godt at bemærke, at Nordnet har en lidt stivere kurtage end sine konkurrenter, og at platformen er bedst til investeringer i nordiske aktier. 

Skilling: Overkommelig CFD-platform med et stort udvalg af handelsværktøjer

Skilling er en CFD-platform, der giver adgang til en række forskellige investeringer i både aktier og kryptovalutaer. Virksomheden er blandt de mest omkostningseffektive CFD-platforme på markedet, men det er værd at bemærke, at CFD’er indebærer høj risiko. Hvis du stadig vil prøve dette, tilbyder Skilling en fremragende aktie-app med over 900 forskellige CFD-instrumenter. 

Libertex: CFD-platform for dem, der engagerer sig i aktiv trading

Libertex er en aktiv CFD-platform, der er fremragende til dem, der engagerer sig i aktiv trading. Her får du adgang til flere innovative værktøjer og en lynhurtig platform. Derudover får du adgang til teknisk analyse og et stort udvalg af instrumenter, så her er mulighederne mange. Bemærk, at Libertex er en CFD-platform, som indebærer høj risiko.

Capital.com: Velegnet CFD-platform til handlende med teknisk analyse

Hvis du ønsker at handle CFD’er på mere end blot aktier og kryptovalutaer, vil Capital.com være en af de bedste aktieapps på markedet. Her kan du handle med en række forskellige instrumenter, der omfatter råvarer, kryptovalutaer, aktier og forex. Virksomheden tilbyder en meget innovativ applikation, men har også en fremragende online handelsplatform. Derudover får du et stort udvalg af tekniske analyser, der kommer godt med ved højfrekvent handel. 

Plus500: CFD-platform med et stort udvalg af aktier fra hele verden

Plus500 er en af ​​de mest etablerede platforme for CFD-handel i Danmark og har mere end 20 års erfaring. Virksomheden kan pege på flere millioner aktive brugere, samt en platform, der fungerer lige så godt i browseren som på tablets og smartphones. Her kan du handle kurtagefrit i et kæmpe udvalg af CFD-instrumenter, samt finde lave spreads. 

Opret en konto på den bedste aktie-app: trin-for-trin

Fordelen ved en aktie-app er, at du altid har adgang til markedet på farten. Dette gør det muligt at gennemføre handler, justere porteføljen eller gribe uventede muligheder hurtigt. Selvom der er utallige applikationer og onlinemæglere, der tilbyder deres egen applikation, er vores klare favorit eToro. Dette er en utrolig brugervenlig platform, der gør det legende let at handle aktier fra hele verden. En anden fordel ved eToros handelsplatform er, at den ser ens ud på både appen og browseren, så her er det nemt at finde begge dele. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Derfor vil vi som en del af denne guide vise dig, hvordan du hurtigt kommer i gang med eToros handelsplatform. Dette er en proces, der sjældent tager mere end et par minutter, hvilket betyder, at du hurtigt kan komme i gang med dine investeringer. Du kan også vælge at gøre denne proces ved hjælp af en webbrowser, hvis du ønsker at bruge færre mobildata under registreringen. 

Trin 1: Download eToro til din enhed

Du kan oprette en konto til eToro i browseren, men da vi diskuterer den bedste aktie-app, gennemfører vi hele processen i appen. Den første ting, du skal gøre, er at downloade eToros handelsplatform til din enhed. For at gøre dette skal du søge efter eToro i enten AppStore eller GooglePlay Store. Når den er blevet downloadet (det bør kun tage et par sekunder), kan vi fortsætte med at oprette vores konto. 

Trin 2: Opret en eToro-konto

Når du har downloadet applikationen til din enhed, skal du oprette en konto. Du kan nemt gøre dette ved at vælge Opret konto i applikationen, eller gøre det ved at vælge Tilmeld dig nu på deres hjemmeside. Begge vil tage dig igennem den samme registreringsproces, så her kan du vælge den, der er nemmest for dig. 

Som en del af registreringsprocessen skal du oplyse dit navn, e-mail og en adgangskode til din bruger. Du vil derefter modtage en e-mail, der bekræfter din konto. Vi anbefaler også, at du gennemfører KYC-processen med det samme, så du ikke skal bruge tid på dette senere. Processen har til formål at bekræfte din identitet, og du skal derfor enten oplyse et CPR-nummer, eller uploade et gyldigt ID-dokument (pas, kørekort, nationalt ID-kort)

Trin 3: Overfør penge til din eToro-konto

Nu hvor din konto har er verificeret og klar til brug, er det tid til at overføre penge. Du kan gøre dette ved at bruge PayPal, bankkort eller bankoverførsel, men vi anbefaler bestemt en af ​​de to første. Både PayPal og debetkort krediteres hurtigt din konto, mens en bankoverførsel kan tage 1-3 hverdage, før bankoverførslen bliver tilgængelig. 

Det er også godt at vide, at eToro har et minimumsindskud på $50, hvilket svarer til omkring 400 kroner. Husk, at der altid er risici forbundet med at investere i finansielle instrumenter, så lad være med at overføre eller handle for mere, end du kan tabe. 

Trin 4: Invester i aktier via eToro-appen

Når du har overført penge til din konto, er du klar til at handle aktier med eToro. Det gør du nemt ved at bruge søgefeltet øverst på din skærm. Her kan du søge på individuelle aktier, eller du kan vælge at gå til fanen delinger. På denne side kan du gennemse et stort udvalg af aktier, der er tilgængelige hos eToro. 

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

For at vise hvor nemt det er at handle med eToro, har vi valgt at illustrere dette ved at købe en aktie. I vores tilfælde har vi valgt Tesla, et selskab, som de fleste allerede kender. Tryk på søgefeltet øverst på skærmen, og skriv Tesla. Der vil så være en menu med de forskellige resultater. Tryk på Tesla-logoet. Dette fører os videre til informationssiden om den relevante aktie.

Du finder en lignende informationsside om alle tilgængelige aktier hos eToro. Her kan du se priser, overslag og hvilke synspunkter forskellige brugere hos eToro har om den pågældende virksomhed. Vi anbefaler altid, at du foretager din egen vurdering, men det kan altid være informativt at se, hvad andre overvejer at investere i. 

For at gennemføre en handel skal du vælge den blå knap øverste højre hjørne af din Trade-skærm. Dette fører dig videre til selve handelsvinduet. Her angiver du det beløb, du ønsker at handle for, samt eventuel stop loss og gearing. Tryk derefter på åben handel nederst på skærmen. Du har nu gennemført en handel med eToro-appen!

Trin 5: Byg en portefølje med eToro

En af fordelene ved eToro er, at du kan bygge en portefølje bestående af et stort udvalg af internationale aktier. Her er det vigtigt, at du udnytter denne mulighed fuldt ud. En god aktieportefølje bør diversificeres på tværs af forskellige sektorer, så du får en mindre volatil portefølje. Det betyder, at en aktieportefølje fx kan bestå af virksomheder inden for forskellige sektorer som tele, energi, finans, fast ejendom og forbrug. 

Skulle du ændre mening undervejs, kan du sælge aktier lige så nemt, som du købte dem. Derefter vælger du den relevante aktie fra din portefølje, går til informationssiden og vælger at handle. Vælg derefter Sælg øverst på siden og indtast det antal, du vil sælge. Derefter aktiverer du handlen på samme måde som før, ved at klikke på åben handel nederst på siden.

Hvad er vigtigt?

Den tid, hvor du kun handlede aktier på en bærbar computer, er forbi. Der foretages nu flere og flere handler på mobiltelefoner, og små investorer kræver i dag mere af onlinemæglere, end de gjorde tidligere. Det burde ikke være et problem nemt at åbne eller lukke en position i bussen på vej til arbejde, eller mens du følger børnene i skole. Man ser, at kunderne gerne vil handle, når tingene sker, og så hjælper det ikke, hvis man er i sommerhuset uden adgang til platformen eller internettet. I mange tilfælde bliver det dermed vigtigt at have adgang til en dele-app og 5G på mobilen. Jo mere aktiv en trader du er, jo mere afgørende vil det være at kunne bruge en god handelsapp.

Statistikker viser, at over 50 procent af handlerne nu udføres på aktieapps i stedet for på en bærbar eller pc. Det stadigt stigende behov for mobile platforme har ført til en række gode aktie-apps i dag.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Når det kommer til at vælge en aktie-app, er der mange faktorer, der er vigtige. Overordnet set er det den generelle brugeroplevelse, der er vigtigst. Hvor nemt det er at navigere rundt i appen, og hvor intuitivt systemet fungerer, er nødvendigvis afgørende. Inden for den generelle brugervenlighed er der en række underpunkter, der er vigtige, og vi gennemgår hver enkelt her.

Hvordan velge aksjeapp

Porteføljeoversigt

Det måske vigtigste formål med en god aktieapp er, at du kan følge udviklingen i dine investeringer. Derfor er en af de vigtigste faktorer, når du skal vælge en aktie-app, hvor godt overblik appen giver dig over din aktieportefølje. Det skal være nemt at se et overblik over alle dine positioner, samt udviklingen af de forskellige stillinger.

Nem åbning og lukning af ordrer

I nogle tilfælde vil du også være afhængig af at åbne og lukke positioner hurtigt med din mobiltelefon. Derfor er det også vigtigt, at aktie-appen nemt og overskueligt giver dig mulighed for at åbne og lukke positioner. Udover dette er det vigtigt, at købs- og salgsprocessen er overskuelig. Samtidig med at du køber en aktie, bør du kunne sætte yderligere vilkår såsom limit-ordrer og stop-ordrer.

Tydelige grafer

Enhver aktieansøgning skal også give dig mulighed for se på grafer. Det gør det nemmere for dig at have overblik over aktiens udvikling, og mange bruger også grafer til at bestemme, hvornår de skal købe og sælge. Uden muligheden for at se på grafer vil aktie-appen ikke være komplet. Langt de fleste aktieapps tilbyder i dag relativt gode grafer.

Overblik over andre

Mange onlinemæglere giver dig i dag mulighed for at følge andre investorers investeringer. Nogle apps viser blandt andet, hvor mange der for nylig har solgt og købt ud af selskabet. Det vil gøre det nemmere for dig at få et overblik over stemningen. Andre apps giver dig også mulighed for at følge de mest succesrige investorer på det seneste. Dette er i en forstand et værktøj til at lære samt træffe bedre investeringsbeslutninger og opleve højere afkast.

Notifikationer

Det er også vigtigt, at du kan angive, hvornår appen giver dig besked på din mobil i forhold til forskellige begivenheder. Derfor vil dette være en vigtig faktor i valget af en aktie-app. Ønsker du eksempelvis at få besked, når aktiekursen er faldet mere end 2 procent, er det helt afgørende, at du kan bede din mægler om at give dig besked om dette, så du ikke hele tiden skal holde øje med aktiekursen.

Udvalg

Dette er ikke direkte relateret til selve appen, men det er alligevel vigtigt at understrege, at du altid skal se på udvalget af onlinemæglere. Det vil sige, hvor mange forskellige aktier og markeder onlinemægleren tilbyder. Dette varierer meget mellem de forskellige onlinemæglere. Mange onlinemæglere tilbyder også køb af andre værdipapirer og derivater, og det kan være en faktor at se på, hvis du er interesseret i at handle med sådanne finansielle instrumenter.

Kurtage er også vigtigt

Det er vigtigt ikke at stirre sig blind på, hvor god onlinemæglerens app er. Der er også andre elementer, som du bør overveje ud over niveauet af aktie-appen. Det måske vigtigste andet element er kurtage. Dette er gebyret, som onlinemægleren opkræver for at udføre købs- eller salgsordrer for dig. Kurtagen er således måden, som onlinemægleren tjener penge på, og er årsagen til, at onlinemæglerne laver disse platforme.

Hvor stor kurtage, onlinemæglere tager, varierer fra onlinemægler til onlinemægler, så det bliver svært at sige generelt. De fleste onlinemæglere opererer med en procentvis kurtage og en minimumskurtage. Den procentvise kurtage varierer mellem omkring 0,02% til 0,20%. Alle ordrer, du afgiver, vil derfor pålægges dette procentvise gebyr på det samlede beløb for ordren.

Afgiver du en ordre på et mindre beløb, vil minimumskurtage ofte komme ind i billedet. De fleste onlinemæglere har en minimumskurtage på alt fra 20-100 kr. Det betyder, at for alle ordrer, hvor den procentvise kurtage er minder end minimumskurtagen, vil minimumskurtagen gælde.

logo

Bedst for begyndere

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nøgletal

Gebyrer: 1%

Udvalg: aktier, CFD’er

Prøv eToro

eToro er en multiasset investeringsplatform. Værdien af dine investeringer kan stige eller falde. Din kapital er i fare.

Her kan du læse mere om forskellene mellem eToro og Nordnet.

Sammenfatning

Alt i alt ser vi, at der er en række forskellige faktorer, du bør lægge vægt på, når du skal vælge, hvilken aktie-app du vil bruge. Generelt er den generelle brugervenlighed dog det vigtigste. Det afgørende er, hvor nemt du kan bruge appen i hverdagen, mens du har andre gøremål. De onlinemæglere, vi har fremhæver i denne test, er blot nogle få eksempler, vi valgte at nævne. Det er absolut gode onlinemæglere med gode aktie-apps, men der er også andre onlinemæglere, som har gode apps, også dansk.

Om Mats

Mats er redaktør på Investikon.dk, hvor han dækker emner som investering, aktier og kryptovaluta. Han har flere års erfaring med at investere i disse emner, hvilket betyder, at han har en masse viden at dele ud af.